Смажені вовнянки
Ще приємніше збору грибів може бути тільки їх поїдання. Осіннім днем можна приготувати ароматні смажені вовнянки, які урізноманітнюють звичний грибний стіл з обридлих гливи та шампіньйонів.
Інгредієнти:
волнушки - 200 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
часник - зубчик;
сіль - за смаком.
Приготування
Вовнянки ретельно обтираем паперовим рушником, а залишки землі стряхиваем за допомогою пензля. Розрізаємо гриби навпіл.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізаний пластинками часник протягом 30 секунд. Після закінчення часу, додаємо на сковороду гриби і продовжуємо приготування 4-5 хвилин, перемішуючи вміст сковороди кожну хвилину. Не забуваємо додати трохи солі.
Подавати смажені вовнянки можна з відварною картоплею , але кращим доповненням стане келих білого вина і скибочку хрусткого білого хліба з вершковим сиром.
Інгредієнти:
волнушки - 1 кг;
сметана - 450 г;
борошно - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик.
Приготування
Вовнянки очищаємо від забруднень і проварюємо в підсоленій воді (1 ст. ложка солі на літр води) протягом 30 хвилин.
Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до легкого золотистого кольору. Додаємо до смаженого цибулі пропущений через прес часник і продовжуємо приготування протягом 30 секунд. Додаємо до цибулі нарізані гриби і обсмажуємо все разом 5-7 хвилин. Вливаємо на сковороду змішану з борошном сметану і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин. Приправляємо сметанний соус сіллю і перцем за смаком. Готову страву перед подачею посипаємо зеленню.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
паприка - 1 ч. ложка;
сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;
гірчичний порошок - 1/3 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
молоко - 1/3 ст.;
вовнянки (великі) - 7-10 шт.;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Розрізаємо вовнянки навпіл, якщо вони дійсно великі, після чого вимочуємо в підсоленій воді хвилин 15 а потім обсушуємо. Обсушені гриби обвалюємо в 1/2 склянки борошна.
Змішуємо борошно з гірчицею, цибулею, часником, сіллю і перцем. Молоко збиваємо з яйцями. У фритюрі розігріваємо рослинне масло.
Занурюємо гриби спершу в молочно-яєчну суміш, а після обвалюємо в суміші борошна та спецій. Обсмажуємо вовнянки в розігрітій олії і викладаємо на паперові рушники.
Рецепт смажених вовнянок
Інгредієнти:
Приготування
Вовнянки ретельно обтираем паперовим рушником, а залишки землі стряхиваем за допомогою пензля. Розрізаємо гриби навпіл.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізаний пластинками часник протягом 30 секунд. Після закінчення часу, додаємо на сковороду гриби і продовжуємо приготування 4-5 хвилин, перемішуючи вміст сковороди кожну хвилину. Не забуваємо додати трохи солі.
Подавати смажені вовнянки можна з відварною картоплею , але кращим доповненням стане келих білого вина і скибочку хрусткого білого хліба з вершковим сиром.
Смажені вовнянки в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Вовнянки очищаємо від забруднень і проварюємо в підсоленій воді (1 ст. ложка солі на літр води) протягом 30 хвилин.
Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до легкого золотистого кольору. Додаємо до смаженого цибулі пропущений через прес часник і продовжуємо приготування протягом 30 секунд. Додаємо до цибулі нарізані гриби і обсмажуємо все разом 5-7 хвилин. Вливаємо на сковороду змішану з борошном сметану і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин. Приправляємо сметанний соус сіллю і перцем за смаком. Готову страву перед подачею посипаємо зеленню.
Як посмажити гриби вовнянки у фритюрі?
Інгредієнти:
Приготування
Розрізаємо вовнянки навпіл, якщо вони дійсно великі, після чого вимочуємо в підсоленій воді хвилин 15 а потім обсушуємо. Обсушені гриби обвалюємо в 1/2 склянки борошна.
Змішуємо борошно з гірчицею, цибулею, часником, сіллю і перцем. Молоко збиваємо з яйцями. У фритюрі розігріваємо рослинне масло.
Занурюємо гриби спершу в молочно-яєчну суміш, а після обвалюємо в суміші борошна та спецій. Обсмажуємо вовнянки в розігрітій олії і викладаємо на паперові рушники.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
Смажені кабачки
З кабачка можна зробити багато різних і ароматних страв, будь то закуски або основні страви. Але сьогодні мова піде про смажені кабачки. У нашій
Смажені помідори
Якщо вам набридли звичні страви, і хочеться чогось новенького, тоді пропонуємо вам зробити страви зі смаженими помідорами. У нашій статті ми зібрали
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Смажені кальмари в клярі
Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
Як солити вовнянки?
Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома