Смажені помідори
Коли на гарнір хочеться чогось оригінального, легкого і в теж час корисного, вас виручать рецепти страв з смаженими помідорами. Вони готуються досить швидко і просто, а виходять в результаті чудово смачними.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
помідор - 3 шт.;
цибулина - 1 т.;
часник - 2 зубчики;
спеції;
свіжа зелень;
масло рослинне - 3 ст. ложки.
Приготування
Кабачки промиваємо, зрізаємо ножем шкірку, розрізаємо вздовж навпіл і вибираємо всі кісточки. Якщо ви використовуєте молодий кабачок, то просто шаткуємо його кільцями. Помідори теж промиваємо, акуратно вирізаємо плодоніжку і рубаємо кільцями. Цибулину і часник чистимо і ріжемо дрібненько. Тепер сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо кабачки і злегка смажимо їх 3 хвилинки. Потім додаємо цибулю, часник і помідори. Підсолюємо, перчимо за смаком і тушкуємо все протягом 8-10 хвилин при відкритій кришці, помішуючи. В кінці смаження додаємо свіжу зелень і акуратно перемішуємо. Подаємо страву в якості легкої гарячої закуски, гарнір до м'яса або рибі.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
помідор - 300 г;
часник - 3 зубчики;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
базилік сушений - 1 ст. ложка;
сир фета - 100 г;
спеції;
листя салату.
Приготування
М'ясо промиваємо, розрізаємо на 4 шматочки, обсушуємо і посипаємо сіллю зі спеціями. Потім обсмажуємо на рослинному масло з 2 сторін до готовності і перекладаємо на тарілку. Накриваємо свинину рушником, щоб вона залишалася теплою. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо його на помірному вогні. Потім кидаємо нарізану цибульку півкільцями і смажимо, помішуючи, до рум'яного кольору.
Додаємо порубані часточками помідори, подрібнений в чесночници часничок і сухий базилік. Перемішуємо гарненько і тушкуємо близько 3 хвилин, до м'якості томатів. Вливаємо лимонний сік і приправляємо перцем і сіллю. Страву прикрашаємо салатними листям, а зверху викладаємо відбивні і посипаємо смажене м'ясо з помідорами раскрошенной фетою.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
помідори - 300 г;
часник - 2 зубчики;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Часник теж очищаємо і пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, обсушуємо і рубаємо маленькими кубиками. Печериці обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибуля і часник до золотистого кольору.
Потім додаємо томати, солимо і перчимо за смаком. Гарненько все перемішуємо і готуємо овочі ще кілька хвилин. Слідом додаємо гриби, накриваємо сковороду кришкою і смажимо печериці на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи. Готову страву посипаємо за бажанням дрібно порізаною зеленню.
Інгредієнти:
мелена паприка - за смаком;
помідори - 4 шт.;
часник - за смаком;
олія рослинна.
Для кляру:
яйце - 2 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
сир твердий - 150 р.
Приготування
Помідори промиваємо, опускаємо на 10 секунд в окріп і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо кружечками, посипаємо паприкою, видавленим часником і перцем. Тепер робимо кляр: збиваємо яйця, кладемо сметану, додаємо тертий сир і все ретельно перемішуємо. За бажанням кляр підсолюємо за смаком. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло і чекаємо, поки воно прогріється. Далі помідори занурюємо в кляр, викладаємо на сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Рецепт смажених кабачків з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки промиваємо, зрізаємо ножем шкірку, розрізаємо вздовж навпіл і вибираємо всі кісточки. Якщо ви використовуєте молодий кабачок, то просто шаткуємо його кільцями. Помідори теж промиваємо, акуратно вирізаємо плодоніжку і рубаємо кільцями. Цибулину і часник чистимо і ріжемо дрібненько. Тепер сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо кабачки і злегка смажимо їх 3 хвилинки. Потім додаємо цибулю, часник і помідори. Підсолюємо, перчимо за смаком і тушкуємо все протягом 8-10 хвилин при відкритій кришці, помішуючи. В кінці смаження додаємо свіжу зелень і акуратно перемішуємо. Подаємо страву в якості легкої гарячої закуски, гарнір до м'яса або рибі.
Смажена свинина з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, розрізаємо на 4 шматочки, обсушуємо і посипаємо сіллю зі спеціями. Потім обсмажуємо на рослинному масло з 2 сторін до готовності і перекладаємо на тарілку. Накриваємо свинину рушником, щоб вона залишалася теплою. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо його на помірному вогні. Потім кидаємо нарізану цибульку півкільцями і смажимо, помішуючи, до рум'яного кольору.
Додаємо порубані часточками помідори, подрібнений в чесночници часничок і сухий базилік. Перемішуємо гарненько і тушкуємо близько 3 хвилин, до м'якості томатів. Вливаємо лимонний сік і приправляємо перцем і сіллю. Страву прикрашаємо салатними листям, а зверху викладаємо відбивні і посипаємо смажене м'ясо з помідорами раскрошенной фетою.
Смажені шампіньйони з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Часник теж очищаємо і пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, обсушуємо і рубаємо маленькими кубиками. Печериці обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибуля і часник до золотистого кольору.
Потім додаємо томати, солимо і перчимо за смаком. Гарненько все перемішуємо і готуємо овочі ще кілька хвилин. Слідом додаємо гриби, накриваємо сковороду кришкою і смажимо печериці на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи. Готову страву посипаємо за бажанням дрібно порізаною зеленню.
Смажені помідори в сирному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Помідори промиваємо, опускаємо на 10 секунд в окріп і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо кружечками, посипаємо паприкою, видавленим часником і перцем. Тепер робимо кляр: збиваємо яйця, кладемо сметану, додаємо тертий сир і все ретельно перемішуємо. За бажанням кляр підсолюємо за смаком. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло і чекаємо, поки воно прогріється. Далі помідори занурюємо в кляр, викладаємо на сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з соусом - рецепти
Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
Кабачки з помідорами і сиром
Кабачки є універсальними і корисними овочами, з яких можна створити безліч смачних страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Розглянемо
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Смажені кабачки
З кабачка можна зробити багато різних і ароматних страв, будь то закуски або основні страви. Але сьогодні мова піде про смажені кабачки. У нашій
Помідори в клярі
Помідор, обсмажені в клярі, може стати родзинкою вашого столу. Незвичайне і смачне блюдо, що готується легко і просто. А якщо томати обсмажити в
Помідори в сирному клярі
Жоден святковий стіл не обходиться без різноманітних закусок. Якщо ви в черговий раз ламаєте голову, що б такого приготувати, спробуйте помідори в