» » Малосольна скумбрія в домашніх умовах

Малосольна скумбрія в домашніх умовах

Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування смачної малосольною скумбрії в домашніх умовах. Результатом буде натуральний продукт без консервантів, підсилювачів смаку та інших не дуже корисних компонентів, які, безсумнівно, містить покупна рибка.

Рецепт малосольною скумбрії швидкого приготування в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • тушки скумбрії – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • коріандр (горошини) – за смаком;

  • перець запашний і чорний горошинками – по 5 шт.;

  • очищена вода – 1 л;

  • лаврові листочки – 3-4 шт.


  • Приготування
    Скумбрію розрізаємо вздовж черевця, позбавляємося від нутрощів і голови, відрізаємо плавники і хвіст. Також вичищаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо. Тепер нарізаємо тушку невеликими шматочками. Також очищаємо цибулини і ріжемо кільцями. У банку щільно укладаємо шматочки риби упереміж з кільцями цибулі.
    Очищену воду нагріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, горошки коріандру, запашного і чорного перцю і лаврові листочки. Проварюємо хвилин п'ять, і даємо охолонути до кімнатної температури. Отриманим маринадом заливаємо підготовлену рибу з цибулею в банку і забуваємо про неї на чотири години. Після закінчення часу можна пробувати малосольну скумбрію. Якщо потрібна більш солона рибка, витримуємо її ще трохи в розсолі.

    Як зробити малосольну скумбрію цілком в розсолі?


    Інгредієнти:

  • тушка скумбрії – 2 шт.;

  • очищена вода – 1 л;

  • сіль морська – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • перець духмяний горошком – 3 шт.;

  • гвоздика (за бажанням) – 1 шт.;

  • лаврове листя – 1-2 шт.


  • Приготування
    Скумбрію при необхідності розморожуємо, переклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємося від нутрощів, не забуваючи гарненько почистити всередині черевця чорну плівку та промити рибку. Також видаляємо зябра, відрізаємо плавники і хвіст.
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах

    Очищену воду прогріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо запашний перець, лаврове листя і за бажанням гвоздику. Кип'ятимо до розчинення солі та цукру і охолодити при кімнатній температурі. Підготовлену рибку розміщуємо в пластиковій або емальованому посуді відповідного розміру, заливаємо отриманим розсолом, витримуємо два-три години при кімнатній температурі, а потім визначаємо в холодильник на дванадцять-шістнадцять годин, в залежності від розміру тушки.
    Після закінчення часу малосольна скумбрія в домашніх умовах готова до вживання. Залишилося нарізати її на шматочки і подати до столу. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 15-09-2015, 21:14
    Переглядів: 3625