Мариновані кальмари
Якщо ви не можете придумати, що приготувати на закуску до святкового столу, то мариновані кальмари стануть самим прекрасним рішенням цієї непростої задачі. Дивовижний смак, простота в приготуванні і новизна страви - ось все, що залишиться у пам'яті ваших гостей після дегустації цієї страви. Давайте ж з вами швидше дізнаємося різні цікаві рецепти приготування маринованих кальмарів.
Інгредієнти:
тушки кальмарів - 4 шт.;
приправа для моркви по-корейськи - за смаком;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
оцет яблучний - 3 ст. ложки;
цукор і сіль - за смаком;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім акуратно дістаємо, остуджуємо і нарізаємо тонкими кільцями. Кладемо їх в каструльку і ретельно засипаємо приправою для моркви по-корейськи. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями, маринуємо в цукрі, солі та яблучному оцті. Потім перекладаємо цибулю до кальмарам, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник і охолоджуємо приблизно 2 години. Ось і все, кальмари в маринаді по-корейськи готові!
Інгредієнти:
тушки кальмарів - 3 шт.;
олія оливкова - 70 мл;
сіль - 05 ч. ложки;
спеції для риби - 05 ч. ложки;
чорний перець горошком - 5 шт.;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо тонкими кільцями. Перекладаємо їх в красиву глибоку миску і починаємо готувати маринад для кальмарів. Для цього беремо кухлик, наливаємо оливкову олію і нагріваємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, чорний перець, спеції і лимонний сік. Добре все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння, кип'ятимо близько п'яти хвилин. Заливаємо отриманим маринадом кільця кальмарів, потім охолоджуємо і ставимо на 5 годин в холодильник. Подаємо мариновані кальмари на стіл, попередньо посипавши дрібно посіченою зеленню.
Інгредієнти:
тушки кальмарів - 10 шт.;
лавровий лист - 4 шт.;
сухий орегано - 1 ч. ложка;
чорний перець горошком - 1 ч. ложка;
насіння коріандру - 1 ст. ложка;
червоний перець чилі - 3 шт.;
укус білий - 300 мл;
вода - 300 мл;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
кінза, лимон для прикраси;
сіль - за смаком.
Приготування
Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 1 см В каструльку наливаємо води, кидаємо лавровий лист і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і акуратно кладемо кальмарів у воду, варимо приблизно 7 хвилин. Потім зливаємо всю воду і охолодити тушки. В іншу каструлю наливаємо 300 мл води, додаємо орегано, коріандр, чорний перець горошком і сіль. Доводимо все до кипіння і відразу ж вимикаємо. Даємо маринаду настоятися 20 хвилин і потім акуратно вливаємо яблучний оцет. Перекладаємо кальмарів в заздалегідь приготовлену стерильну банку і заливаємо звареним маринадом, додаємо оливкову олію і закриваємо кришкою. Ставимо банку в холодильник приблизно на один тиждень. По закінченню цього часу, дістаємо баночку, обережно зливаємо весь маринад, додаємо ще трохи олії і дрібно порізаної кінзи. Все добре перемішуємо і скроплюємо лимонним соком. Мариновані кальмари виходять дуже ніжними і м'якими з дивовижним ароматом і чудовим смаком. Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!
Мариновані кальмари по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім акуратно дістаємо, остуджуємо і нарізаємо тонкими кільцями. Кладемо їх в каструльку і ретельно засипаємо приправою для моркви по-корейськи. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями, маринуємо в цукрі, солі та яблучному оцті. Потім перекладаємо цибулю до кальмарам, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник і охолоджуємо приблизно 2 години. Ось і все, кальмари в маринаді по-корейськи готові!
Кальмари під лимонним маринадом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо тонкими кільцями. Перекладаємо їх в красиву глибоку миску і починаємо готувати маринад для кальмарів. Для цього беремо кухлик, наливаємо оливкову олію і нагріваємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, чорний перець, спеції і лимонний сік. Добре все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння, кип'ятимо близько п'яти хвилин. Заливаємо отриманим маринадом кільця кальмарів, потім охолоджуємо і ставимо на 5 годин в холодильник. Подаємо мариновані кальмари на стіл, попередньо посипавши дрібно посіченою зеленню.
Мариновані кальмари зі спеціями
Інгредієнти:
Приготування
Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 1 см В каструльку наливаємо води, кидаємо лавровий лист і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і акуратно кладемо кальмарів у воду, варимо приблизно 7 хвилин. Потім зливаємо всю воду і охолодити тушки. В іншу каструлю наливаємо 300 мл води, додаємо орегано, коріандр, чорний перець горошком і сіль. Доводимо все до кипіння і відразу ж вимикаємо. Даємо маринаду настоятися 20 хвилин і потім акуратно вливаємо яблучний оцет. Перекладаємо кальмарів в заздалегідь приготовлену стерильну банку і заливаємо звареним маринадом, додаємо оливкову олію і закриваємо кришкою. Ставимо банку в холодильник приблизно на один тиждень. По закінченню цього часу, дістаємо баночку, обережно зливаємо весь маринад, додаємо ще трохи олії і дрібно порізаної кінзи. Все добре перемішуємо і скроплюємо лимонним соком. Мариновані кальмари виходять дуже ніжними і м'якими з дивовижним ароматом і чудовим смаком. Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кальмарів з помідорами
Поєднання помідорів з морепродуктів чудово підкреслює смак страви. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий салат з кальмарів з томатами. Така
Салат з консервованих кальмарів - рецепт
Кальмари - це корисний делікатесний продукт, який є досить доступним в даний час, особливо в консервованому вигляді. Зараз поділимося з вами цікавими
Кальмари у вині
Кальмари у вині - це смачне блюдо Середземноморської кухні, яке відмінно підійде для святкового столу. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.