Якщо ви не можете придумати, що приготувати на закуску до святкового столу, то мариновані кальмари стануть самим прекрасним рішенням цієї непростої задачі. Дивовижний смак, простота в приготуванні і новизна страви - ось все, що залишиться у пам'яті ваших гостей після дегустації цієї страви. Давайте ж з вами швидше дізнаємося різні цікаві рецепти приготування маринованих кальмарів.
Мариновані кальмари по-корейськи
Інгредієнти: тушки кальмарів - 4 шт.; приправа для моркви по-корейськи - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет яблучний - 3 ст. ложки; цукор і сіль - за смаком; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім акуратно дістаємо, остуджуємо і нарізаємо тонкими кільцями. Кладемо їх в каструльку і ретельно засипаємо приправою для моркви по-корейськи. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями, маринуємо в цукрі, солі та яблучному оцті. Потім перекладаємо цибулю до кальмарам, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник і охолоджуємо приблизно 2 години. Ось і все, кальмари в маринаді по-корейськи готові!
Кальмари під лимонним маринадом
Інгредієнти: тушки кальмарів - 3 шт.; олія оливкова - 70 мл; сіль - 05 ч. ложки; спеції для риби - 05 ч. ложки; чорний перець горошком - 5 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо тонкими кільцями. Перекладаємо їх в красиву глибоку миску і починаємо готувати маринад для кальмарів. Для цього беремо кухлик, наливаємо оливкову олію і нагріваємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, чорний перець, спеції і лимонний сік. Добре все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння, кип'ятимо близько п'яти хвилин. Заливаємо отриманим маринадом кільця кальмарів, потім охолоджуємо і ставимо на 5 годин в холодильник. Подаємо мариновані кальмари на стіл, попередньо посипавши дрібно посіченою зеленню.
Мариновані кальмари зі спеціями
Інгредієнти: тушки кальмарів - 10 шт.; лавровий лист - 4 шт.; сухий орегано - 1 ч. ложка; чорний перець горошком - 1 ч. ложка; насіння коріандру - 1 ст. ложка; червоний перець чилі - 3 шт.; укус білий - 300 мл; вода - 300 мл; олія оливкова - 3 ст. ложки; кінза, лимон для прикраси; сіль - за смаком. Приготування Беремо тушки кальмарів, гарненько промиваємо під холодною водою, обробляємо, очищаємо від пленочки і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 1 см В каструльку наливаємо води, кидаємо лавровий лист і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і акуратно кладемо кальмарів у воду, варимо приблизно 7 хвилин. Потім зливаємо всю воду і охолодити тушки. В іншу каструлю наливаємо 300 мл води, додаємо орегано, коріандр, чорний перець горошком і сіль.

Доводимо все до кипіння і відразу ж вимикаємо. Даємо маринаду настоятися 20 хвилин і потім акуратно вливаємо яблучний оцет. Перекладаємо кальмарів в заздалегідь приготовлену стерильну банку і заливаємо звареним маринадом, додаємо оливкову олію і закриваємо кришкою. Ставимо банку в холодильник приблизно на один тиждень. По закінченню цього часу, дістаємо баночку, обережно зливаємо весь маринад, додаємо ще трохи олії і дрібно порізаної кінзи. Все добре перемішуємо і скроплюємо лимонним соком. Мариновані кальмари виходять дуже ніжними і м'якими з дивовижним ароматом і чудовим смаком. Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!