Смажені кальмари в клярі
Смажені кальмари в клярі або паніровці - простий варіант смачної закуски до келиху пива або вина спекотним літнім днем. Вона містить мінімум калорій серед усіх своїх фритюрних побратимів, при цьому ні краплі не поступаючись їм за смаком.
Інгредієнти:
кальмари - 1 кг;
борошно - 1/2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
чорний перець - 1/8 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
молоко - 1 ст.;
панірувальні сухарі - 1 1/2 ст;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Перед приготуванням необхідно очистити кальмари: відрізаємо щупальця трохи вище місця кріплення, видаляємо нутрощі разом з пластиною, ножем соскабливаем залишилися плівки з поверхні тушки, а після ретельно промиваємо її і обов'язково висушуємо. Нарізаємо кальмара кільцями.
У пакет засипаємо борошно, змішану з сіллю і перцем, опускаємо в цю суміш кільця кальмара. В окремому посуді збиваємо яйця з молоком, занурюємо шматочки кальмара в яйце, а потім обвалюємо в хлібній паніровці. Масло нагріваємо до 200 градусів, і обсмажуємо кальмари до золотистого кольору.
Кальмари смажені в сухарях спочатку викладаємо на паперову серветку, щоб дати жиру стекти, а після подаємо з улюбленим соусом.
Інгредієнти:
Для кальмарів:
кальмари - 500 г;
борошно - 250 г;
яйця - 1 шт.;
кайенский перець - 1/2 ч. ложки;
копчена паприка - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
світле пиво - 100 мл;
рослинне масло - для смаження.
Для соусу:
майонез - 200 г;
сіль - 1 ч. ложка;
лимон - 1/2 шт.
Приготування
Для початку приготуємо соус, змішавши майонез з сіллю і соком 1/2 лимона. Кальмари очищаємо, нарізаємо 1 см кільцями. В окремому посуді змішуємо борошно, спеції і пиво так, щоб отримати густий кляр, що покриває шматочки кальмара товстим шаром. Як тільки тісто буде готове, розігріваємо масло до 180-200 градусів і починаємо обсмажувати кільця у фритюрі до золотистого кольору. Закуску трохи обсушуємо з допомогою паперових рушників і подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!
Кальмари, смажені в паніровці
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням необхідно очистити кальмари: відрізаємо щупальця трохи вище місця кріплення, видаляємо нутрощі разом з пластиною, ножем соскабливаем залишилися плівки з поверхні тушки, а після ретельно промиваємо її і обов'язково висушуємо. Нарізаємо кальмара кільцями.
У пакет засипаємо борошно, змішану з сіллю і перцем, опускаємо в цю суміш кільця кальмара. В окремому посуді збиваємо яйця з молоком, занурюємо шматочки кальмара в яйце, а потім обвалюємо в хлібній паніровці. Масло нагріваємо до 200 градусів, і обсмажуємо кальмари до золотистого кольору.
Кальмари смажені в сухарях спочатку викладаємо на паперову серветку, щоб дати жиру стекти, а після подаємо з улюбленим соусом.
Рецепт: смажені кальмари в клярі
Інгредієнти:
Для кальмарів:
Для соусу:
Приготування
Для початку приготуємо соус, змішавши майонез з сіллю і соком 1/2 лимона. Кальмари очищаємо, нарізаємо 1 см кільцями. В окремому посуді змішуємо борошно, спеції і пиво так, щоб отримати густий кляр, що покриває шматочки кальмара товстим шаром. Як тільки тісто буде готове, розігріваємо масло до 180-200 градусів і починаємо обсмажувати кільця у фритюрі до золотистого кольору. Закуску трохи обсушуємо з допомогою паперових рушників і подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Кальмари, смажені з цибулею
Кальмари - корисний дієтичний продукт. У ньому міститься багато білків і вітамінів. Головне в його приготуванні не переборщити c теплою обробкою,
Цибульні кільця - рецепт
Хочете швидко приготувати смачну закуску? Рецепт цибулевих кілець чекає вас вже давно. Дана стаття була написана спеціально для того, щоб ви
Як правильно варити кальмари?
Далеко не кожна господиня знає, як приготувати такий досить незвичний для нас морепродукт, як кальмар. І хоча досвідчені кухарі стверджують, що
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.