Вернуться назад Распечатать

Скумбрія гарячого копчення

Скумбрія гарячого копчення
Важко уявити святкове застілля без скумбрії гарячого копчення на столі. Ніжне й ароматне м'ясо цієї риби давно підкорює своїм смаком багатьох її шанувальників.
Спробувавши скумбрія гарячого копчення один раз, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні вживати це чудове блюдо. А дотримуючись рекомендацій в рецептах копчення риби, можна самостійно в домашніх умовах своїми руками створити цю прекрасну закуску. Найголовніше-це якість риби, її засолювання, наявність спецій і час приготування.
Нижче ми розповімо про те, як правильно засолити скумбрію для гарячого копчення і скільки слід її коптити.

Скумбрія гарячого копчення в домашніх умовах в коптильні


Інгредієнти:

  • скумбрія;

  • сіль – за смаком;

  • спеції для риби – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Якщо ви використовуєте для копчення заморожену скумбрію, то першим ділом розморожуємо її в щадному режимі, помістивши на нижню полицю холодильника. Коли рибка трохи відтане, позбавляє її від голови, нутрощів, промиваємо і даємо остаточно розморозитися. Потім натираємо сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями для риби, і знову ставимо в холодильник на шість годин.
    Після закінчення часу дістаємо рибку, промиваємо від солі і підвішуємо за хвіст для просушування на одну годину.
    Тепер розкладаємо тушки риби на решітці в коптилке так, щоб вони не стикалися один з одним, прикриваємо кришкою і коптимо на несильному вогні двадцять п'ять хвилин. Для копчення краще всього використовувати зволожені тріски вільхи і фруктових дерев без кори.
    Готову рибку охолоджуємо і можемо подавати до столу.

    Скумбрія гарячого копчення в мультиварці


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • сіль – 2 ст. ложки або по смаку;

  • рідкий дим – 20 р;

  • зелень кропу – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком.
  • Скумбрія гарячого копчення


    Приготування
    Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів, плавників і хвоста, промиваємо і обтираем паперовим рушником або серветками. Потім натираємо рибку сіллю, перцем, дрібно нарубаним кропом і поміщаємо в пакет для запікання, зав'язавши його герметично з одного боку. Вливаємо рідкий дим, рівномірно розподіляємо його по поверхні всієї скумбрії, закриваємо пакет з іншого боку і кладемо в ємність мультиварки. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення приготування рибку перевертаємо на інший бік. Після сигналу залишаємо скумбрію на режимі «Підігрів» ще десять хвилин.