Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варені кальмари

Варені кальмари

22-03-2015, 09:05
1 315
Варені кальмари
Кальмари - дуже корисні і багаті вітамінами морепродукти, з яких виходять оригінальні і смачні страви. Ось і сьогодні ми пропонуємо вам декілька простих, але цікавих рецептів тушкованих кальмарів, які неодмінно оцінять по достоїнству всі ваші гості.

Варені кальмари з овочами


Інгредієнти:

  • тушки кальмарів - 3 шт.;

  • свіжий баклажан - 3 шт.;

  • болгарський перець - 3 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • мелений імбир - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати тушковані кальмари. Отже, морепродукти розморожуємо і шаткуємо кільцями. Цибулю чистимо, подрібнюємо. Баклажани обробляємо, зрізаємо плодоніжку, розрізаємо навпіл уздовж і рубаємо товстою соломкою. Перчик чистимо і шаткуємо півкільцями. Далі беремо сковороду, ставимо на вогонь, наливаємо соняшникова масло, викладаємо кальмари, посипаємо їх меленим імбиром, спеціями і обсмажуємо 3-5 хвилин. Потім додаємо баклажани і цибулю, солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все у власному соку хвилин 20 - 30 до готовності овочів. Подаємо страву на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.

    Кальмари, тушковані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свіжі кальмари - 3 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • соєвий соус - 100 мл;

  • олія рослинна;

  • часник;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати кальмарів в мультиварці. Заморожені тушки ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і нутрощів. Потім обполіскуємо, нарізаємо квадратиками. Цибулю і часник чистимо, шаткуємо кубиками, а болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і подрібнюємо. Томати промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
    Мультиварку включаємо в режимі «Випічка», обсмажуємо цибуля з часником до золотистого кольору 5 хвилин, додаємо перець і продовжуємо пасерувати ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім викладаємо подрібнені томати, вливаємо соєвий соус і приправу. Обсмажуємо все разом ще 2 - 3 хвилинки, кладемо кальмари, перемішуємо, закриваємо кришку приладу і готуємо далі, але не більше 3 хвилин. Готові кисло-солодкі тушковані кальмари в томатному соусі подаємо на стіл з рисом або картопляним пюре.

    Варені кальмари з грибами


    Інгредієнти:

  • свіжі кальмари - 1 кг;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • свіжа зелень - 1 пучок;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами. Часник чистимо, видавлюємо через прес і додаємо до печерицям. Кальмари промиваємо, акуратно знімаємо шкірку, видаляємо нутрощі і шаткуємо тушки на невеликі шматочки. Тепер, на сковороду наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо гриби, вливаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, постійно помішуючи. Після цього додаємо кальмари, підсолюємо за смаком, добре перемішуємо і обсмажуємо до готовності. В кінці приготування кладемо трохи майонезу і тушкуємо страву ще 5 хвилин. Готову страву подаємо на стіл гарячим, приготувавши на гарнір відварений рис або розсипчасте картопляне пюре.

    Рецепт кальмарів, тушкованих у сметані


    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • свіжі кальмари - 15 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • Варені кальмари

  • сметана - 500 мл;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Заморожені кальмари кладемо в миску, ошпарюємо окропом і видаляємо пленочки і нутрощі. Потім нарізаємо соломкою. Цибулю, моркву і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Після цього викладаємо до них кальмари, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо до повної готовності близько 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Кальмари у вині
    Кальмари у вині
    Кальмари у вині - це смачне блюдо Середземноморської кухні, яке відмінно підійде для святкового столу. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і
    Кальмари, смажені з цибулею
    Кальмари, смажені з цибулею
    Кальмари - корисний дієтичний продукт. У ньому міститься багато білків і вітамінів. Головне в його приготуванні не переборщити c теплою обробкою,
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і