Кальмари - дуже доступний і до того ж корисний дієтичний продукт, надає позитивний всебічний вплив на весь наш організм завдяки високому вмісту в ньому білків і вітамінів. Їх можна сміливо рекомендувати всім, хто стежить за своїм харчуванням, дотримується дієти і пости. Тонкощі приготування цього морепродукта полягає в тому, щоб не переборщити з тепловою обробкою, інакше ніжне м'ясо зіпсується і стане схожою на гуму. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів смажених кальмарів з цибулею.
Кальмари, смажені з цибулею і морквою
Інгредієнти: цибулина - 200 г; морква - 200 г; кальмари - 400 г; олія рослинна; спеції. Приготування Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на середній терочке. Кальмари обробляємо і рубаємо півкільцями. Тепер обсмажуємо цибульку на олії масло, додаємо моркву і тушкуємо, періодично помішуючи 3-5 хвилин. Після цього викладаємо морепродукти, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо кільця кальмарів, смажених із цибулею свіжою зеленню.
Кальмари, смажені з цибулею і грибами
Інгредієнти: кальмари заморожені - 1 кг; олія - для смаження; спеції; цибулина - 2 шт.; свіжі печериці - 500 р. Приготування Отже, давайте детально розглянемо з вами, як приготувати кальмари, смажені з цибулею. Спочатку беремо морепродукти, розморожуємо, очищаємо обережно від пленочки і хорди, промиваємо та нарізаємо соломкою. Печериці і цибулю чистимо, обполіскуємо, обробляємо і шаткуємо кубиками. Далі викладаємо на сковороду всі підготовлені інгредієнти, крім цибулі, і пасеруємо приблизно 5 хвилин з додаванням рослинного масла. Потім кидаємо цибулька, підсолюємо все за смаком і обсмажуємо на слабенькому вогні 25 хвилин. Подаємо блюдо так, як вам більше подобається: в гарячому, теплому або холодному вигляді як ситної закуски.
Кальмари, смажені з цибулею і яйцем
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; майонез для заправки; цибулина - 3 шт.; олія рослинна; кальмари - 6 шт.; спеції. Приготування Отже, як завжди, починаємо приготування страви, з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Яйця промиваємо, кладемо в каструльку з водою, доводимо до кипіння і варимо протягом 8 хвилин. Потім промиваємо їх холодною водою, охолодити, очистити від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулини обробляємо від лушпиння, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями.
У сковорідку наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Кальмари чистимо від пленочек і хребта, кидаємо у вже киплячу воду і варимо 2-3 хвилинки. Далі морепродукти остуджуємо і рубаємо тонкою соломкою. Коли всі компоненти готові, перекладаємо їх в одне велике блюдо, заправляємо домашнім майонезом і добре перемішуємо.
Кальмари, смажені в сметані з цибулею
Інгредієнти: вода - 2 л; сметана - 3 ст. ложки; цибулина - 2 шт.; спеції; свіжий кріп - 50 г; кальмари - 500 г; олія рослинна. Приготування Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. У каструлю з киплячою водою
кидаємо трохи солі, перемішуємо і запускаємо тушки кальмарів рівно на 1 хвилину! Потім промиваємо морепродукти холодною водою, знімаємо плівку, видаляємо нутрощі, хрящові стрілки і нарізаємо кальмари кільцями. На рослинному маслечко пасеруємо підготовлений цибулька, додаємо кальмари і смажимо при закритій кришці 2 хвилини. Далі викладаємо трохи сметани, приправляємо спеціями за смаком, ретельно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні ще 5 хвилин. Подаємо готову страву холодним, посипавши за бажанням зеленню кропу.