Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати смажені кальмари?

Як приготувати смажені кальмари?

22-03-2015, 13:15
1 895
Як приготувати смажені кальмари?
Дехто може скептично посміхнутися - мовляв, що такого особливого в кальмарах? Але, морепродукти, насправді, дуже смачний делікатес, і багато кухні Середземномор'я можуть похвалитися своїми рецептами приготування смажених кальмарів. Їх подавали ще в Стародавній Греції, називаючи «крилатої рибою». Сьогодні кальмарів тушкують, смажать, консервують і успішно подають у найкращих ресторанах. Зацікавилися? Тепер саме час задатися питанням, як приготувати смажені кальмари? Ми підкажемо вам кілька секретів, щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим.

Для того щоб правильно приготувати кальмарів, слід дотримуватися всього кількох правил:

  • Якщо морепродукти куплені в замороженому вигляді, то розморожувати їх треба обов'язково на повітрі або в холодній підсоленій воді.

  • Перед смаженням або варінням треба відбити тушки, щоб філе не стягся.

  • Термічна обробка кальмарів займає всього кілька хвилин, тільки в цьому випадку морепродукти зберігають свої смакові і поживні властивості.



  • Кальмари, смажені з часником



    Інгредієнти:


  • кальмари (заморожені)- 15 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки.



  • Приготування
    Перш, ніж готувати смажені кальмари, необхідно, як було сказано вище, їх розморозити. Потім, слід злити воду і філе очистити від плівки. Чистимо і ріжемо півкільцями цибулю, обсмажуємо в рослинному маслі близько 10 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо порізаний часник. Потім в сковороду викладаємо порізані кальмари кільцями, солимо, перемішуємо інгредієнти і смажимо на сильному вогні приблизно 2 хвилини. Після цього знімаємо з плити, накриваємо кришкою і даємо вистоятися.
    Можете рецепт додати гриби: смажені кальмари з грибами - відмінна закуска. Гриби необхідно буде обсмажити на сковорідці і змішати з кальмарами.


    Кальмари, смажені з овочами


    Приготовлені з овочами, смажені кальмари - легке блюдо і дієтичне. Давайте спробуємо його зробити.

    Інгредієнти:


  • кальмари - 05 кг;

  • помідори - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кабачок - 2 шт.;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • базилік - 1 пучок;

  • біле вино (солодке) - 05 склянки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • олія - за смаком.




  • Приготування
    Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо кілька хвилин на оливковій олії. Додаємо на сковорідку нарізані перець і кабачок, продовжуємо готувати ще 3-4 хвилини. Потім викладаємо нарізані помідори, очищені від шкірки, солимо й додаємо кальмари, попередньо очищені від плівки і порізані соломкою чи кружальцями. Наливаємо біле солодке вино, посипаємо спеціями, і майже перед закінченням приготування кладемо нарізану часник і базилік. Знімаємо з вогню, даємо настоятися 10 хвилин і можемо подавати на стіл.

    Кальмари, смажені з картоплею


    Інгредієнти:


  • картопля - 5 шт.;

  • кальмари - 1 кг;
  • Як приготувати смажені кальмари?

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • олія рослинна - 1 склянка;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 2 склянки;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.




  • Приготування
    Кальмари очищаємо від плівки і нарізаємо смужками, потім паніруємо в борошні й обсмажуємо в рослинному маслі. Таким чином, на окремій сковорідці, готує панірований в борошні дрібно нарізану цибулю. Додаємо сюди ж томатну пасту, розведену молоком (або водою), доводимо до кипіння і отриманим соусом заливаємо кальмари. Солимо, додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 20. Картоплю чистимо і нарізаємо соломкою, смажимо на сковорідці, в кінці приготування додаємо до нього кальмари з соусом. Блюдо готове.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Варені кальмари
    Варені кальмари
    Кальмари - морепродукти, багаті вітамінами і мікроелементами. Їх використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про тушкованих
    Кальмари, смажені з цибулею
    Кальмари, смажені з цибулею
    Кальмари - корисний дієтичний продукт. У ньому міститься багато білків і вітамінів. Головне в його приготуванні не переборщити c теплою обробкою,
    Смажені кальмари в клярі
    Смажені кальмари в клярі
    Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
    Кальмари по-корейськи
    Кальмари по-корейськи
    Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.