Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно варити кальмари?

Як правильно варити кальмари?

16-03-2015, 16:10
942
Як правильно варити кальмари?
Про поживної цінності морепродуктів знає сьогодні навіть дошкільник. І те, що такі продукти необхідно вживати в їжу хоча б раз в тиждень теж ні для кого не є секретом.
Одним з найбільш популярних і доступних на сьогоднішній морепродуктів є кальмар. Та наявністю, як на повсякденному, так і на святковому столі страви з кальмарів, вже нікого не здивуєш. Але ще не так давно про такому екзотичному продукті, мало хто чув, звідси випливає, що не всі господині знають, як їх готувати.
Насамперед, потрібно зазначити, що є декілька способів приготування кальмарів. Їх можна варити, смажити, фарширувати, сушити, є сирими. Ми ж сьогодні поговоримо про те, як правильно варити кальмари.

Почнемо з самого початку. Як варити неочищені кальмари?
Для цього необхідно очистити кальмари. Це найскладніший момент у всьому процесі варіння кальмарів. Ми припускаємо, що живого кальмара вам купити не вдасться, і ви в найближчому супермаркеті придбаєте замороженого. Тому для початку кальмара потрібно розморозити. Розморожувати кальмара шляхом занурення його в теплу воду не варто, краще заздалегідь вийняти його з морозилки, і дати йому розморозитися на відкритому повітрі. Процес чищення потрібно почати з шкірки кальмара. Якщо кальмар добре розморожений, то цей процес не викличе у вас труднощів. Шкірка знімається з кальмара ніби панчохою, досить підчепити її нігтем або ножем і потягнути. Після цього вичищаєте нутрощі кальмара, видаляєте хітинові пластини. Промиваєте тушку кальмара всередині і зовні, і він готовий до варіння. Про те, як варити очищені кальмари, ми поговоримо далі.

Як варити філе (тушку) кальмара?
Перед тим, як варити м'ясо кальмара, потрібно знати, що найголовнішим завданням при варінні кальмара є запобігання перетравлення. Інакше м'ясо буде дуже жорстким і під час їжі нагадувати гуму. Скільки ж часу треба варити кальмари? Все залежить від обраного вами способу варіння. Пропонуємо вам на вибір кілька способів, як правильно варити кальмари.
Спосіб 1. Вам необхідно закип'ятити воду з різними спеціями і прянощами. Найчастіше використовують лавровий лист, сіль (обов'язково), перець чорний і запашний, білий перець, або будь-які інші за смаком. У киплячу воду в шумовке потрібно опустити одну тушку кальмара і через 10 секунд дістати її. Потім берете таку тушку і знову опускаєте її в ту ж воду.
Спосіб 2 або як варити морожені кальмари. У киплячу воду можна висипати відразу всі тушки і варити після закипання протягом 1 хвилини, потім зняти каструлю з вогню і залишити кальмари у воді ще на 3-4 хвилини.
Спосіб 3. Знову потрібно закип'ятити воду зі спеціями. У киплячу воду опустити розморожені тушки кальмарів. Тут же необхідно закрити каструлю кришкою і зняти її з вогню. Кришку не відкривати протягом 10 хвилин. Після цього готові кальмари.

Як варити кільця кальмарів?
В принципі, немає ніякої різниці, чи ви будете варити кальмари цілими тушками, або ж попередньо нарежете його кільцями. Однак зазначимо, що тушку варити набагато зручніше, так як вийняти з киплячої води одночасно всі кільця буде досить складно, а надмірно переварити кільця набагато легше, ніж тушки.
Як правильно варити кальмари?


Як варити гігантського кальмара?
Кулінари рекомендують варити такого кальмара не менше півтора годин. Але слід врахувати, що він має трохи гіркуватий смак, та все ж краще віддати перевагу кальмару звичайного.

Скільки варити кальмари в пароварці?
У пароварці кальмари готуються трохи довше, ніж при звичайному варінні. І якщо при варінні у воді буває достатньо і 10-15 секунд, то в пароварці слід тримати кальмари близько 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмари в сметані
Кальмари в сметані
Часто у господинь виникає проблема з приготуванням кальмарів - тушки тверднуть і нагадують гуму за смаком і текстурою. Щоб уникнути подібних
Сушений кальмар
Сушений кальмар
Магазинні солоні кальмари - чудова закуска до пива, яку приємно є навіть у відсутності «пінного», однак більше кількість добавок, службовців для
Смажені кальмари в клярі
Смажені кальмари в клярі
Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
Як чистити кальмари?
Як чистити кальмари?
Морепродукти все частіше з'являються на столах в самих різних куточках світу. Кальмари - теж досить популярний продукт, правда, перш ніж приготувати
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
Кальмари по-корейськи
Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.