Засолена в пряному маринаді скумбрія – це чудова самостійна закуска і не менш важливий інгредієнт у приготуванні всіляких рибних салатів і бутербродів. Завдяки жирності м'яса цієї риби, страва виходить соковите і дуже ніжне. Її з гідністю можна поставити на святковий стіл, і від вживання з відварною картоплею за буденним вечерею теж мало хто відмовиться.
Але, на жаль, вид продається в магазинах скумбрії пряного посолу не вселяє довіри з-за якості риби, соління або термінів реалізації. Цілком реально самостійно приготувати її з використанням пряного маринаду в домашніх умовах.
Рецепти пряного посолу скумбрії дуже прості, не вимагають великих витрат, а риба сама по собі досить швидко маринується.
Як правильно зробити скумбрію пряного посолу ми розповімо нижче в наших рецептах.
Рецепт скумбрії пряного посолу
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; Для маринаду:
сіль – 2 ст. ложки (без гірки); цукровий пісок – 1 ст. ложка; горошини запашного перцю – 3 шт.; гвоздики – 3 шт.; горошки чорного перцю – 5 шт.; коріандр – 10 г; лаврове листя – 3 шт.; вода – 250 мл Приготування Скумбрію, при необхідності, розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів і плавників і гарненько промиваємо.
Тепер приготуємо маринад для скумбрії пряного засолу. Для цього змішуємо в ковшике або каструльці всі інгредієнти і проварюємо дві хвилини.
Рибку викладаємо в емальований або пластиковий контейнер і заливаємо повністю остившім розсолом. При відсутності підходящої посуду можна скористатися для маринування обрізаної пластикової пляшкою. Витримуємо рибку в розсолі від двох до чотирьох діб.
Для тривалого зберігання потрібно дістати рибу з розсолу, помістити в пакет і відправити у морозильну камеру.
Швидка скумбрія пряного посолу з гірчицею
Інгредієнти: скумбрія – 2-3 шт.; Для маринаду:
гірчичний порошок – 1/2 ст. ложки; сіль – 2 ст. ложки (без гірки); цукровий пісок – 1 ст. ложка; гвоздика – 1 шт.; горошки чорного перцю – 5 шт.; коріандр – 1 /2 ст. ложки; рослинна олія – 25 мл; лаврове листя – 3 шт.; вода – 500 мл Приготування Тушки скумбрії позбавляємо від нутрощів, голови, плавників, промиваємо, нарізаємо на шматки і складаємо в підходящу ємність. Змішуємо всі компоненти маринаду, проварюємо три хвилини, охолоджуємо і заливаємо їм рибку. Витримуємо шматочки в розсолі протягом доби і можемо пробувати. Приємного апетиту!