Кальмари, смажені з цибулею
Кальмари - дуже доступний і до того ж корисний дієтичний продукт, надає позитивний всебічний вплив на весь наш організм завдяки високому вмісту в ньому білків і вітамінів. Їх можна сміливо рекомендувати всім, хто стежить за своїм харчуванням, дотримується дієти і пости. Тонкощі приготування цього морепродукта полягає в тому, щоб не переборщити з тепловою обробкою, інакше ніжне м'ясо зіпсується і стане схожою на гуму. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів смажених кальмарів з цибулею.
Інгредієнти:
цибулина - 200 г;
морква - 200 г;
кальмари - 400 г;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на середній терочке. Кальмари обробляємо і рубаємо півкільцями. Тепер обсмажуємо цибульку на олії масло, додаємо моркву і тушкуємо, періодично помішуючи 3-5 хвилин. Після цього викладаємо морепродукти, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо кільця кальмарів, смажених із цибулею свіжою зеленню.
Інгредієнти:
кальмари заморожені - 1 кг;
олія - для смаження;
спеції;
цибулина - 2 шт.;
свіжі печериці - 500 р.
Приготування
Отже, давайте детально розглянемо з вами, як приготувати кальмари, смажені з цибулею. Спочатку беремо морепродукти, розморожуємо, очищаємо обережно від пленочки і хорди, промиваємо та нарізаємо соломкою. Печериці і цибулю чистимо, обполіскуємо, обробляємо і шаткуємо кубиками. Далі викладаємо на сковороду всі підготовлені інгредієнти, крім цибулі, і пасеруємо приблизно 5 хвилин з додаванням рослинного масла. Потім кидаємо цибулька, підсолюємо все за смаком і обсмажуємо на слабенькому вогні 25 хвилин. Подаємо блюдо так, як вам більше подобається: в гарячому, теплому або холодному вигляді як ситної закуски.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
майонез для заправки;
цибулина - 3 шт.;
олія рослинна;
кальмари - 6 шт.;
спеції.
Приготування
Отже, як завжди, починаємо приготування страви, з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Яйця промиваємо, кладемо в каструльку з водою, доводимо до кипіння і варимо протягом 8 хвилин. Потім промиваємо їх холодною водою, охолодити, очистити від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулини обробляємо від лушпиння, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями.
У сковорідку наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Кальмари чистимо від пленочек і хребта, кидаємо у вже киплячу воду і варимо 2-3 хвилинки. Далі морепродукти остуджуємо і рубаємо тонкою соломкою. Коли всі компоненти готові, перекладаємо їх в одне велике блюдо, заправляємо домашнім майонезом і добре перемішуємо.
Інгредієнти:
вода - 2 л;
сметана - 3 ст. ложки;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
свіжий кріп - 50 г;
кальмари - 500 г;
олія рослинна.
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. У каструлю з киплячою водою кидаємо трохи солі, перемішуємо і запускаємо тушки кальмарів рівно на 1 хвилину! Потім промиваємо морепродукти холодною водою, знімаємо плівку, видаляємо нутрощі, хрящові стрілки і нарізаємо кальмари кільцями. На рослинному маслечко пасеруємо підготовлений цибулька, додаємо кальмари і смажимо при закритій кришці 2 хвилини. Далі викладаємо трохи сметани, приправляємо спеціями за смаком, ретельно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні ще 5 хвилин. Подаємо готову страву холодним, посипавши за бажанням зеленню кропу.
Кальмари, смажені з цибулею і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на середній терочке. Кальмари обробляємо і рубаємо півкільцями. Тепер обсмажуємо цибульку на олії масло, додаємо моркву і тушкуємо, періодично помішуючи 3-5 хвилин. Після цього викладаємо морепродукти, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо кільця кальмарів, смажених із цибулею свіжою зеленню.
Кальмари, смажені з цибулею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, давайте детально розглянемо з вами, як приготувати кальмари, смажені з цибулею. Спочатку беремо морепродукти, розморожуємо, очищаємо обережно від пленочки і хорди, промиваємо та нарізаємо соломкою. Печериці і цибулю чистимо, обполіскуємо, обробляємо і шаткуємо кубиками. Далі викладаємо на сковороду всі підготовлені інгредієнти, крім цибулі, і пасеруємо приблизно 5 хвилин з додаванням рослинного масла. Потім кидаємо цибулька, підсолюємо все за смаком і обсмажуємо на слабенькому вогні 25 хвилин. Подаємо блюдо так, як вам більше подобається: в гарячому, теплому або холодному вигляді як ситної закуски.
Кальмари, смажені з цибулею і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Отже, як завжди, починаємо приготування страви, з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Яйця промиваємо, кладемо в каструльку з водою, доводимо до кипіння і варимо протягом 8 хвилин. Потім промиваємо їх холодною водою, охолодити, очистити від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулини обробляємо від лушпиння, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями.
У сковорідку наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Кальмари чистимо від пленочек і хребта, кидаємо у вже киплячу воду і варимо 2-3 хвилинки. Далі морепродукти остуджуємо і рубаємо тонкою соломкою. Коли всі компоненти готові, перекладаємо їх в одне велике блюдо, заправляємо домашнім майонезом і добре перемішуємо.
Кальмари, смажені в сметані з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. У каструлю з киплячою водою кидаємо трохи солі, перемішуємо і запускаємо тушки кальмарів рівно на 1 хвилину! Потім промиваємо морепродукти холодною водою, знімаємо плівку, видаляємо нутрощі, хрящові стрілки і нарізаємо кальмари кільцями. На рослинному маслечко пасеруємо підготовлений цибулька, додаємо кальмари і смажимо при закритій кришці 2 хвилини. Далі викладаємо трохи сметани, приправляємо спеціями за смаком, ретельно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні ще 5 хвилин. Подаємо готову страву холодним, посипавши за бажанням зеленню кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Як приготувати смажені кальмари?
Страва з кальмарів екзотика? Вже немає. Завдяки рецептами, про яких розповідається в цій статті, ви зможете легко приготувати цей заморський
Варені кальмари
Кальмари - морепродукти, багаті вітамінами і мікроелементами. Їх використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про тушкованих
Смажені кальмари в клярі
Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і