Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
Зараз зовсім не проблема купити готову копчену або солону рибу. В супермаркетах і на ринку знайдеться продукція на будь-який смак. Але виявляється, її зовсім не складно приготувати самостійно. При цьому смак буде набагато краще, а до того ж ви будете впевнені в її якості і свіжості на всі 100 відсотків. Як засолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах, читайте нижче.
Інгредієнти:
тушки скумбрії свіжоморожені – 3 шт.;
холодна кип'ячена вода – 500 мл;
цукор – 15 г;
кухонна сіль – 60 г;
кмин – 1 ч. ложка;
лавровий лист – 2-3 шт.;
чорний перець горошком;
коріандр;
гвоздика ;
перець запашний.
Приготування
Для засолювання можна брати свіжу рибу, так і заморожену. Але в останньому випадку тушки потрібно повністю розморозити при кімнатній температурі. Отже, приступаємо до приготування розсолу для скумбрії. У каструлю вливаємо воду і ставимо її на вогонь. Після закипання додаємо сіль, цукор, спеції. Вогонь вимикаємо, а каструлю залишаємо остигати. А самі в цей час займаємося підготовкою риби. Промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову, хвіст і знову промиваємо. Нарізаємо рибу шматочками. Причому, абсолютно не важливо, який їх розмір. Можна навіть просто розділити рибу на 2 філе. Скумбрія дуже добре вбирає в себе сіль, тому рибка просолится швидко. Отже, шматочки скумбрії поміщаємо в банку або будь-яку іншу ємність і заливаємо охолодженим розсолом. Туди ж відправляємо і спеції з розсолу. Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник годин на 12. Подавати таку рибку можна, притрусивши подрібненим зеленим або ріпчастою цибулею і, полив ароматним олією.
Інгредієнти:
скумбрія свіжоморожена – 2 шт.;
вода – 1 літр;
сіль – 4 ст. ложки;
цукор – 2 ст. ложки;
оцет 9% – 2 ст. ложки;
лавровий лист – 5 шт.;
гвоздика – 5 шт.;
запашний перець – 5 шт.
Приготування
Скумбрію розморожуємо, попередньо діставши з морозилки. У каструлю вливаємо літр води, можна відразу додати всі спеції. Потім доводимо розсіл до кипіння і проварюємо хвилинки 2. Після цього відставляємо його бік остигати до температури близько 40 градусів. А самі в цей час займаємося рибою – відрізаємо хвіст, голову, вичищаємо нутрощі, а саму тушку нарізаємо шматочками шириною 25 див тепер беремо 2-х літрову банку і складаємо в неї шматочки риби. Коли розсіл охолоне, додаємо в нього оцет і заливаємо їм рибу. Залишаємо при кімнатній температурі годинок на 12-15. Все, після закінчення цього часу відмінна ароматна солена скумбрія готова! Подаємо її, полив рослинним маслом і притрусивши цибулькою хоч зеленим, хоч ріпчастою. А чудовим доповненням до неї буде відварна картопелька.
Інгредієнти:
заморожені скумбрії – 3 шт.;
заварка чорного чаю – 4 ст. ложки;
сіль;
цукор.
Приготування
Рибу розморожуємо, тільки ні в якому випадку не використовуємо для цих цілей мікрохвильовку. Риба повинна розморозитися тільки природним шляхом. Потім тушки чистимо, відрізаємо голову, видаляємо нутрощі і гарненько промиваємо. Тепер готуємо розсіл: суху заварку чорного чаю заливаємо 1 літром окропу. Коли маса охолоне, додаємо сіль, цукор і гарненько розмішуємо. У підготовлений розсіл опускаємо рибу і відправляємо в холодильник дня на 4. Потім скумбрію з маринаду витягаємо, обполіскуємо і підвішуємо на ніч над раковиною для того, щоб стекла зайва рідина. А на наступний ранок смачна рибка буде повністю готова до вживання. За виглядом і смаком вона ну дуже схожа на копчену . Приємного апетиту!
Засолювання скумбрії в розсолі шматочками
Інгредієнти:
Приготування
Для засолювання можна брати свіжу рибу, так і заморожену. Але в останньому випадку тушки потрібно повністю розморозити при кімнатній температурі. Отже, приступаємо до приготування розсолу для скумбрії. У каструлю вливаємо воду і ставимо її на вогонь. Після закипання додаємо сіль, цукор, спеції. Вогонь вимикаємо, а каструлю залишаємо остигати. А самі в цей час займаємося підготовкою риби. Промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову, хвіст і знову промиваємо. Нарізаємо рибу шматочками. Причому, абсолютно не важливо, який їх розмір. Можна навіть просто розділити рибу на 2 філе. Скумбрія дуже добре вбирає в себе сіль, тому рибка просолится швидко. Отже, шматочки скумбрії поміщаємо в банку або будь-яку іншу ємність і заливаємо охолодженим розсолом. Туди ж відправляємо і спеції з розсолу. Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник годин на 12. Подавати таку рибку можна, притрусивши подрібненим зеленим або ріпчастою цибулею і, полив ароматним олією.
Скумбрія малосольна в розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію розморожуємо, попередньо діставши з морозилки. У каструлю вливаємо літр води, можна відразу додати всі спеції. Потім доводимо розсіл до кипіння і проварюємо хвилинки 2. Після цього відставляємо його бік остигати до температури близько 40 градусів. А самі в цей час займаємося рибою – відрізаємо хвіст, голову, вичищаємо нутрощі, а саму тушку нарізаємо шматочками шириною 25 див тепер беремо 2-х літрову банку і складаємо в неї шматочки риби. Коли розсіл охолоне, додаємо в нього оцет і заливаємо їм рибу. Залишаємо при кімнатній температурі годинок на 12-15. Все, після закінчення цього часу відмінна ароматна солена скумбрія готова! Подаємо її, полив рослинним маслом і притрусивши цибулькою хоч зеленим, хоч ріпчастою. А чудовим доповненням до неї буде відварна картопелька.
Скумбрія в чайному розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Рибу розморожуємо, тільки ні в якому випадку не використовуємо для цих цілей мікрохвильовку. Риба повинна розморозитися тільки природним шляхом. Потім тушки чистимо, відрізаємо голову, видаляємо нутрощі і гарненько промиваємо. Тепер готуємо розсіл: суху заварку чорного чаю заливаємо 1 літром окропу. Коли маса охолоне, додаємо сіль, цукор і гарненько розмішуємо. У підготовлений розсіл опускаємо рибу і відправляємо в холодильник дня на 4. Потім скумбрію з маринаду витягаємо, обполіскуємо і підвішуємо на ніч над раковиною для того, щоб стекла зайва рідина. А на наступний ранок смачна рибка буде повністю готова до вживання. За виглядом і смаком вона ну дуже схожа на копчену . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Копчена скумбрія в домашніх умовах
Як же хочеться, часом, смачною, неймовірно ароматною копченої рибки. Але якість магазинного продукту не вселяє довіри. Тому скумбрію потрібно коптити
Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Скумбрія - це найпопулярніша риба, яку часто використовують в самих простих і вишуканих рідкісних стравах. Вона хороша і в запеченому, і в
Маринована скумбрія з цибулею
Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього