Коли на гарнір хочеться чогось оригінального, легкого і в теж час корисного, вас виручать рецепти страв з смаженими помідорами. Вони готуються досить швидко і просто, а виходять в результаті чудово смачними.
Рецепт смажених кабачків з помідорами
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; помідор - 3 шт.; цибулина - 1 т.; часник - 2 зубчики; спеції; свіжа зелень; масло рослинне - 3 ст. ложки. Приготування Кабачки промиваємо, зрізаємо ножем шкірку, розрізаємо вздовж навпіл і вибираємо всі кісточки. Якщо ви використовуєте молодий кабачок, то просто шаткуємо його кільцями. Помідори теж промиваємо, акуратно вирізаємо плодоніжку і рубаємо кільцями. Цибулину і часник чистимо і ріжемо дрібненько. Тепер сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо кабачки і злегка смажимо їх 3 хвилинки. Потім додаємо цибулю, часник і помідори. Підсолюємо, перчимо за смаком і тушкуємо все протягом 8-10 хвилин при відкритій кришці, помішуючи. В кінці смаження додаємо свіжу зелень і акуратно перемішуємо. Подаємо страву в якості легкої гарячої закуски, гарнір до м'яса або рибі.
Смажена свинина з помідорами
Інгредієнти: свинина - 500 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; помідор - 300 г; часник - 3 зубчики; лимонний сік - 2 ч. ложки; базилік сушений - 1 ст. ложка; сир фета - 100 г; спеції; листя салату. Приготування М'ясо промиваємо, розрізаємо на 4 шматочки, обсушуємо і посипаємо сіллю зі спеціями. Потім обсмажуємо на рослинному масло з 2 сторін до готовності і перекладаємо на тарілку. Накриваємо свинину рушником, щоб вона залишалася теплою. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо його на помірному вогні. Потім кидаємо нарізану цибульку півкільцями і смажимо, помішуючи, до рум'яного кольору.
Додаємо порубані часточками помідори, подрібнений в чесночници часничок і сухий базилік. Перемішуємо гарненько і тушкуємо близько 3 хвилин, до м'якості томатів. Вливаємо лимонний сік і приправляємо перцем і сіллю. Страву прикрашаємо салатними листям, а зверху викладаємо відбивні і посипаємо смажене м'ясо з помідорами раскрошенной фетою.
Смажені шампіньйони з помідорами
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; цибулина - 1 шт.; помідори - 300 г; часник - 2 зубчики; олія рослинна; спеції. Приготування Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Часник теж очищаємо і пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, обсушуємо і рубаємо маленькими кубиками. Печериці обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибуля і часник до золотистого кольору.
Потім додаємо томати, солимо і перчимо за смаком. Гарненько все перемішуємо і готуємо овочі ще кілька хвилин. Слідом додаємо гриби, накриваємо сковороду кришкою і смажимо печериці на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи. Готову страву посипаємо за бажанням дрібно порізаною зеленню.
Смажені помідори в сирному клярі
Інгредієнти: мелена паприка - за смаком; помідори - 4 шт.; часник - за смаком; олія рослинна. Для кляру:
яйце - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сир твердий - 150 р. Приготування Помідори промиваємо, опускаємо на 10 секунд в окріп і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо кружечками, посипаємо паприкою, видавленим часником і перцем. Тепер робимо кляр: збиваємо яйця, кладемо сметану, додаємо тертий сир і все ретельно перемішуємо. За бажанням кляр підсолюємо за смаком. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло і чекаємо, поки воно прогріється. Далі помідори занурюємо в кляр, викладаємо на сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.