Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як засолити скумбрію в домашніх умовах?

Як засолити скумбрію в домашніх умовах?

15-09-2015, 21:05
1 813
Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Солоні та копчені морепродукти дуже люблять у нашій країні. Вони прекрасно підходять в якості закуски до прісним гарнірів і алкогольних напоїв. Ми розповімо вам сьогодні, як смачно засолити скумбрію в домашніх умовах.

Як швидко засолити скумбрію?


Інгредієнти:

  • скумбрія свіжа – 1 шт.


  • Для розсолу:

  • вода – 500 мл;

  • сіль дрібна – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • кмин – 1 ч. ложка;

  • коріандр – 10 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • гвоздика – 1 шт.


  • Приготування
    Пропонуємо вам простий спосіб, як засолити скумбрію в банку шматочками. Отже, спочатку давайте приготуємо заправку: в кухлик наливаємо воду, кип'ятимо її і висипаємо всі спеції, перемішуємо і знімаємо з плити. Прикриваємо кришкою і залишаємо рідина остигати до кімнатної температури. Не гаючи часу, беремо скумбрію, чистимо її, відрізаємо хвіст, голову і розрізаємо на шматочки. Після цього складаємо їх в чисту банку і заливаємо розсолом розсолом. Тепер закриваємо кришкою і ставимо рибу в холодильник приблизно на півдня.

    Як засолити скумбрію в розсолі?


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 3 шт.;

  • вода – 13 л;

  • сіль;

  • цукор – 15 ст. ложка;

  • цибулиння;

  • чай чорний – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Ставимо На плиту каструлю з холодною водою, додаємо спеції і кидаємо промиту цибульне лушпиння. Доводимо розсіл до закипання, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Проварюємо 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, охолодити і проціджуємо. Рибу обробити, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і промиваємо. Тепер складаємо тушки у велику банку, заливаємо холодним розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо засаливаться при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. Потім переставляємо ємність в холодильник і залишаємо на 4 дні, періодично перевертаючи її на інший бік.

    Як засолити скумбрію без розсолу?


    Інгредієнти:

  • свіжа скумбрія – 1 шт.;

  • велика сіль – 1 щіпка;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • суха гірчиця – 05 ч. ложки;

  • часник сушений;

  • цукор – щіпка.


  • Приготування
    Лавровий листочок перетираємо, додаємо сіль, цукор і сушений часник. Ретельно перемішуємо суху приправу. Скумбрію потрошимо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Після цього посипаємо її ароматною сумішшю і загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Відправляємо рибу в холодильник і залишаємо на 2 діб. Після закінчення часу, дістаємо солону скумбрію, розгортаємо, промиваємо від спецій і змащуємо олією. Зберігаємо її в контейнері, закривши кришкою, і подаємо з зеленню або кільцями ріпчастої цибулі.

    Як засолити скумбрію в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • скумбрія заморожена – 2 шт.;

  • сіль – 4 ч. ложки;

  • цукор дрібний – 1 ч. ложка;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • вода – 1 л;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • перець горошком;

  • часник сушений;

  • овочева приправа – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, рибу розморожуємо, а потім акуратно відрізаємо голову, хвіст, плавники, потрошимо і промиваємо з усіх боків.
    Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
    Далі скумбрію обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо частину на дно банки, в якій будемо солити рибку. Кидаємо горошини чорного перцю, посипаємо сумішшю перців і сушеним часником. Тепер викладаємо кілька шматочків скумбрії і повторюємо всі шари. Для приготування маринаду кип'ятимо воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Вливаємо олію, повністю охолодити, а потім заливаємо скумбрію, посипаємо приправою і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холодне місце і залишаємо на кілька діб. Подаємо готову рибку разом з цибулькою, в якому вона солилась.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
    Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
    Існує багато способів засолювання риби в домашніх умовах. Пропонуємо найбільш прості і бюджетні методи маринування скумбрії. Розповімо, як засолити
    Скумбрія в цибулинні
    Скумбрія в цибулинні
    Скумбрія в цибулинні виходить дуже красивою і апетитною. Використовуючи шкірку горького цибулі, рибу можна не тільки солити, але і варити. Такий обід
    Як посолити скумбрію?
    Як посолити скумбрію?
    Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього
    Як засолити оселедець?
    Як засолити оселедець?
    Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,