Смажені кальмари в клярі або паніровці - простий варіант смачної закуски до келиху пива або вина спекотним літнім днем. Вона містить мінімум калорій серед усіх своїх фритюрних побратимів, при цьому ні краплі не поступаючись їм за смаком.
Кальмари, смажені в паніровці
Інгредієнти: кальмари - 1 кг; борошно - 1/2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; чорний перець - 1/8 ч. ложки; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; панірувальні сухарі - 1 1/2 ст; рослинна олія для смаження. Приготування Перед приготуванням необхідно очистити кальмари: відрізаємо щупальця трохи вище місця кріплення, видаляємо нутрощі разом з пластиною, ножем соскабливаем залишилися плівки з поверхні тушки, а після ретельно промиваємо її і обов'язково висушуємо. Нарізаємо кальмара кільцями.
У пакет засипаємо борошно, змішану з сіллю і перцем, опускаємо в цю суміш кільця кальмара. В окремому посуді збиваємо яйця з молоком, занурюємо шматочки кальмара в яйце, а потім обвалюємо в хлібній паніровці. Масло нагріваємо до 200 градусів, і обсмажуємо кальмари до золотистого кольору.
Кальмари смажені в сухарях спочатку викладаємо на паперову серветку, щоб дати жиру стекти, а після подаємо з улюбленим соусом.
Рецепт: смажені кальмари в клярі
Інгредієнти: Для кальмарів:
кальмари - 500 г; борошно - 250 г; яйця - 1 шт.; кайенский перець - 1/2 ч. ложки; копчена паприка - 1/2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; світле пиво - 100 мл; рослинне масло - для смаження. Для соусу:
майонез - 200 г; сіль - 1 ч. ложка; лимон - 1/2 шт. Приготування Для початку приготуємо соус, змішавши майонез з сіллю і соком 1/2 лимона. Кальмари очищаємо, нарізаємо 1 см кільцями. В окремому посуді змішуємо борошно, спеції і пиво так, щоб отримати густий кляр, що покриває шматочки кальмара товстим шаром. Як тільки тісто буде готове, розігріваємо масло до 180-200 градусів і починаємо обсмажувати кільця у фритюрі до золотистого кольору. Закуску трохи обсушуємо з допомогою паперових рушників і подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!