Як солити вовнянки?
Вовнянки, посолені на зиму - справжня знахідка для будь-якої господині. Якщо у вас в холодильнику - порожньо, то грибочки неодмінно врятують в цій ситуації. Самий простий варіант обіду або вечері - відварна картопля з солоними грибами . Давайте дізнаємося з вами, як правильно посолити вовнянки та ситно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
свіжі волнушки - 7 кг;
сіль грубого помелу - 200 г;
капустяний лист - 1 шт.;
лавровий лист;
спеції;
чорна смородина і вишня - за смаком.
Приготування
Відберіть для засолювання молоді і невеликі грибочки. Потім очищаємо вовнянки всуху щіткою з жорсткою щетиною, складаємо у велику каструлю і заливаємо прохолодною водою, залишаючи вимочуватися на дві доби. Через кожні 5 годин міняємо рідина - тоді вони не скиснут, і віддадуть всю зайву гіркоту. Потім воду зливаємо, знову гриби чистимо щіткою і гарненько обсушуємо на сито.
Після цього викладаємо їх шарами, пересипаючи кожен сіллю і перекладаючи сухими насінням кропу. Зверху в ємність насипаємо сольовий шар товщиною в 2 сантиметри, накриваємо чистим капустяним листом і залишаємо в прохолодному темному місці приблизно на 2 місяці. Перед подачею на стіл солоні вовнянки спочатку вимочуємо в холодній воді протягом дня, щоб вони віддали зайву сіль.
Рецепт цієї закуски можна трохи змінити: спеції та приправи покладіть на дно і на верхній шар грибів і поставте під гніт. Зберігаємо засолені вовнянки при температурі від 0 до 10 градусів, не допускаючи різких стрибків. При більш теплому повітрі гриби швидко прокиснут, а на морозі відразу почнуть кришитися.
Інгредієнти:
волнушки - 10 кг;
сіль грубого помелу - 500 г;
лавровий листочок - 10 шт.;
листя чорної смородини - 10 шт.;
листя хрону - 3 шт.;
кріп - 1 пучок;
часник -20 зубчиків.
Приготування
Вовнянки очищаємо від листочків і гілочок, перебираємо, обрізаємо корінці і гарненько промиваємо. Тепер беремо велику каструлю, наливаємо в неї холодну воду і кидаємо трохи солі. У вас повинен вийти приблизно 3-х відсотковий сольовий розчин. Доводимо воду до кипіння і акуратно викладаємо підготовлені гриби.
Варимо їх протягом 10 хвилин, видаляючи піну шумівкою. Потім, відварені грибочки відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. А цим часом готуємо ще одну велику каструлю. Укладаємо в посуд вовнянки шарами, пересипаючи кожен сіллю. По мірі наповнення ємності додаємо листя чорної смородини, хрону, кріп, лавровий листочок і зубчики часничку. Зверху кладемо гніт - природний камінь і прибираємо посуд з грибами у прохолодне місце. Взимку готові солоні вовнянки подаємо до столу, приправивши ріпчастою цибулею, сметанкою або просто полив рослинним маслом.
Інгредієнти:
волнушки - 700 г;
листя чорної смородини - 2 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
лавровий лист - 3 шт.;
сіль грубого помелу;
спеції.
Приготування
Вовнянки ретельно обробляємо, промиваємо і акуратно опускаємо в киплячу воду з додаванням листя смородини, перцю і гвоздики. Варимо грибочки близько 15 хвилин, а потім за допомогою друшляка зливаємо зайву воду і перекладаємо їх в окремий посуд.
Додаємо лавровий лист, дрібно порубаний часник, горошини чорного перцю, солимо і заливаємо все це розсолом, в якому варилися гриби. Потім ставимо на прес них і ставимо на добу в холодильник. На наступний день розкладаємо вовнянки в чисті банки і закатуємо. Готову закуску подаємо на стіл з будь-яким гарніром, полив їх сметанкою або посипавши зеленою цибулькою.
Як солити вовнянки в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Відберіть для засолювання молоді і невеликі грибочки. Потім очищаємо вовнянки всуху щіткою з жорсткою щетиною, складаємо у велику каструлю і заливаємо прохолодною водою, залишаючи вимочуватися на дві доби. Через кожні 5 годин міняємо рідина - тоді вони не скиснут, і віддадуть всю зайву гіркоту. Потім воду зливаємо, знову гриби чистимо щіткою і гарненько обсушуємо на сито.
Після цього викладаємо їх шарами, пересипаючи кожен сіллю і перекладаючи сухими насінням кропу. Зверху в ємність насипаємо сольовий шар товщиною в 2 сантиметри, накриваємо чистим капустяним листом і залишаємо в прохолодному темному місці приблизно на 2 місяці. Перед подачею на стіл солоні вовнянки спочатку вимочуємо в холодній воді протягом дня, щоб вони віддали зайву сіль.
Рецепт цієї закуски можна трохи змінити: спеції та приправи покладіть на дно і на верхній шар грибів і поставте під гніт. Зберігаємо засолені вовнянки при температурі від 0 до 10 градусів, не допускаючи різких стрибків. При більш теплому повітрі гриби швидко прокиснут, а на морозі відразу почнуть кришитися.
Як солити гриби вовнянки?
Інгредієнти:
Приготування
Вовнянки очищаємо від листочків і гілочок, перебираємо, обрізаємо корінці і гарненько промиваємо. Тепер беремо велику каструлю, наливаємо в неї холодну воду і кидаємо трохи солі. У вас повинен вийти приблизно 3-х відсотковий сольовий розчин. Доводимо воду до кипіння і акуратно викладаємо підготовлені гриби.
Варимо їх протягом 10 хвилин, видаляючи піну шумівкою. Потім, відварені грибочки відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. А цим часом готуємо ще одну велику каструлю. Укладаємо в посуд вовнянки шарами, пересипаючи кожен сіллю. По мірі наповнення ємності додаємо листя чорної смородини, хрону, кріп, лавровий листочок і зубчики часничку. Зверху кладемо гніт - природний камінь і прибираємо посуд з грибами у прохолодне місце. Взимку готові солоні вовнянки подаємо до столу, приправивши ріпчастою цибулею, сметанкою або просто полив рослинним маслом.
Як солити вовнянки на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Вовнянки ретельно обробляємо, промиваємо і акуратно опускаємо в киплячу воду з додаванням листя смородини, перцю і гвоздики. Варимо грибочки близько 15 хвилин, а потім за допомогою друшляка зливаємо зайву воду і перекладаємо їх в окремий посуд.
Додаємо лавровий лист, дрібно порубаний часник, горошини чорного перцю, солимо і заливаємо все це розсолом, в якому варилися гриби. Потім ставимо на прес них і ставимо на добу в холодильник. На наступний день розкладаємо вовнянки в чисті банки і закатуємо. Готову закуску подаємо на стіл з будь-яким гарніром, полив їх сметанкою або посипавши зеленою цибулькою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Смажені вовнянки
Якщо вам набридли гливи та печериці, пропонуємо вам різноманітити грибний стіл, приготувавши чудові смажені вовнянки. Їх можна просто посмажити на
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,