Солоні та копчені морепродукти дуже люблять у нашій країні. Вони прекрасно підходять в якості закуски до прісним гарнірів і алкогольних напоїв. Ми розповімо вам сьогодні, як смачно засолити скумбрію в домашніх умовах.
Як швидко засолити скумбрію?
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 1 шт. Для розсолу:
вода – 500 мл; сіль дрібна – 2 ст. ложки; цукор – 1 ч. ложка; кмин – 1 ч. ложка; коріандр – 10 шт.; лавровий лист – 2 шт.; гвоздика – 1 шт. Приготування Пропонуємо вам простий спосіб, як засолити скумбрію в банку шматочками. Отже, спочатку давайте приготуємо заправку: в кухлик наливаємо воду, кип'ятимо її і висипаємо всі спеції, перемішуємо і знімаємо з плити. Прикриваємо кришкою і залишаємо рідина остигати до кімнатної температури. Не гаючи часу, беремо скумбрію, чистимо її, відрізаємо хвіст, голову і розрізаємо на шматочки. Після цього складаємо їх в чисту банку і заливаємо розсолом розсолом. Тепер закриваємо кришкою і ставимо рибу в холодильник приблизно на півдня.
Як засолити скумбрію в розсолі?
Інгредієнти: скумбрія – 3 шт.; вода – 13 л; сіль; цукор – 15 ст. ложка; цибулиння; чай чорний – 2 ст. ложки. Приготування Ставимо На плиту каструлю з холодною водою, додаємо спеції і кидаємо промиту цибульне лушпиння. Доводимо розсіл до закипання, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Проварюємо 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, охолодити і проціджуємо. Рибу обробити, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і промиваємо. Тепер складаємо тушки у велику банку, заливаємо холодним розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо засаливаться при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. Потім переставляємо ємність в холодильник і залишаємо на 4 дні, періодично перевертаючи її на інший бік.
Як засолити скумбрію без розсолу?
Інгредієнти: свіжа скумбрія – 1 шт.; велика сіль – 1 щіпка; лавровий лист – 1 шт.; суха гірчиця – 05 ч. ложки; часник сушений; цукор – щіпка. Приготування Лавровий листочок перетираємо, додаємо сіль, цукор і сушений часник. Ретельно перемішуємо суху приправу. Скумбрію потрошимо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Після цього посипаємо її ароматною сумішшю і загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Відправляємо рибу в холодильник і залишаємо на 2 діб. Після закінчення часу, дістаємо солону скумбрію, розгортаємо, промиваємо від спецій і змащуємо олією. Зберігаємо її в контейнері, закривши кришкою, і подаємо з зеленню або кільцями ріпчастої цибулі.
Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Інгредієнти: скумбрія заморожена – 2 шт.; сіль – 4 ч. ложки; цукор дрібний – 1 ч. ложка; лавровий лист – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; вода – 1 л; масло рослинне – 1 ст. ложка; перець горошком; часник сушений; овочева приправа – 1 ч. ложка. Приготування Отже, рибу розморожуємо, а потім акуратно відрізаємо голову, хвіст, плавники, потрошимо і промиваємо з усіх боків.
Далі скумбрію обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо частину на дно банки, в якій будемо солити рибку. Кидаємо горошини чорного перцю, посипаємо сумішшю перців і сушеним часником. Тепер викладаємо кілька шматочків скумбрії і повторюємо всі шари. Для приготування маринаду кип'ятимо воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Вливаємо олію, повністю охолодити, а потім заливаємо скумбрію, посипаємо приправою і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холодне місце і залишаємо на кілька діб. Подаємо готову рибку разом з цибулькою, в якому вона солилась.