Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування смачної малосольною скумбрії в домашніх умовах. Результатом буде натуральний продукт без консервантів, підсилювачів смаку та інших не дуже корисних компонентів, які, безсумнівно, містить покупна рибка.
Рецепт малосольною скумбрії швидкого приготування в домашніх умовах
Інгредієнти: тушки скумбрії – 2 шт.; цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.; сіль – 3 ст. ложки; цукор – 1 ст. ложка; коріандр (горошини) – за смаком; перець запашний і чорний горошинками – по 5 шт.; очищена вода – 1 л; лаврові листочки – 3-4 шт. Приготування Скумбрію розрізаємо вздовж черевця, позбавляємося від нутрощів і голови, відрізаємо плавники і хвіст. Також вичищаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо. Тепер нарізаємо тушку невеликими шматочками. Також очищаємо цибулини і ріжемо кільцями. У банку щільно укладаємо шматочки риби упереміж з кільцями цибулі.
Очищену воду нагріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, горошки коріандру, запашного і чорного перцю і лаврові листочки. Проварюємо хвилин п'ять, і даємо охолонути до кімнатної температури. Отриманим маринадом заливаємо підготовлену рибу з цибулею в банку і забуваємо про неї на чотири години. Після закінчення часу можна пробувати малосольну скумбрію. Якщо потрібна більш солона рибка, витримуємо її ще трохи в розсолі.
Як зробити малосольну скумбрію цілком в розсолі?
Інгредієнти: тушка скумбрії – 2 шт.; очищена вода – 1 л; сіль морська – 3 ст. ложки; цукровий пісок – 1 ст. ложка; перець духмяний горошком – 3 шт.; гвоздика (за бажанням) – 1 шт.; лаврове листя – 1-2 шт. Приготування Скумбрію при необхідності розморожуємо, переклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємося від нутрощів, не забуваючи гарненько почистити всередині черевця чорну плівку та промити рибку. Також видаляємо зябра, відрізаємо плавники і хвіст.
Очищену воду прогріваємо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо запашний перець, лаврове листя і за бажанням гвоздику. Кип'ятимо до розчинення солі та цукру і охолодити при кімнатній температурі. Підготовлену рибку розміщуємо в пластиковій або емальованому посуді відповідного розміру, заливаємо отриманим розсолом, витримуємо два-три години при кімнатній температурі, а потім визначаємо в холодильник на дванадцять-шістнадцять годин, в залежності від розміру тушки.
Після закінчення часу малосольна скумбрія в домашніх умовах готова до вживання. Залишилося нарізати її на шматочки і подати до столу. Приємного апетиту!