Вернуться назад Распечатать

Мариновані кальмари

Мариновані кальмари
Якщо ви не можете придумати, що приготувати на закуску до святкового столу, то мариновані кальмари стануть самим прекрасним рішенням цієї непростої задачі. Дивовижний смак, простота в приготуванні і новизна страви - ось все, що залишиться у пам'яті ваших гостей після дегустації цієї страви. Давайте ж з вами швидше дізнаємося різні цікаві рецепти приготування маринованих кальмарів.

Мариновані кальмари по-корейськи


Інгредієнти:

  • тушки кальмарів - 4 шт.;

  • приправа для моркви по-корейськи - за смаком;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • оцет яблучний - 3 ст. ложки;

  • цукор і сіль - за смаком;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім акуратно дістаємо, остуджуємо і нарізаємо тонкими кільцями. Кладемо їх в каструльку і ретельно засипаємо приправою для моркви по-корейськи. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями, маринуємо в цукрі, солі та яблучному оцті. Потім перекладаємо цибулю до кальмарам, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник і охолоджуємо приблизно 2 години. Ось і все, кальмари в маринаді по-корейськи готові!

    Кальмари під лимонним маринадом


    Інгредієнти:

  • тушки кальмарів - 3 шт.;

  • олія оливкова - 70 мл;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • спеції для риби - 05 ч. ложки;

  • чорний перець горошком - 5 шт.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо тонкими кільцями. Перекладаємо їх в красиву глибоку миску і починаємо готувати маринад для кальмарів. Для цього беремо кухлик, наливаємо оливкову олію і нагріваємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, чорний перець, спеції і лимонний сік. Добре все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння, кип'ятимо близько п'яти хвилин. Заливаємо отриманим маринадом кільця кальмарів, потім охолоджуємо і ставимо на 5 годин в холодильник. Подаємо мариновані кальмари на стіл, попередньо посипавши дрібно посіченою зеленню.

    Мариновані кальмари зі спеціями


    Інгредієнти:

  • тушки кальмарів - 10 шт.;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • сухий орегано - 1 ч. ложка;

  • чорний перець горошком - 1 ч. ложка;

  • насіння коріандру - 1 ст. ложка;

  • червоний перець чилі - 3 шт.;

  • укус білий - 300 мл;

  • вода - 300 мл;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • кінза, лимон для прикраси;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 1 см В каструльку наливаємо води, кидаємо лавровий лист і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і акуратно кладемо кальмарів у воду, варимо приблизно 7 хвилин. Потім зливаємо всю воду і охолодити тушки. В іншу каструлю наливаємо 300 мл води, додаємо орегано, коріандр, чорний перець горошком і сіль.
    Мариновані кальмари
    Доводимо все до кипіння і відразу ж вимикаємо. Даємо маринаду настоятися 20 хвилин і потім акуратно вливаємо яблучний оцет. Перекладаємо кальмарів в заздалегідь приготовлену стерильну банку і заливаємо звареним маринадом, додаємо оливкову олію і закриваємо кришкою. Ставимо банку в холодильник приблизно на один тиждень. По закінченню цього часу, дістаємо баночку, обережно зливаємо весь маринад, додаємо ще трохи олії і дрібно порізаної кінзи. Все добре перемішуємо і скроплюємо лимонним соком. Мариновані кальмари виходять дуже ніжними і м'якими з дивовижним ароматом і чудовим смаком. Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!