Дехто може скептично посміхнутися - мовляв, що такого особливого в кальмарах? Але, морепродукти, насправді, дуже смачний делікатес, і багато кухні Середземномор'я можуть похвалитися своїми рецептами приготування смажених кальмарів. Їх подавали ще в Стародавній Греції, називаючи «крилатої рибою». Сьогодні кальмарів тушкують, смажать, консервують і успішно подають у найкращих ресторанах. Зацікавилися? Тепер саме час задатися питанням, як приготувати смажені кальмари? Ми підкажемо вам кілька секретів, щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим.
Для того щоб правильно приготувати кальмарів, слід дотримуватися всього кількох правил:
Якщо морепродукти куплені в замороженому вигляді, то розморожувати їх треба обов'язково на повітрі або в холодній підсоленій воді. Перед смаженням або варінням треба відбити тушки, щоб філе не стягся. Термічна обробка кальмарів займає всього кілька хвилин, тільки в цьому випадку морепродукти зберігають свої смакові і поживні властивості. Кальмари, смажені з часником
Інгредієнти: кальмари (заморожені)- 15 кг; цибуля - 2 шт.; часник - 3-4 зубчики; сіль - 1 ч. ложка; масло рослинне - 4 ст. ложки. Приготування Перш, ніж готувати смажені кальмари, необхідно, як було сказано вище, їх розморозити. Потім, слід злити воду і філе очистити від плівки. Чистимо і ріжемо півкільцями цибулю, обсмажуємо в рослинному маслі близько 10 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо порізаний часник. Потім в сковороду викладаємо порізані кальмари кільцями, солимо, перемішуємо інгредієнти і смажимо на сильному вогні приблизно 2 хвилини. Після цього знімаємо з плити, накриваємо кришкою і даємо вистоятися.
Можете рецепт додати гриби: смажені кальмари з грибами - відмінна закуска. Гриби необхідно буде обсмажити на сковорідці і змішати з кальмарами.
Кальмари, смажені з овочами
Приготовлені з овочами, смажені кальмари - легке блюдо і дієтичне. Давайте спробуємо його зробити.
Інгредієнти: кальмари - 05 кг; помідори - 2 шт.; часник - 2 зубчики; кабачок - 2 шт.; перець солодкий - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; базилік - 1 пучок; біле вино (солодке) - 05 склянки; сіль, перець - за смаком; олія - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо кілька хвилин на оливковій олії. Додаємо на сковорідку нарізані перець і кабачок, продовжуємо готувати ще 3-4 хвилини. Потім викладаємо нарізані помідори, очищені від шкірки, солимо й додаємо кальмари, попередньо очищені від плівки і порізані соломкою чи кружальцями. Наливаємо біле солодке вино, посипаємо спеціями, і майже перед закінченням приготування кладемо нарізану часник і базилік. Знімаємо з вогню, даємо настоятися 10 хвилин і можемо подавати на стіл.
Кальмари, смажені з картоплею
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.; кальмари - 1 кг; томатна паста - 2 ст. ложки; олія рослинна - 1 склянка; борошно - 2 ст. ложки; молоко - 2 склянки; цибуля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Кальмари очищаємо від плівки і нарізаємо смужками, потім паніруємо в борошні й обсмажуємо в рослинному маслі. Таким чином, на окремій сковорідці, готує панірований в борошні дрібно нарізану цибулю. Додаємо сюди ж томатну пасту, розведену молоком (або водою), доводимо до кипіння і отриманим соусом заливаємо кальмари. Солимо, додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 20. Картоплю чистимо і нарізаємо соломкою, смажимо на сковорідці, в кінці приготування додаємо до нього кальмари з соусом. Блюдо готове.