Вернуться назад Распечатать

Скумбрія на багатті на решітці

Скумбрія на багатті на решітці
Посмажити на багатті можна будь-яку рибу, вона вийде неймовірно соковитою і дуже ніжною. Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування скумбрії на решітці, яка порадує вас своєю апетитною хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом.

Рецепт шашлику з скумбрії на решітці


Інгредієнти:

  • оцет – 4 ст. ложки;

  • скумбрія – 3 шт.;

  • часник – 7 зубчиків;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • спеції ;

  • цукор – за смаком;

  • мелений перець чилі – за смаком.


  • Приготування
    Рибу добре обробляємо, потрошимо і залишаємо голову і хвіст. Потім натираємо спеціями скумбрію зовні і всередині. Часник чистимо, дрібненько рубаємо і заливаємо оцтом. Додаємо цукор, масло і обмазуємо цією сумішшю рибу. Залишаємо приблизно на 1 годину просочитися. Після цього викладаємо рибку на решітку і обсмажуємо на вугіллі 15 хвилин, періодично перевертаючи її.

    Як приготувати скумбрію на багатті на решітці?


    Інгредієнти:

  • скумбрія заморожена – 5 шт.;

  • соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • спеції для риби;

  • майонез – 400 мл


  • Приготування
    Скумбрію попередньо розморожуємо і розбираємо на філе. Для цього відрізаємо голову, хвіст, робимо акуратний розріз вздовж черевця і виймаємо серединку. Далі видаляємо хребет і розбираємо рибу на філе. Тепер ми розповімо вам, як замаринувати скумбрію для шашлику на решітці. У невеликій мисці з'єднуємо майонез зі спеціями, вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо. Після цього беремо рибні шматочки і обмазуємо їх цим маринадом. Складаємо скумбрію в каструльку і залишаємо просочуватися мінімум на 1 годину. Після закінчення часу викладаємо її на решітку і запікаємо на мангалі до золотистої скоринки, періодично перевертаючи її.

    Скумбрія у фользі на багатті на решітці


    Інгредієнти:

  • скумбрія свіжа – 1 шт.;

  • велика сіль – 05 ч. ложки;

  • цибулина – 05 шт.;

  • лимон – 1 зубчик;

  • гірчиця домашня – 05 ч. ложки;

  • мед рідкий – 05 ч. ложки;

  • помідори черрі – 3 шт.


  • Приготування
    Скумбрію розморожуємо, потрошимо і гарненько промиваємо, залишаючи хвіст і голову. В окремій пиалке змішуємо сіль з соком лимона, кладемо гостру домашню гірчицю, рідкий мед і ретельно все перемішуємо. Отриманою сумішшю гарненько натираємо всю рибу. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. А помідори промиваємо й обсушуємо. Потім кладемо всередину скумбрії нарізану цибульку і кілька штук цілих томатів черрі. Фольгу для запікання промазуємо злегка маслом і щільно загортаємо в неї підготовлену рибу. Тепер викладаємо заготовку на решітку для мангала, поміщаємо її на відкритий вогонь і обсмажуємо, періодично перевертаючи, хвилин по 10 з кожної сторони. Потім зрушуємо акуратно грати на вугілля і даємо скумбрії дійти до потрібної кондиції ще протягом 10 хвилин. Після цього рибку розгортаємо і подаємо до столу разом з картопляним пюре чи картоплею, запеченою в вугіллі.

    Скумбрія на багатті на решітці


    Інгредієнти:

  • свіжий лайм – 1 шт.;

  • спеції;

  • трави прованські – 2 ст. ложки;

  • заморожена скумбрія – 2 шт.;

  • свіжий кріп -1 пучок;

  • свіжа петрушка – 1 пучок.


  • Приготування
    Скумбрія на багатті на решітці

    Лайм гарненько промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Скумбрію потрошимо, акуратно видаляємо зябра, плавники і гарненько промиваємо всередині і зовні під проточною водою. Потім робимо з двох сторін гострим ножем в боках косі надрізи і натираємо рибу сіллю, перцем і сумішшю сухих трав. Вставляємо в надрізи часточки лайма і залишаємо на деякий час. Зелень ретельно промиваємо, обсушуємо, рубаємо довільно і щільно набиваємо нею черевце риби. Залишаємо скумбрію маринуватися хвилин на 30 ,а потім викладаємо на решітку і запікаємо на вугіллі протягом півгодини. Решітку періодично перевертаємо, щоб рибка рівномірно пропеклась і на ній утворилася апетитна золотава скоринка.