Не секрет, що з допомогою маринаду можна наділити будь-продукт новим смаком або підкреслити відтінки старої панелі. Риба в цьому плані скоєно унікальна, оскільки, часто, не володіє яскраво вираженим смаком і вимагає «допомоги» ззовні. Маринуючи рибу головне пам'ятати про необхідність дотримуватися межу і не переборщувати з яскравими смаковими акцентами. Кілька простих і смачних маринадів для скумбрії в домашніх умовах ми обговоримо далі.
Маринад для скумбрії пряного посолу
Інгредієнти: тушка скумбрії; вода - 125 мл; морква - 145 г; винний оцет - 85 мл; лимон - 1 шт.; насіння коріандру - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 130 г; листя лавра - 2 шт.; сіль - 5 р; перець горошком - 10 шт.; гілочка чебрецю. Приготування Наріжте моркву тонкими кружечками і бланшируйте в киплячій воді пару хвилин. У морквяний відвар покладіть півкільця цибулі, часточки лимона, всипте насіння коріандру, лавр, перець, чебрець і всипте сіль. Остудіть маринад, попередньо накривши його кришкою, а потім всипте до нього сіль. Маринад для засолювання скумбрії готовий. Випатрайте скумбрію, зріжте з неї плавники і голову, ретельно промийте тушку і додайте в маринаді. Залиште рибу солитись на добу.
Маринад для скумбрії для копчення
Інгредієнти: вода - 240 мл; цукровий пісок - 15 г; сіль - 5 р; насіння коріандру, горошини перцю - 1 1/2 ч. ложки; листя лавра - 3 шт.; чорний чай - 1 ст. ложка. Приготування Закип'ятіть воду і розчиніть в ній сіль з цукровим піском. Покладіть у гарячу воду чайне листя, лавр і прянощі, накрийте маринад і дайте йому охолонути. В охолоджений розчин помістіть пару випотрошених тушок скумбрії і дайте їм промаринуватися під гнітом протягом доби.
Маринад для скумбрії на вугіллі
Інгредієнти: часник - 2 зубки; мелений кумін, паприка - 1 ч. ложці; щіпка меленого чілі; сік лимона - 35 мл; зелень коріандру - 45 г; оливкова олія - 45 мл; оцет - 15 мл Приготування Киньте в ступу часник і засипте його пучкою великої морської солі, слідом відправте кумін і паприку, мелений чилі і розітріть все товкачем. Залийте отриману кашку лимонним соком, олією і оцтом, додайте максимально дрібно нарізаний коріандр. Натріть випатрану скумбрію отриманою сумішшю зовні і всередині, а потім залиште в холодильнику на півгодини. Перед обсмаженням рибу можна обернути фольгою, а можна класти над розжареним вугіллям просто так.