» » Скумбрія в цибулинні

Скумбрія в цибулинні

Скумбрія в цибулинні
Скумбрія - дуже цінна промислова риба. Вона має жирним, збагаченим вітамінами м'ясом, без дрібних кісточок. З скумбрії можна приготувати практично будь-які рибні страви, де для нейтралізації присмаку риб'ячого жиру зазвичай використовують різні маринади , особливо при смаженні. Найбільшого застосування вона досягла у вигляді копчення, як холодним способом, так і гарячим. М'ясо набуває трохи суховатую консистенцію, але виходить дивно м'яке і ніжне.
Цибулиння є саме тим елементом, за допомогою якого в домашніх умовах і за дуже короткий час можна отримати чудову копчену скумбрію . А готове блюдо придбає золотистий колір і ароматний, вишуканий смак.
Як приготувати скумбрію в цибулинні розглянемо нижче.

Рецепт скумбрії в цибулинні і чаї


Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • вода – 1 л;

  • чай чорний – 1 ст. ложка;

  • цибулиння – 2 великі жмені;

  • сіль велика – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;


  • Приготування
    Для приготування маринаду наливаємо в посуд воду, додаємо сіль, цукор, чай і цибулиння, проварюємо п'ять хвилин, і даємо добре охолонути.
    Скумбрію очистити від нутрощів, видаляємо плавники, хвіст і голову і заливаємо процідженим охолодженим відваром. Зверху кладемо тарілку і на неї вантаж, щоб риба не спливала. Даємо постояти два дні. За цей час рибу потрібно чотири рази перевернути для рівномірного просола та фарбування.
    Перед подачею рибу дістаємо, просушуємо і нарізаємо на порційні шматки. При бажанні можна збризнути лимонним соком і олією.

    Пряна копчена скумбрія в цибулинні


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • вода – 1 л;

  • чайна міцна заварка – 120 мл;

  • цибулиння – 2-3 великих жмені;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 15 ст. ложки;

  • горошки чорного перцю – 1 ч. ложка;

  • горошини запашного перцю – 1 ч. ложка;

  • насіння коріандру – 1 ч. ложка;

  • лаврове листя – 2 шт.


  • Приготування
    Цибульне лушпиння відварюємо в одному літрі води протягом п'ятнадцяти хвилин і залишаємо настоятися дві години. Потім у проціджений відвар додаємо сіль, цукор, лаврові листочки, перець і коріандр, вливаємо чайну заварку і підігріваємо до кипіння.
    Даємо маринаду охолонути, і заливаємо їм очищену від нутрощів скумбрію. Зверху укладаємо вантаж і залишаємо на два-три дні, періодично перевертаючи. Готову рибку дістаємо з маринаду і злегка просушуємо.

    Скумбрія в цибулинні з рідким димом


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • вода – 1 л;

  • цибулиння – 2-3 великих жмені;

  • сіль – 3 ст. ложок;

  • цукор – 2 ст. ложок;

  • рідкий дим – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Відварюємо цибульне лушпиння в одному літрі води протягом п'ятнадцяти хвилин, проціджуємо, додаємо сіль, цукор, рідкий дим і добре охолоджуємо. Заливаємо отриманим маринадом очищену від нутрощів рибу і залишаємо на два дні. Потім скумбрію дістаємо з розсолу і даємо підсохнути.
    Як засолити скумбрію в цибулинні ви тепер знаєте. Але це досить довгий процес. Наступний рецепт для тих, хто не хоче чекати, адже з нього можна приготувати смачну, ароматну і соковиту рибку за три хвилини.

    Скумбрія варена в лушпинні цибулі


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • Скумбрія в цибулинні

  • вода – 1 л;

  • цибулиння – 2-3 великих жмені;

  • сіль – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    У посуд наливаємо воду, додаємо сіль і цибулиння, доводимо до кипіння і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
    Скумбрію промиваємо, очищаємо від нутрощів і плівочки, видаляємо голову і плавники. У киплячий сольовий розчин з лушпинням поміщаємо рибу. Вода повинна повністю покривати її. Час варіння становить три хвилини.
    Готову скумбрію подаємо з гарячим відварним картоплею.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:17
    Переглядів: 3126