Варені кальмари
Кальмари - дуже корисні і багаті вітамінами морепродукти, з яких виходять оригінальні і смачні страви. Ось і сьогодні ми пропонуємо вам декілька простих, але цікавих рецептів тушкованих кальмарів, які неодмінно оцінять по достоїнству всі ваші гості.
Інгредієнти:
тушки кальмарів - 3 шт.;
свіжий баклажан - 3 шт.;
болгарський перець - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
олія рослинна;
мелений імбир - за смаком;
спеції.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати тушковані кальмари. Отже, морепродукти розморожуємо і шаткуємо кільцями. Цибулю чистимо, подрібнюємо. Баклажани обробляємо, зрізаємо плодоніжку, розрізаємо навпіл уздовж і рубаємо товстою соломкою. Перчик чистимо і шаткуємо півкільцями. Далі беремо сковороду, ставимо на вогонь, наливаємо соняшникова масло, викладаємо кальмари, посипаємо їх меленим імбиром, спеціями і обсмажуємо 3-5 хвилин. Потім додаємо баклажани і цибулю, солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все у власному соку хвилин 20 - 30 до готовності овочів. Подаємо страву на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
свіжі кальмари - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідор - 2 шт.;
соєвий соус - 100 мл;
олія рослинна;
часник;
спеції.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати кальмарів в мультиварці. Заморожені тушки ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і нутрощів. Потім обполіскуємо, нарізаємо квадратиками. Цибулю і часник чистимо, шаткуємо кубиками, а болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і подрібнюємо. Томати промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Мультиварку включаємо в режимі «Випічка», обсмажуємо цибуля з часником до золотистого кольору 5 хвилин, додаємо перець і продовжуємо пасерувати ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім викладаємо подрібнені томати, вливаємо соєвий соус і приправу. Обсмажуємо все разом ще 2 - 3 хвилинки, кладемо кальмари, перемішуємо, закриваємо кришку приладу і готуємо далі, але не більше 3 хвилин. Готові кисло-солодкі тушковані кальмари в томатному соусі подаємо на стіл з рисом або картопляним пюре.
Інгредієнти:
свіжі кальмари - 1 кг;
печериці - 300 г;
часник - 3 зубчики;
олія рослинна;
спеції;
свіжа зелень - 1 пучок;
майонез - 2 ст. ложки.
Приготування
Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами. Часник чистимо, видавлюємо через прес і додаємо до печерицям. Кальмари промиваємо, акуратно знімаємо шкірку, видаляємо нутрощі і шаткуємо тушки на невеликі шматочки. Тепер, на сковороду наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо гриби, вливаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, постійно помішуючи. Після цього додаємо кальмари, підсолюємо за смаком, добре перемішуємо і обсмажуємо до готовності. В кінці приготування кладемо трохи майонезу і тушкуємо страву ще 5 хвилин. Готову страву подаємо на стіл гарячим, приготувавши на гарнір відварений рис або розсипчасте картопляне пюре.
Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
свіжі кальмари - 15 кг;
цибулина - 3 шт.;
часник - 3 зубчики;
сметана - 500 мл;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Заморожені кальмари кладемо в миску, ошпарюємо окропом і видаляємо пленочки і нутрощі. Потім нарізаємо соломкою. Цибулю, моркву і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Після цього викладаємо до них кальмари, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо до повної готовності близько 10 хвилин.
Варені кальмари з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати тушковані кальмари. Отже, морепродукти розморожуємо і шаткуємо кільцями. Цибулю чистимо, подрібнюємо. Баклажани обробляємо, зрізаємо плодоніжку, розрізаємо навпіл уздовж і рубаємо товстою соломкою. Перчик чистимо і шаткуємо півкільцями. Далі беремо сковороду, ставимо на вогонь, наливаємо соняшникова масло, викладаємо кальмари, посипаємо їх меленим імбиром, спеціями і обсмажуємо 3-5 хвилин. Потім додаємо баклажани і цибулю, солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все у власному соку хвилин 20 - 30 до готовності овочів. Подаємо страву на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.
Кальмари, тушковані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати кальмарів в мультиварці. Заморожені тушки ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і нутрощів. Потім обполіскуємо, нарізаємо квадратиками. Цибулю і часник чистимо, шаткуємо кубиками, а болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і подрібнюємо. Томати промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Мультиварку включаємо в режимі «Випічка», обсмажуємо цибуля з часником до золотистого кольору 5 хвилин, додаємо перець і продовжуємо пасерувати ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім викладаємо подрібнені томати, вливаємо соєвий соус і приправу. Обсмажуємо все разом ще 2 - 3 хвилинки, кладемо кальмари, перемішуємо, закриваємо кришку приладу і готуємо далі, але не більше 3 хвилин. Готові кисло-солодкі тушковані кальмари в томатному соусі подаємо на стіл з рисом або картопляним пюре.
Варені кальмари з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами. Часник чистимо, видавлюємо через прес і додаємо до печерицям. Кальмари промиваємо, акуратно знімаємо шкірку, видаляємо нутрощі і шаткуємо тушки на невеликі шматочки. Тепер, на сковороду наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо гриби, вливаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, постійно помішуючи. Після цього додаємо кальмари, підсолюємо за смаком, добре перемішуємо і обсмажуємо до готовності. В кінці приготування кладемо трохи майонезу і тушкуємо страву ще 5 хвилин. Готову страву подаємо на стіл гарячим, приготувавши на гарнір відварений рис або розсипчасте картопляне пюре.
Рецепт кальмарів, тушкованих у сметані
Інгредієнти:
Приготування
Заморожені кальмари кладемо в миску, ошпарюємо окропом і видаляємо пленочки і нутрощі. Потім нарізаємо соломкою. Цибулю, моркву і часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Після цього викладаємо до них кальмари, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо до повної готовності близько 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Кальмари у вині
Кальмари у вині - це смачне блюдо Середземноморської кухні, яке відмінно підійде для святкового столу. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і
Кальмари, смажені з цибулею
Кальмари - корисний дієтичний продукт. У ньому міститься багато білків і вітамінів. Головне в його приготуванні не переборщити c теплою обробкою,
Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і