Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія, маринована в домашніх умовах

Скумбрія, маринована в домашніх умовах

15-09-2015, 21:12
1 918
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Не знаєте, як приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах, або не можете визначитися з маринаду для шашлику з риби? Тоді наші рецепти вам в допомогу. Ми розповімо, як зробити мариновану рибку в якості закуски, а також запропонуємо варіанти маринаду для шашлику і копчення.

Маринована скумбрія з луком за 3 години


Інгредієнти:

  • заморожені тушки скумбрії – 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.;

  • сіль – 45 ст. ложки;

  • цукор – 15 ст. ложки;

  • коріандр (горошини) – 15 ч. ложки або по смаку;

  • гвоздика – 2-3 шт.;

  • перець запашний і чорний горошинками – по 7 шт.;

  • очищена вода – 15 л;

  • лаврові листочки – 4-5 шт.


  • Приготування
    Перед маринуванням скумбрію розморожуємо і промиваємо. Робимо на черевці поздовжній розріз, виймаємо нутрощі і вичищаємо чорну плівку. Також позбавляємося від голови, плавників і хвоста. Після цього рибку ще раз гарненько промиваємо та нарізаємо шматочками товщиною півтора-два сантиметри. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кільцями. Шматочки скумбрії укладаємо з цибулею шарами в контейнер або банку.
    Щоб приготувати маринад, прогріваємо воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, духм'яний і чорний перець горошком, коріандр, гвоздику і листочки лавра. Даємо прокипіти три хвилинки, і охолоджуємо до кімнатної температури. Запашним маринадом заливаємо шматочки риби з цибулею. Через три години маринована скумбрія з цибулею буде готова.
    Для більш солоного смаку потримайте скумбрію в маринаді трохи довше.

    Як маринувати скумбрію для шашлику?


    Інгредієнти:

  • велика заморожена тушка скумбрії – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • оливкова олія -20 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • зіра – 9 м;

  • кінза – 3-4 гілочки;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для розморожування перекладаємо скумбрію з морозильної камери на нижню полицю холодильника. Коли тушка відтане зверху, але ще залишиться щільною всередині, приступаємо до оброблення. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потім розрізаємо рибку вздовж черевця і позбавляємося від нутрощів і чорних плівочок. Потім скумбрію промиваємо і, надрізавши уздовж спини, відокремлюємо філе від хребта і реберних кісток.
    Часник очищаємо, пропускаємо через прес і перетираємо в ступці з дрібно нарубаною зеленню кінзи. Перекладаємо суміш в миску, додаємо оливкову олію, сік і цедру половинки лимона, зіру, мелений чорний перець, сіль і гарненько все перемішуємо. Натираємо філе скумбрії отриманим маринадом, укладаємо в миску і даємо промаринуватися дві години.
    Після закінчення часу обтираем тверді компоненти маринаду серветкою, укладаємо рибку на промаслений решітку і смажимо на вугіллі до готовності і рум'яності з двох сторін.

    Як маринувати скумбрію для гарячого копчення?


    Інгредієнти:

  • заморожена тушка скумбрії – 2 шт.;

  • лимонний сік– 250 мл;

  • соєвий соус -250 мл;

  • біле вино – 250 мл


  • Приготування
    Скумбрію розморожуємо в щадному режимі, поклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємо тушки від голови, нутрощів, плавників і хвоста і промиваємо, видаляючи надлишки чорних плівочок всередині черевця. Укладаємо рибку в підходящу ємність і заливаємо маринадом, приготованим шляхом змішування соєвого соусу, білого вина і лимонного соку.
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Витримуємо скумбрію сім-десять годин, визначивши посуд з нею в холодильник, попередньо накривши кришкою.
    Перед процедурою копчення необхідно гарненько просушити рибку. Для цього виймаємо її з маринаду, промаківающімі паперовими рушниками чи серветками і підвішуємо на один, а краще два години.
    Після закінчення часу на дно коптильні розкладаємо вологі вільхові тріски, укладаємо тушки на решітку і коптимо на помірному вогні двадцять-тридцять хвилин.
    Для холодного копчення не рекомендують маринувати скумбрію. Ідеальним варіантом буде просто натирання рибки сіллю на кілька годин, з подальшим її змиванням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Скумбрія пряного посолу
    Скумбрія пряного посолу
    Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
    Скумбрія на вугіллі
    Скумбрія на вугіллі
    Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею
    Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього