Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Солоні та копчені морепродукти дуже люблять у нашій країні. Вони прекрасно підходять в якості закуски до прісним гарнірів і алкогольних напоїв. Ми розповімо вам сьогодні, як смачно засолити скумбрію в домашніх умовах.
Інгредієнти:
скумбрія свіжа – 1 шт.
Для розсолу:
вода – 500 мл;
сіль дрібна – 2 ст. ложки;
цукор – 1 ч. ложка;
кмин – 1 ч. ложка;
коріандр – 10 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
гвоздика – 1 шт.
Приготування
Пропонуємо вам простий спосіб, як засолити скумбрію в банку шматочками. Отже, спочатку давайте приготуємо заправку: в кухлик наливаємо воду, кип'ятимо її і висипаємо всі спеції, перемішуємо і знімаємо з плити. Прикриваємо кришкою і залишаємо рідина остигати до кімнатної температури. Не гаючи часу, беремо скумбрію, чистимо її, відрізаємо хвіст, голову і розрізаємо на шматочки. Після цього складаємо їх в чисту банку і заливаємо розсолом розсолом. Тепер закриваємо кришкою і ставимо рибу в холодильник приблизно на півдня.
Інгредієнти:
скумбрія – 3 шт.;
вода – 13 л;
сіль;
цукор – 15 ст. ложка;
цибулиння;
чай чорний – 2 ст. ложки.
Приготування
Ставимо На плиту каструлю з холодною водою, додаємо спеції і кидаємо промиту цибульне лушпиння. Доводимо розсіл до закипання, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Проварюємо 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, охолодити і проціджуємо. Рибу обробити, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і промиваємо. Тепер складаємо тушки у велику банку, заливаємо холодним розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо засаливаться при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. Потім переставляємо ємність в холодильник і залишаємо на 4 дні, періодично перевертаючи її на інший бік.
Інгредієнти:
свіжа скумбрія – 1 шт.;
велика сіль – 1 щіпка;
лавровий лист – 1 шт.;
суха гірчиця – 05 ч. ложки;
часник сушений;
цукор – щіпка.
Приготування
Лавровий листочок перетираємо, додаємо сіль, цукор і сушений часник. Ретельно перемішуємо суху приправу. Скумбрію потрошимо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Після цього посипаємо її ароматною сумішшю і загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Відправляємо рибу в холодильник і залишаємо на 2 діб. Після закінчення часу, дістаємо солону скумбрію, розгортаємо, промиваємо від спецій і змащуємо олією. Зберігаємо її в контейнері, закривши кришкою, і подаємо з зеленню або кільцями ріпчастої цибулі.
Інгредієнти:
скумбрія заморожена – 2 шт.;
сіль – 4 ч. ложки;
цукор дрібний – 1 ч. ложка;
лавровий лист – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
вода – 1 л;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
перець горошком;
часник сушений;
овочева приправа – 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, рибу розморожуємо, а потім акуратно відрізаємо голову, хвіст, плавники, потрошимо і промиваємо з усіх боків. Далі скумбрію обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо частину на дно банки, в якій будемо солити рибку. Кидаємо горошини чорного перцю, посипаємо сумішшю перців і сушеним часником. Тепер викладаємо кілька шматочків скумбрії і повторюємо всі шари. Для приготування маринаду кип'ятимо воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Вливаємо олію, повністю охолодити, а потім заливаємо скумбрію, посипаємо приправою і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холодне місце і залишаємо на кілька діб. Подаємо готову рибку разом з цибулькою, в якому вона солилась.
Як швидко засолити скумбрію?
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Пропонуємо вам простий спосіб, як засолити скумбрію в банку шматочками. Отже, спочатку давайте приготуємо заправку: в кухлик наливаємо воду, кип'ятимо її і висипаємо всі спеції, перемішуємо і знімаємо з плити. Прикриваємо кришкою і залишаємо рідина остигати до кімнатної температури. Не гаючи часу, беремо скумбрію, чистимо її, відрізаємо хвіст, голову і розрізаємо на шматочки. Після цього складаємо їх в чисту банку і заливаємо розсолом розсолом. Тепер закриваємо кришкою і ставимо рибу в холодильник приблизно на півдня.
Як засолити скумбрію в розсолі?
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо На плиту каструлю з холодною водою, додаємо спеції і кидаємо промиту цибульне лушпиння. Доводимо розсіл до закипання, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Проварюємо 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, охолодити і проціджуємо. Рибу обробити, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і промиваємо. Тепер складаємо тушки у велику банку, заливаємо холодним розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо засаливаться при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. Потім переставляємо ємність в холодильник і залишаємо на 4 дні, періодично перевертаючи її на інший бік.
Як засолити скумбрію без розсолу?
Інгредієнти:
Приготування
Лавровий листочок перетираємо, додаємо сіль, цукор і сушений часник. Ретельно перемішуємо суху приправу. Скумбрію потрошимо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Після цього посипаємо її ароматною сумішшю і загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Відправляємо рибу в холодильник і залишаємо на 2 діб. Після закінчення часу, дістаємо солону скумбрію, розгортаємо, промиваємо від спецій і змащуємо олією. Зберігаємо її в контейнері, закривши кришкою, і подаємо з зеленню або кільцями ріпчастої цибулі.
Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, рибу розморожуємо, а потім акуратно відрізаємо голову, хвіст, плавники, потрошимо і промиваємо з усіх боків. Далі скумбрію обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо частину на дно банки, в якій будемо солити рибку. Кидаємо горошини чорного перцю, посипаємо сумішшю перців і сушеним часником. Тепер викладаємо кілька шматочків скумбрії і повторюємо всі шари. Для приготування маринаду кип'ятимо воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Вливаємо олію, повністю охолодити, а потім заливаємо скумбрію, посипаємо приправою і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холодне місце і залишаємо на кілька діб. Подаємо готову рибку разом з цибулькою, в якому вона солилась.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
Існує багато способів засолювання риби в домашніх умовах. Пропонуємо найбільш прості і бюджетні методи маринування скумбрії. Розповімо, як засолити
Скумбрія в цибулинні
Скумбрія в цибулинні виходить дуже красивою і апетитною. Використовуючи шкірку горького цибулі, рибу можна не тільки солити, але і варити. Такий обід
Як посолити скумбрію?
Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
Маринована скумбрія з цибулею
Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,