Посмажити на багатті можна будь-яку рибу, вона вийде неймовірно соковитою і дуже ніжною. Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування скумбрії на решітці, яка порадує вас своєю апетитною хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом.
Рецепт шашлику з скумбрії на решітці
Інгредієнти: оцет – 4 ст. ложки; скумбрія – 3 шт.; часник – 7 зубчиків; масло рослинне – 4 ст. ложки; спеції ; цукор – за смаком; мелений перець чилі – за смаком. Приготування Рибу добре обробляємо, потрошимо і залишаємо голову і хвіст. Потім натираємо спеціями скумбрію зовні і всередині. Часник чистимо, дрібненько рубаємо і заливаємо оцтом. Додаємо цукор, масло і обмазуємо цією сумішшю рибу. Залишаємо приблизно на 1 годину просочитися. Після цього викладаємо рибку на решітку і обсмажуємо на вугіллі 15 хвилин, періодично перевертаючи її.
Як приготувати скумбрію на багатті на решітці?
Інгредієнти: скумбрія заморожена – 5 шт.; соєвий соус – 4 ст. ложки; спеції для риби; майонез – 400 мл Приготування Скумбрію попередньо розморожуємо і розбираємо на філе. Для цього відрізаємо голову, хвіст, робимо акуратний розріз вздовж черевця і виймаємо серединку. Далі видаляємо хребет і розбираємо рибу на філе. Тепер ми розповімо вам, як замаринувати скумбрію для шашлику на решітці. У невеликій мисці з'єднуємо майонез зі спеціями, вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо. Після цього беремо рибні шматочки і обмазуємо їх цим маринадом. Складаємо скумбрію в каструльку і залишаємо просочуватися мінімум на 1 годину. Після закінчення часу викладаємо її на решітку і запікаємо на мангалі до золотистої скоринки, періодично перевертаючи її.
Скумбрія у фользі на багатті на решітці
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 1 шт.; велика сіль – 05 ч. ложки; цибулина – 05 шт.; лимон – 1 зубчик; гірчиця домашня – 05 ч. ложки; мед рідкий – 05 ч. ложки; помідори черрі – 3 шт. Приготування Скумбрію розморожуємо, потрошимо і гарненько промиваємо, залишаючи хвіст і голову. В окремій пиалке змішуємо сіль з соком лимона, кладемо гостру домашню гірчицю, рідкий мед і ретельно все перемішуємо. Отриманою сумішшю гарненько натираємо всю рибу. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. А помідори промиваємо й обсушуємо. Потім кладемо всередину скумбрії нарізану цибульку і кілька штук цілих томатів черрі. Фольгу для запікання промазуємо злегка маслом і щільно загортаємо в неї підготовлену рибу. Тепер викладаємо заготовку на решітку для мангала, поміщаємо її на відкритий вогонь і обсмажуємо, періодично перевертаючи, хвилин по 10 з кожної сторони. Потім зрушуємо акуратно грати на вугілля і даємо скумбрії дійти до потрібної кондиції ще протягом 10 хвилин. Після цього рибку розгортаємо і подаємо до столу разом з картопляним пюре чи картоплею, запеченою в вугіллі.
Скумбрія на багатті на решітці
Інгредієнти: свіжий лайм – 1 шт.; спеції; трави прованські – 2 ст. ложки; заморожена скумбрія – 2 шт.; свіжий кріп -1 пучок; свіжа петрушка – 1 пучок. Приготування Лайм гарненько промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Скумбрію потрошимо, акуратно видаляємо зябра, плавники і гарненько промиваємо всередині і зовні під проточною водою. Потім робимо з двох сторін гострим ножем в боках косі надрізи і натираємо рибу сіллю, перцем і сумішшю сухих трав. Вставляємо в надрізи часточки лайма і залишаємо на деякий час. Зелень ретельно промиваємо, обсушуємо, рубаємо довільно і щільно набиваємо нею черевце риби. Залишаємо скумбрію маринуватися хвилин на 30 ,а потім викладаємо на решітку і запікаємо на вугіллі протягом півгодини. Решітку періодично перевертаємо, щоб рибка рівномірно пропеклась і на ній утворилася апетитна золотава скоринка.