Кальмари у вині
Кальмари, приготовані у вині, досить просте, але приголомшливо смачне блюдо, яке прийшло до нас з Середземноморської кухні. Готуються кальмари дуже швидко, буквально 10 - 15 хвилин, не більше, а виходять дуже ніжними і соковитими. Часник, вино і сухі ароматні трави надають страві приголомшливо оригінальний аромат і чудовий смак, а додавання свіжого помідорчика зробить блюдо дуже привабливим і апетитним. Кальмарів у вині можна подавати не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді. Вони можуть бути основною стравою, а можуть виступати в закусочній ролі. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування цього делікатесного страви.
Інгредієнти:
кальмари - 500 г;
біле сухе вино - 200 мл;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
помідор - 1 шт.;
часник - 5 зубчиків;
цибулина - 1 шт.;
спеції - за смаком;
свіжа зелень - за бажанням;
лимон для прикраси;
сік лимонний - 1 ст. ложка.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати кальмари у вині. Тушки кальмарів очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кільцями. На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо очищену і порізану кільцями цибулю, подрібнений часник, а потім і порізані кальмари. Вливаємо біле вино, приправляємо сіллю і спеціями, тушкуємо близько 5-7 хвилин на слабенькому вогні. Помідори дрібно шаткуємо, попередньо обшпаривши їх окропом і знявши з них шкірку. Додаємо томати до кальмарам і готуємо ще 3 хвилинки. Перед подачею на стіл збризкуємо все лимонним соком, посипаємо дрібно посіченою зеленню і прикрашаємо кружечком лимона.
Інгредієнти:
кальмари - 1 кг;
томатний соус - 4 ст.;
червоне напівсухе вино - 250 мл;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
сухий базилік - 1 ч. ложка;
тертий сир «Пармезан» - 05 ст.
Приготування
Відокремлюємо щупальця від тіла кальмара і нарізаємо невеликими кільцями. У каструлі змішуємо томатну пасту, вливаємо червоне вино, лимонний сік, оливкову олію, кладемо подрібнений часник, базилік, чорний і червоний перець, тертий сир. Тушкуємо все на повільному вогні хвилин 30 щоб алкоголь повністю випарувався, і всі аромати перемішалися між собою. Після цього додаємо в приготований соус шматочки кальмара. Продовжуємо тушкувати ще 20 - 30 хвилин, періодично помішуючи. Кальмар буде готовий, коли він стане непрозорим і набубнявіє.
Інгредієнти:
кальмари - 1 кг;
помідори - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелень петрушки - 1 пучок;
лимон - 1 шт.;
маслини - 10 шт.;
біле сухе вино - 05 ст.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
оливкова олія - для смаження.
Приготування
Помідори ошпарюємо гарненько гарячою водою, знімаємо шкірку і шаткуємо дрібними кубиками. Потім викладаємо їх на сковороду, наливаємо оливкова масло, і тушкуємо протягом 5 хвилин. Зелень петрушки обполіскуємо, стряхиваем, дрібно рубаємо часник чистимо і видавлюємо через прес. Тушки кальмарів обробляємо, натираємо сіллю і залишаємо маринуватися. Після чого нарізаємо невеликими кільцями й обсмажуємо протягом 3 хвилин на оливковій олії.
Далі вливаємо вино і готуємо все на сильному вогні ще близько 1 хвилини, щоб алкоголь встиг випаруватися. Потім додаємо підготовлені томати, видавлений часник, дрібно нарізану зелень петрушки, кладемо за смаком перець і сіль. В самому кінці вливаємо сік лимона і готуємо приблизно 3 хвилини, після чого вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися близько півгодини. Після закінчення часу перекладаємо кальмарів у вині на блюдо, прикрашаємо оливками без кісточок і скибочками лимона.
Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо вивчити поради по приготуванню кальмарів в сметані або маринованих кальмарів .
Рецепт кальмарів, тушкованих у вині
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати кальмари у вині. Тушки кальмарів очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кільцями. На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо очищену і порізану кільцями цибулю, подрібнений часник, а потім і порізані кальмари. Вливаємо біле вино, приправляємо сіллю і спеціями, тушкуємо близько 5-7 хвилин на слабенькому вогні. Помідори дрібно шаткуємо, попередньо обшпаривши їх окропом і знявши з них шкірку. Додаємо томати до кальмарам і готуємо ще 3 хвилинки. Перед подачею на стіл збризкуємо все лимонним соком, посипаємо дрібно посіченою зеленню і прикрашаємо кружечком лимона.
Кальмари в томатному соусі та вини
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо щупальця від тіла кальмара і нарізаємо невеликими кільцями. У каструлі змішуємо томатну пасту, вливаємо червоне вино, лимонний сік, оливкову олію, кладемо подрібнений часник, базилік, чорний і червоний перець, тертий сир. Тушкуємо все на повільному вогні хвилин 30 щоб алкоголь повністю випарувався, і всі аромати перемішалися між собою. Після цього додаємо в приготований соус шматочки кальмара. Продовжуємо тушкувати ще 20 - 30 хвилин, періодично помішуючи. Кальмар буде готовий, коли він стане непрозорим і набубнявіє.
Кальмари, тушковані у вині з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ошпарюємо гарненько гарячою водою, знімаємо шкірку і шаткуємо дрібними кубиками. Потім викладаємо їх на сковороду, наливаємо оливкова масло, і тушкуємо протягом 5 хвилин. Зелень петрушки обполіскуємо, стряхиваем, дрібно рубаємо часник чистимо і видавлюємо через прес. Тушки кальмарів обробляємо, натираємо сіллю і залишаємо маринуватися. Після чого нарізаємо невеликими кільцями й обсмажуємо протягом 3 хвилин на оливковій олії.
Далі вливаємо вино і готуємо все на сильному вогні ще близько 1 хвилини, щоб алкоголь встиг випаруватися. Потім додаємо підготовлені томати, видавлений часник, дрібно нарізану зелень петрушки, кладемо за смаком перець і сіль. В самому кінці вливаємо сік лимона і готуємо приблизно 3 хвилини, після чого вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися близько півгодини. Після закінчення часу перекладаємо кальмарів у вині на блюдо, прикрашаємо оливками без кісточок і скибочками лимона.
Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо вивчити поради по приготуванню кальмарів в сметані або маринованих кальмарів .
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Мариновані кальмари
Кальмари в маринаді - відмінна закуска до святкового столу. Новизна і приголомшливий смак страви дуже здивують гостей і змусять питати про рецепті
Варені кальмари
Кальмари - морепродукти, багаті вітамінами і мікроелементами. Їх використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про тушкованих
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.