У сезон пікніків завжди актуальні рецепти приготування страв на вогнищі. З нашої сьогоднішньої статті ви дізнаєтеся, як приготувати на вугіллі смачну і апетитну скумбрію. Спробуйте приготувати це блюдо, і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом. Маринадом для скумбрії на вугіллі може бути, як класичне поєднання солі, перцю і лимонного соку, так і більш складні композиції, що включають набір приправ, спецій, зелені і овочів і т. п.
Скумбрія у фользі на вугіллі
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; лимон – 1/2 шт.; цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; майонез – 50 г; свіжа зелень на вибір; свіжі овочі. Приготування Скумбрію розрізаємо вздовж черевця, позбавляємося від нутрощів і темної плівки, відрізаємо плавники і хвіст і гарненько промиваємо. Також очищаємо цибулину і подрібнюємо кільцями або півкільцями. Половинку лимона розрізаємо на шматочки.
На тушки риби з одного боку робимо кілька спинних надрізів на відстані три сантиметри один від одного. У кожен розріз вставляємо по часточці лимона.
Приготований лук приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців і наповнюємо їм черевце скумбрії. Саму тушку трохи додаємо сіль, посипаємо перцем і обмазуємо майонезом, який за бажанням можна замінити оливковою олією.
Поміщаємо рибку на кілька, складених разом, листів, фольги і запечатуємо.
Готуємо скумбрію на вугіллі з помірним жаром десять хвилин з одного боку і п'ятнадцять хвилин, перевернувши її на іншу сторону.
Подаємо зі свіжою зеленню і овочами, які за бажанням можна також запекти на вугіллі.
Скумбрія на решітці гриль на вугіллі - рецепт
Інгредієнти: тушка скумбрії – 2 шт.; темне пиво – 125 мл; оливкова олія – 65 мл; лимон середнього розміру – 1 шт.; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; спеції для риби – за смаком; свіжа зелень петрушки – за смаком. Приготування Скумбрію при необхідності розморожуємо, переклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємося від нутрощів, відрізаємо зябра, плавники і хвіст. Також гарненько вичищаємо чорну плівку зсередини і промиваємо.
З усіх боків і всередині збризкуємо тушки лимонним соком і оливковою олією, а також натираємо сіллю, меленої сумішшю перців і спеціями для риби. У черевце покласти по дві лимонних часточки і гілочки петрушки. Даємо промаринуватися протягом двадцяти хвилин. Потім укладаємо рыбинки на промаслений решітку і поміщаємо над тліючим вугіллям. Смажимо до готовності і рум'яності, іноді перевертаючи. Під час приготування поливаємо скумбрію періодично сумішшю темного пива і оливкової олії.