Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солона скумбрія в домашніх умовах

Солона скумбрія в домашніх умовах

21-06-2015, 13:30
1 031
Солона скумбрія в домашніх умовах
Переваги власноручного посолу риби можна перераховувати дуже довго, але головними пунктами серед списку переваг можна назвати можливість самостійно регулювати ступінь солоності шляхом варіації складу маринаду, а також абсолютну впевненість у свіжості засаливаемой риби, в той час як на якісному виробництві посол може йти риба не першої свіжості, неприємні характеристики якої заглушають з допомогою ароматів прянощів і смаку солі. Про те, як приготувати солону скумбрію в простих рецептах далі.

Рецепт смачною солоної скумбрії


Скумбрія солона, в розсолі – рецепт старомодний і довгий, сучасна альтернатива передбачає використання філе замість цілої риби, що допомагає скоротити час приготування, а оригінальні прянощі в складі сухої суміші посприяють формуванню багатогранної смаку, без перенасичення риби вологою.
Інгредієнти:

  • морська сіль - 50 г;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • мелений чорний перець - 5 р;

  • зелень кропу - 15 г;

  • сушені ягоди ялівцю - 15 г;

  • джин - 120 мл;

  • філе скумбрії (велике) - 8 шт.


  • Приготування
    Змішуємо сухі складові нашого маринаду: цукор, сіль, мелений перець і розтерті в ступі ягоди ялівцю. Додаємо до ароматного міксу нарізану зелень кропу і висипаємо половину суміші для засолу на лист фольги, розстелений на деку. Викладаємо чотири рибних філе на сольову подушку, поливаємо рибу джином і накриваємо залишилися чотирма половинками. Зверху засипаємо сіль і накриваємо все листом фольги. Залишаємо рибу на дві доби у холодильнику, на забувши перевернути конверт з фольги на іншу сторону, через 24 години.
    Після закінчення відведеного часу виймаємо рибу, зчищають залишки сольової суміші та пробуємо.

    Скумбрія солона по-домашньому в цибулинні


    Цибулиння надає рибі характерний коричневий відтінок, роблячи її схожою на копчену рибку. При цьому, на відміну від копчення, для приготування такої риби вам не знадобиться ні особливих умінь, ні спеціального обладнання. Рецепт солоного скумбрії в маринаді вразить своєю простотою.
    Інгредієнти:

  • тушки скумбрії (очищені, без голови) - 2 шт.;

  • цибулиння;

  • чайна заварка - 150 мл;

  • сіль - 50 г;

  • цукор - 30 г;

  • зерна коріандру - 10 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • рідкий дим.


  • Приготування
    В обрану посуд накладаємо цибулиння так, щоб вона наповнила ємність наполовину. Заливаємо цибулю літром окропу і ставимо на вогонь хвилин на 15. Через відведений час даємо луку постояти ще 10 хвилин, щоб віддав залишки пігменту, а потім проціджуємо розчин змішуємо його з міцною заваркою. Якщо ви хочете отримати не тільки колір, але і аромат копченої риби, то капніть в маринад трохи рідкого диму. Тепер настала черга спецій, стандартні сіль з цукром обов'язкові, решта – за бажанням. Занурюємо в маринад свіжу рибу і накриваємо кришкою або тарілкою меншого діаметру, ніж каструля, щоб щільно притиснутися рибу до дна.
    Солона скумбрія в маринаді буде готова через 2 дні, після чого її обсушують, змащують маслом і подають.

    Скумбрія солона шматочками в розсолі – рецепт


    Солена скумбрія за дві години може стати реальністю, якщо використовувати для засолювання не цілі рибні філе, а невеликі шматочки.
    Інгредієнти:

  • скумбрія - 350 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • вода - 350 мл;

  • листя лавра - 2 шт.;
  • Солона скумбрія в домашніх умовах

  • сіль - 25 г;

  • гвоздика - 3-4 бутона;

  • насіння кропу - 5 г;

  • суміш перців горошком.


  • Приготування
    Доводимо до кипіння воду і кладемо в неї нарізану цибулю з лавром, сіллю, перцем, бутонами гвоздики і насінням кропу. Накриваємо пряний розсіл кришкою і залишаємо остигати 15 хвилин. Кладемо в розсіл шматочки скумбрії і залишаємо їх у холодильнику на 2-25 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія в цибулинні
    Скумбрія в цибулинні
    Скумбрія в цибулинні виходить дуже красивою і апетитною. Використовуючи шкірку горького цибулі, рибу можна не тільки солити, але і варити. Такий обід
    Як посолити скумбрію?
    Як посолити скумбрію?
    Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Копчена скумбрія
    Копчена скумбрія
    Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,