Не знаєте, як приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах, або не можете визначитися з маринаду для шашлику з риби? Тоді наші рецепти вам в допомогу. Ми розповімо, як зробити мариновану рибку в якості закуски, а також запропонуємо варіанти маринаду для шашлику і копчення.
Маринована скумбрія з луком за 3 години
Інгредієнти: заморожені тушки скумбрії – 3 шт.; цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.; сіль – 45 ст. ложки; цукор – 15 ст. ложки; коріандр (горошини) – 15 ч. ложки або по смаку; гвоздика – 2-3 шт.; перець запашний і чорний горошинками – по 7 шт.; очищена вода – 15 л; лаврові листочки – 4-5 шт. Приготування Перед маринуванням скумбрію розморожуємо і промиваємо. Робимо на черевці поздовжній розріз, виймаємо нутрощі і вичищаємо чорну плівку. Також позбавляємося від голови, плавників і хвоста. Після цього рибку ще раз гарненько промиваємо та нарізаємо шматочками товщиною півтора-два сантиметри. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кільцями. Шматочки скумбрії укладаємо з цибулею шарами в контейнер або банку.
Щоб приготувати маринад, прогріваємо воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, духм'яний і чорний перець горошком, коріандр, гвоздику і листочки лавра. Даємо прокипіти три хвилинки, і охолоджуємо до кімнатної температури. Запашним маринадом заливаємо шматочки риби з цибулею. Через три години маринована скумбрія з цибулею буде готова.
Для більш солоного смаку потримайте скумбрію в маринаді трохи довше.
Як маринувати скумбрію для шашлику?
Інгредієнти: велика заморожена тушка скумбрії – 1 шт.; лимон – 05 шт.; оливкова олія -20 мл; часник – 2 зубчики; зіра – 9 м; кінза – 3-4 гілочки; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для розморожування перекладаємо скумбрію з морозильної камери на нижню полицю холодильника. Коли тушка відтане зверху, але ще залишиться щільною всередині, приступаємо до оброблення. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потім розрізаємо рибку вздовж черевця і позбавляємося від нутрощів і чорних плівочок. Потім скумбрію промиваємо і, надрізавши уздовж спини, відокремлюємо філе від хребта і реберних кісток.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і перетираємо в ступці з дрібно нарубаною зеленню кінзи. Перекладаємо суміш в миску, додаємо оливкову олію, сік і цедру половинки лимона, зіру, мелений чорний перець, сіль і гарненько все перемішуємо. Натираємо філе скумбрії отриманим маринадом, укладаємо в миску і даємо промаринуватися дві години.
Після закінчення часу обтираем тверді компоненти маринаду серветкою, укладаємо рибку на промаслений решітку і смажимо на вугіллі до готовності і рум'яності з двох сторін.
Як маринувати скумбрію для гарячого копчення?
Інгредієнти: заморожена тушка скумбрії – 2 шт.; лимонний сік– 250 мл; соєвий соус -250 мл; біле вино – 250 мл Приготування Скумбрію розморожуємо в щадному режимі, поклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємо тушки від голови, нутрощів, плавників і хвоста і промиваємо, видаляючи надлишки чорних плівочок всередині черевця. Укладаємо рибку в підходящу ємність і заливаємо маринадом, приготованим шляхом змішування соєвого соусу, білого вина і лимонного соку.
Витримуємо скумбрію сім-десять годин, визначивши посуд з нею в холодильник, попередньо накривши кришкою.
Перед процедурою копчення необхідно гарненько просушити рибку. Для цього виймаємо її з маринаду, промаківающімі паперовими рушниками чи серветками і підвішуємо на один, а краще два години.
Після закінчення часу на дно коптильні розкладаємо вологі вільхові тріски, укладаємо тушки на решітку і коптимо на помірному вогні двадцять-тридцять хвилин.
Для холодного копчення не рекомендують маринувати скумбрію. Ідеальним варіантом буде просто натирання рибки сіллю на кілька годин, з подальшим її змиванням.