Скумбрія пряного посолу
Засолена в пряному маринаді скумбрія – це чудова самостійна закуска і не менш важливий інгредієнт у приготуванні всіляких рибних салатів і бутербродів. Завдяки жирності м'яса цієї риби, страва виходить соковите і дуже ніжне. Її з гідністю можна поставити на святковий стіл, і від вживання з відварною картоплею за буденним вечерею теж мало хто відмовиться.
Але, на жаль, вид продається в магазинах скумбрії пряного посолу не вселяє довіри з-за якості риби, соління або термінів реалізації. Цілком реально самостійно приготувати її з використанням пряного маринаду в домашніх умовах.
Рецепти пряного посолу скумбрії дуже прості, не вимагають великих витрат, а риба сама по собі досить швидко маринується.
Як правильно зробити скумбрію пряного посолу ми розповімо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.;
Для маринаду:
сіль – 2 ст. ложки (без гірки);
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
горошини запашного перцю – 3 шт.;
гвоздики – 3 шт.;
горошки чорного перцю – 5 шт.;
коріандр – 10 г;
лаврове листя – 3 шт.;
вода – 250 мл
Приготування
Скумбрію, при необхідності, розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів і плавників і гарненько промиваємо.
Тепер приготуємо маринад для скумбрії пряного засолу. Для цього змішуємо в ковшике або каструльці всі інгредієнти і проварюємо дві хвилини.
Рибку викладаємо в емальований або пластиковий контейнер і заливаємо повністю остившім розсолом. При відсутності підходящої посуду можна скористатися для маринування обрізаної пластикової пляшкою. Витримуємо рибку в розсолі від двох до чотирьох діб.
Для тривалого зберігання потрібно дістати рибу з розсолу, помістити в пакет і відправити у морозильну камеру.
Інгредієнти:
скумбрія – 2-3 шт.;
Для маринаду:
гірчичний порошок – 1/2 ст. ложки;
сіль – 2 ст. ложки (без гірки);
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
гвоздика – 1 шт.;
горошки чорного перцю – 5 шт.;
коріандр – 1 /2 ст. ложки;
рослинна олія – 25 мл;
лаврове листя – 3 шт.;
вода – 500 мл
Приготування
Тушки скумбрії позбавляємо від нутрощів, голови, плавників, промиваємо, нарізаємо на шматки і складаємо в підходящу ємність. Змішуємо всі компоненти маринаду, проварюємо три хвилини, охолоджуємо і заливаємо їм рибку. Витримуємо шматочки в розсолі протягом доби і можемо пробувати. Приємного апетиту!
Але, на жаль, вид продається в магазинах скумбрії пряного посолу не вселяє довіри з-за якості риби, соління або термінів реалізації. Цілком реально самостійно приготувати її з використанням пряного маринаду в домашніх умовах.
Рецепти пряного посолу скумбрії дуже прості, не вимагають великих витрат, а риба сама по собі досить швидко маринується.
Як правильно зробити скумбрію пряного посолу ми розповімо нижче в наших рецептах.
Рецепт скумбрії пряного посолу
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Скумбрію, при необхідності, розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів і плавників і гарненько промиваємо.
Тепер приготуємо маринад для скумбрії пряного засолу. Для цього змішуємо в ковшике або каструльці всі інгредієнти і проварюємо дві хвилини.
Рибку викладаємо в емальований або пластиковий контейнер і заливаємо повністю остившім розсолом. При відсутності підходящої посуду можна скористатися для маринування обрізаної пластикової пляшкою. Витримуємо рибку в розсолі від двох до чотирьох діб.
Для тривалого зберігання потрібно дістати рибу з розсолу, помістити в пакет і відправити у морозильну камеру.
Швидка скумбрія пряного посолу з гірчицею
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Тушки скумбрії позбавляємо від нутрощів, голови, плавників, промиваємо, нарізаємо на шматки і складаємо в підходящу ємність. Змішуємо всі компоненти маринаду, проварюємо три хвилини, охолоджуємо і заливаємо їм рибку. Витримуємо шматочки в розсолі протягом доби і можемо пробувати. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
Скумбрія в цибулинні
Скумбрія в цибулинні виходить дуже красивою і апетитною. Використовуючи шкірку горького цибулі, рибу можна не тільки солити, але і варити. Такий обід