Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування смачної малосольною скумбрії в домашніх умовах. Результатом буде натуральний продукт без консервантів, підсилювачів смаку та інших не дуже корисних компонентів, які, безсумнівно, містить покупна рибка.
Інгредієнти:
тушки скумбрії – 2 шт.;
цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.;
сіль – 3 ст. ложки;
цукор – 1 ст. ложка;
коріандр (горошини) – за смаком;
перець запашний і чорний горошинками – по 5 шт.;
очищена вода – 1 л;
лаврові листочки – 3-4 шт.
Приготування
Скумбрію розрізаємо вздовж черевця, позбавляємося від нутрощів і голови, відрізаємо плавники і хвіст. Також вичищаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо. Тепер нарізаємо тушку невеликими шматочками. Також очищаємо цибулини і ріжемо кільцями. У банку щільно укладаємо шматочки риби упереміж з кільцями цибулі.
Очищену воду нагріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, горошки коріандру, запашного і чорного перцю і лаврові листочки. Проварюємо хвилин п'ять, і даємо охолонути до кімнатної температури. Отриманим маринадом заливаємо підготовлену рибу з цибулею в банку і забуваємо про неї на чотири години. Після закінчення часу можна пробувати малосольну скумбрію. Якщо потрібна більш солона рибка, витримуємо її ще трохи в розсолі.
Інгредієнти:
тушка скумбрії – 2 шт.;
очищена вода – 1 л;
сіль морська – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
перець духмяний горошком – 3 шт.;
гвоздика (за бажанням) – 1 шт.;
лаврове листя – 1-2 шт.
Приготування
Скумбрію при необхідності розморожуємо, переклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємося від нутрощів, не забуваючи гарненько почистити всередині черевця чорну плівку та промити рибку. Також видаляємо зябра, відрізаємо плавники і хвіст.
Очищену воду прогріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо запашний перець, лаврове листя і за бажанням гвоздику. Кип'ятимо до розчинення солі та цукру і охолодити при кімнатній температурі. Підготовлену рибку розміщуємо в пластиковій або емальованому посуді відповідного розміру, заливаємо отриманим розсолом, витримуємо два-три години при кімнатній температурі, а потім визначаємо в холодильник на дванадцять-шістнадцять годин, в залежності від розміру тушки.
Після закінчення часу малосольна скумбрія в домашніх умовах готова до вживання. Залишилося нарізати її на шматочки і подати до столу. Приємного апетиту!
Рецепт малосольною скумбрії швидкого приготування в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію розрізаємо вздовж черевця, позбавляємося від нутрощів і голови, відрізаємо плавники і хвіст. Також вичищаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо. Тепер нарізаємо тушку невеликими шматочками. Також очищаємо цибулини і ріжемо кільцями. У банку щільно укладаємо шматочки риби упереміж з кільцями цибулі.
Очищену воду нагріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, горошки коріандру, запашного і чорного перцю і лаврові листочки. Проварюємо хвилин п'ять, і даємо охолонути до кімнатної температури. Отриманим маринадом заливаємо підготовлену рибу з цибулею в банку і забуваємо про неї на чотири години. Після закінчення часу можна пробувати малосольну скумбрію. Якщо потрібна більш солона рибка, витримуємо її ще трохи в розсолі.
Як зробити малосольну скумбрію цілком в розсолі?
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію при необхідності розморожуємо, переклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємося від нутрощів, не забуваючи гарненько почистити всередині черевця чорну плівку та промити рибку. Також видаляємо зябра, відрізаємо плавники і хвіст.
Очищену воду прогріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо запашний перець, лаврове листя і за бажанням гвоздику. Кип'ятимо до розчинення солі та цукру і охолодити при кімнатній температурі. Підготовлену рибку розміщуємо в пластиковій або емальованому посуді відповідного розміру, заливаємо отриманим розсолом, витримуємо два-три години при кімнатній температурі, а потім визначаємо в холодильник на дванадцять-шістнадцять годин, в залежності від розміру тушки.
Після закінчення часу малосольна скумбрія в домашніх умовах готова до вживання. Залишилося нарізати її на шматочки і подати до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
Існує багато способів засолювання риби в домашніх умовах. Пропонуємо найбільш прості і бюджетні методи маринування скумбрії. Розповімо, як засолити
Скумбрія на вугіллі
Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
Солона скумбрія – рецепт
Існує два способи засолювання скумбрії: сухий або з використанням концентрованого соляного розчину. У кожного є достоїнства і дрібні недоліки. Далі у