Зараз зовсім не проблема купити готову копчену або солону рибу. В супермаркетах і на ринку знайдеться продукція на будь-який смак. Але виявляється, її зовсім не складно приготувати самостійно. При цьому смак буде набагато краще, а до того ж ви будете впевнені в її якості і свіжості на всі 100 відсотків. Як засолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах, читайте нижче.
Засолювання скумбрії в розсолі шматочками
Інгредієнти: тушки скумбрії свіжоморожені – 3 шт.; холодна кип'ячена вода – 500 мл; цукор – 15 г; кухонна сіль – 60 г; кмин – 1 ч. ложка; лавровий лист – 2-3 шт.; чорний перець горошком; коріандр; гвоздика ; перець запашний. Приготування Для засолювання можна брати свіжу рибу, так і заморожену. Але в останньому випадку тушки потрібно повністю розморозити при кімнатній температурі. Отже, приступаємо до приготування розсолу для скумбрії. У каструлю вливаємо воду і ставимо її на вогонь. Після закипання додаємо сіль, цукор, спеції. Вогонь вимикаємо, а каструлю залишаємо остигати. А самі в цей час займаємося підготовкою риби. Промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову, хвіст і знову промиваємо. Нарізаємо рибу шматочками. Причому, абсолютно не важливо, який їх розмір. Можна навіть просто розділити рибу на 2 філе. Скумбрія дуже добре вбирає в себе сіль, тому рибка просолится швидко. Отже, шматочки скумбрії поміщаємо в банку або будь-яку іншу ємність і заливаємо охолодженим розсолом. Туди ж відправляємо і спеції з розсолу. Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник годин на 12. Подавати таку рибку можна, притрусивши подрібненим зеленим або ріпчастою цибулею і, полив ароматним олією.
Скумбрія малосольна в розсолі
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена – 2 шт.; вода – 1 літр; сіль – 4 ст. ложки; цукор – 2 ст. ложки; оцет 9% – 2 ст. ложки; лавровий лист – 5 шт.; гвоздика – 5 шт.; запашний перець – 5 шт. Приготування Скумбрію розморожуємо, попередньо діставши з морозилки. У каструлю вливаємо літр води, можна відразу додати всі спеції. Потім доводимо розсіл до кипіння і проварюємо хвилинки 2. Після цього відставляємо його бік остигати до температури близько 40 градусів. А самі в цей час займаємося рибою – відрізаємо хвіст, голову, вичищаємо нутрощі, а саму тушку нарізаємо шматочками шириною 25 див тепер беремо 2-х літрову банку і складаємо в неї шматочки риби. Коли розсіл охолоне, додаємо в нього оцет і заливаємо їм рибу. Залишаємо при кімнатній температурі годинок на 12-15. Все, після закінчення цього часу відмінна ароматна солена скумбрія готова! Подаємо її, полив рослинним маслом і притрусивши цибулькою хоч зеленим, хоч ріпчастою. А чудовим доповненням до неї буде відварна картопелька.
Скумбрія в чайному розсолі
Інгредієнти: заморожені скумбрії – 3 шт.; заварка чорного чаю – 4 ст. ложки; сіль; цукор. Приготування Рибу розморожуємо, тільки ні в якому випадку не використовуємо для цих цілей мікрохвильовку. Риба повинна розморозитися тільки природним шляхом. Потім тушки чистимо, відрізаємо голову, видаляємо нутрощі і гарненько промиваємо. Тепер готуємо розсіл: суху заварку чорного чаю заливаємо 1 літром окропу. Коли маса охолоне, додаємо сіль, цукор і гарненько розмішуємо. У підготовлений розсіл опускаємо рибу і відправляємо в холодильник дня на 4. Потім скумбрію з маринаду витягаємо, обполіскуємо і підвішуємо на ніч над раковиною для того, щоб стекла зайва рідина. А на наступний ранок смачна рибка буде повністю готова до вживання. За виглядом і смаком вона ну дуже схожа на копчену . Приємного апетиту!