Скумбрія в цибулинні
Скумбрія - дуже цінна промислова риба. Вона має жирним, збагаченим вітамінами м'ясом, без дрібних кісточок. З скумбрії можна приготувати практично будь-які рибні страви, де для нейтралізації присмаку риб'ячого жиру зазвичай використовують різні маринади , особливо при смаженні. Найбільшого застосування вона досягла у вигляді копчення, як холодним способом, так і гарячим. М'ясо набуває трохи суховатую консистенцію, але виходить дивно м'яке і ніжне.
Цибулиння є саме тим елементом, за допомогою якого в домашніх умовах і за дуже короткий час можна отримати чудову копчену скумбрію . А готове блюдо придбає золотистий колір і ароматний, вишуканий смак.
Як приготувати скумбрію в цибулинні розглянемо нижче.
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
вода – 1 л;
чай чорний – 1 ст. ложка;
цибулиння – 2 великі жмені;
сіль велика – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
Приготування
Для приготування маринаду наливаємо в посуд воду, додаємо сіль, цукор, чай і цибулиння, проварюємо п'ять хвилин, і даємо добре охолонути.
Скумбрію очистити від нутрощів, видаляємо плавники, хвіст і голову і заливаємо процідженим охолодженим відваром. Зверху кладемо тарілку і на неї вантаж, щоб риба не спливала. Даємо постояти два дні. За цей час рибу потрібно чотири рази перевернути для рівномірного просола та фарбування.
Перед подачею рибу дістаємо, просушуємо і нарізаємо на порційні шматки. При бажанні можна збризнути лимонним соком і олією.
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
вода – 1 л;
чайна міцна заварка – 120 мл;
цибулиння – 2-3 великих жмені;
сіль – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 15 ст. ложки;
горошки чорного перцю – 1 ч. ложка;
горошини запашного перцю – 1 ч. ложка;
насіння коріандру – 1 ч. ложка;
лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Цибульне лушпиння відварюємо в одному літрі води протягом п'ятнадцяти хвилин і залишаємо настоятися дві години. Потім у проціджений відвар додаємо сіль, цукор, лаврові листочки, перець і коріандр, вливаємо чайну заварку і підігріваємо до кипіння.
Даємо маринаду охолонути, і заливаємо їм очищену від нутрощів скумбрію. Зверху укладаємо вантаж і залишаємо на два-три дні, періодично перевертаючи. Готову рибку дістаємо з маринаду і злегка просушуємо.
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
вода – 1 л;
цибулиння – 2-3 великих жмені;
сіль – 3 ст. ложок;
цукор – 2 ст. ложок;
рідкий дим – 3 ст. ложки.
Приготування
Відварюємо цибульне лушпиння в одному літрі води протягом п'ятнадцяти хвилин, проціджуємо, додаємо сіль, цукор, рідкий дим і добре охолоджуємо. Заливаємо отриманим маринадом очищену від нутрощів рибу і залишаємо на два дні. Потім скумбрію дістаємо з розсолу і даємо підсохнути.
Як засолити скумбрію в цибулинні ви тепер знаєте. Але це досить довгий процес. Наступний рецепт для тих, хто не хоче чекати, адже з нього можна приготувати смачну, ароматну і соковиту рибку за три хвилини.
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
вода – 1 л;
цибулиння – 2-3 великих жмені;
сіль – 5 ст. ложок.
Приготування
У посуд наливаємо воду, додаємо сіль і цибулиння, доводимо до кипіння і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
Скумбрію промиваємо, очищаємо від нутрощів і плівочки, видаляємо голову і плавники. У киплячий сольовий розчин з лушпинням поміщаємо рибу. Вода повинна повністю покривати її. Час варіння становить три хвилини.
Готову скумбрію подаємо з гарячим відварним картоплею.
Цибулиння є саме тим елементом, за допомогою якого в домашніх умовах і за дуже короткий час можна отримати чудову копчену скумбрію . А готове блюдо придбає золотистий колір і ароматний, вишуканий смак.
Як приготувати скумбрію в цибулинні розглянемо нижче.
Рецепт скумбрії в цибулинні і чаї
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду наливаємо в посуд воду, додаємо сіль, цукор, чай і цибулиння, проварюємо п'ять хвилин, і даємо добре охолонути.
Скумбрію очистити від нутрощів, видаляємо плавники, хвіст і голову і заливаємо процідженим охолодженим відваром. Зверху кладемо тарілку і на неї вантаж, щоб риба не спливала. Даємо постояти два дні. За цей час рибу потрібно чотири рази перевернути для рівномірного просола та фарбування.
Перед подачею рибу дістаємо, просушуємо і нарізаємо на порційні шматки. При бажанні можна збризнути лимонним соком і олією.
Пряна копчена скумбрія в цибулинні
Інгредієнти:
Приготування
Цибульне лушпиння відварюємо в одному літрі води протягом п'ятнадцяти хвилин і залишаємо настоятися дві години. Потім у проціджений відвар додаємо сіль, цукор, лаврові листочки, перець і коріандр, вливаємо чайну заварку і підігріваємо до кипіння.
Даємо маринаду охолонути, і заливаємо їм очищену від нутрощів скумбрію. Зверху укладаємо вантаж і залишаємо на два-три дні, періодично перевертаючи. Готову рибку дістаємо з маринаду і злегка просушуємо.
Скумбрія в цибулинні з рідким димом
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо цибульне лушпиння в одному літрі води протягом п'ятнадцяти хвилин, проціджуємо, додаємо сіль, цукор, рідкий дим і добре охолоджуємо. Заливаємо отриманим маринадом очищену від нутрощів рибу і залишаємо на два дні. Потім скумбрію дістаємо з розсолу і даємо підсохнути.
Як засолити скумбрію в цибулинні ви тепер знаєте. Але це досить довгий процес. Наступний рецепт для тих, хто не хоче чекати, адже з нього можна приготувати смачну, ароматну і соковиту рибку за три хвилини.
Скумбрія варена в лушпинні цибулі
Інгредієнти:
Приготування
У посуд наливаємо воду, додаємо сіль і цибулиння, доводимо до кипіння і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
Скумбрію промиваємо, очищаємо від нутрощів і плівочки, видаляємо голову і плавники. У киплячий сольовий розчин з лушпинням поміщаємо рибу. Вода повинна повністю покривати її. Час варіння становить три хвилини.
Готову скумбрію подаємо з гарячим відварним картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солона скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія домашнього посолу не зрівняється ні з однієї покупної рибою. І якщо у вас є хоч трохи часу, не полінуйтеся, засолите рибу за нашими
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
Маринована скумбрія з цибулею
Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,