Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Не знаєте, як приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах, або не можете визначитися з маринаду для шашлику з риби? Тоді наші рецепти вам в допомогу. Ми розповімо, як зробити мариновану рибку в якості закуски, а також запропонуємо варіанти маринаду для шашлику і копчення.
Інгредієнти:
заморожені тушки скумбрії – 3 шт.;
цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.;
сіль – 45 ст. ложки;
цукор – 15 ст. ложки;
коріандр (горошини) – 15 ч. ложки або по смаку;
гвоздика – 2-3 шт.;
перець запашний і чорний горошинками – по 7 шт.;
очищена вода – 15 л;
лаврові листочки – 4-5 шт.
Приготування
Перед маринуванням скумбрію розморожуємо і промиваємо. Робимо на черевці поздовжній розріз, виймаємо нутрощі і вичищаємо чорну плівку. Також позбавляємося від голови, плавників і хвоста. Після цього рибку ще раз гарненько промиваємо та нарізаємо шматочками товщиною півтора-два сантиметри. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кільцями. Шматочки скумбрії укладаємо з цибулею шарами в контейнер або банку.
Щоб приготувати маринад, прогріваємо воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, духм'яний і чорний перець горошком, коріандр, гвоздику і листочки лавра. Даємо прокипіти три хвилинки, і охолоджуємо до кімнатної температури. Запашним маринадом заливаємо шматочки риби з цибулею. Через три години маринована скумбрія з цибулею буде готова.
Для більш солоного смаку потримайте скумбрію в маринаді трохи довше.
Інгредієнти:
велика заморожена тушка скумбрії – 1 шт.;
лимон – 05 шт.;
оливкова олія -20 мл;
часник – 2 зубчики;
зіра – 9 м;
кінза – 3-4 гілочки;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Для розморожування перекладаємо скумбрію з морозильної камери на нижню полицю холодильника. Коли тушка відтане зверху, але ще залишиться щільною всередині, приступаємо до оброблення. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потім розрізаємо рибку вздовж черевця і позбавляємося від нутрощів і чорних плівочок. Потім скумбрію промиваємо і, надрізавши уздовж спини, відокремлюємо філе від хребта і реберних кісток.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і перетираємо в ступці з дрібно нарубаною зеленню кінзи. Перекладаємо суміш в миску, додаємо оливкову олію, сік і цедру половинки лимона, зіру, мелений чорний перець, сіль і гарненько все перемішуємо. Натираємо філе скумбрії отриманим маринадом, укладаємо в миску і даємо промаринуватися дві години.
Після закінчення часу обтираем тверді компоненти маринаду серветкою, укладаємо рибку на промаслений решітку і смажимо на вугіллі до готовності і рум'яності з двох сторін.
Інгредієнти:
заморожена тушка скумбрії – 2 шт.;
лимонний сік– 250 мл;
соєвий соус -250 мл;
біле вино – 250 мл
Приготування
Скумбрію розморожуємо в щадному режимі, поклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємо тушки від голови, нутрощів, плавників і хвоста і промиваємо, видаляючи надлишки чорних плівочок всередині черевця. Укладаємо рибку в підходящу ємність і заливаємо маринадом, приготованим шляхом змішування соєвого соусу, білого вина і лимонного соку. Витримуємо скумбрію сім-десять годин, визначивши посуд з нею в холодильник, попередньо накривши кришкою.
Перед процедурою копчення необхідно гарненько просушити рибку. Для цього виймаємо її з маринаду, промаківающімі паперовими рушниками чи серветками і підвішуємо на один, а краще два години.
Після закінчення часу на дно коптильні розкладаємо вологі вільхові тріски, укладаємо тушки на решітку і коптимо на помірному вогні двадцять-тридцять хвилин.
Для холодного копчення не рекомендують маринувати скумбрію. Ідеальним варіантом буде просто натирання рибки сіллю на кілька годин, з подальшим її змиванням.
Маринована скумбрія з луком за 3 години
Інгредієнти:
Приготування
Перед маринуванням скумбрію розморожуємо і промиваємо. Робимо на черевці поздовжній розріз, виймаємо нутрощі і вичищаємо чорну плівку. Також позбавляємося від голови, плавників і хвоста. Після цього рибку ще раз гарненько промиваємо та нарізаємо шматочками товщиною півтора-два сантиметри. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кільцями. Шматочки скумбрії укладаємо з цибулею шарами в контейнер або банку.
Щоб приготувати маринад, прогріваємо воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, духм'яний і чорний перець горошком, коріандр, гвоздику і листочки лавра. Даємо прокипіти три хвилинки, і охолоджуємо до кімнатної температури. Запашним маринадом заливаємо шматочки риби з цибулею. Через три години маринована скумбрія з цибулею буде готова.
Для більш солоного смаку потримайте скумбрію в маринаді трохи довше.
Як маринувати скумбрію для шашлику?
Інгредієнти:
Приготування
Для розморожування перекладаємо скумбрію з морозильної камери на нижню полицю холодильника. Коли тушка відтане зверху, але ще залишиться щільною всередині, приступаємо до оброблення. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потім розрізаємо рибку вздовж черевця і позбавляємося від нутрощів і чорних плівочок. Потім скумбрію промиваємо і, надрізавши уздовж спини, відокремлюємо філе від хребта і реберних кісток.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і перетираємо в ступці з дрібно нарубаною зеленню кінзи. Перекладаємо суміш в миску, додаємо оливкову олію, сік і цедру половинки лимона, зіру, мелений чорний перець, сіль і гарненько все перемішуємо. Натираємо філе скумбрії отриманим маринадом, укладаємо в миску і даємо промаринуватися дві години.
Після закінчення часу обтираем тверді компоненти маринаду серветкою, укладаємо рибку на промаслений решітку і смажимо на вугіллі до готовності і рум'яності з двох сторін.
Як маринувати скумбрію для гарячого копчення?
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію розморожуємо в щадному режимі, поклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємо тушки від голови, нутрощів, плавників і хвоста і промиваємо, видаляючи надлишки чорних плівочок всередині черевця. Укладаємо рибку в підходящу ємність і заливаємо маринадом, приготованим шляхом змішування соєвого соусу, білого вина і лимонного соку. Витримуємо скумбрію сім-десять годин, визначивши посуд з нею в холодильник, попередньо накривши кришкою.
Перед процедурою копчення необхідно гарненько просушити рибку. Для цього виймаємо її з маринаду, промаківающімі паперовими рушниками чи серветками і підвішуємо на один, а краще два години.
Після закінчення часу на дно коптильні розкладаємо вологі вільхові тріски, укладаємо тушки на решітку і коптимо на помірному вогні двадцять-тридцять хвилин.
Для холодного копчення не рекомендують маринувати скумбрію. Ідеальним варіантом буде просто натирання рибки сіллю на кілька годин, з подальшим її змиванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Скумбрія на вугіллі
Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
Маринована скумбрія з цибулею
Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього