Вернуться назад Распечатать

Смажені помідори

Смажені помідори
Коли на гарнір хочеться чогось оригінального, легкого і в теж час корисного, вас виручать рецепти страв з смаженими помідорами. Вони готуються досить швидко і просто, а виходять в результаті чудово смачними.

Рецепт смажених кабачків з помідорами


Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • цибулина - 1 т.;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції;

  • свіжа зелень;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Кабачки промиваємо, зрізаємо ножем шкірку, розрізаємо вздовж навпіл і вибираємо всі кісточки. Якщо ви використовуєте молодий кабачок, то просто шаткуємо його кільцями. Помідори теж промиваємо, акуратно вирізаємо плодоніжку і рубаємо кільцями. Цибулину і часник чистимо і ріжемо дрібненько. Тепер сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо кабачки і злегка смажимо їх 3 хвилинки. Потім додаємо цибулю, часник і помідори. Підсолюємо, перчимо за смаком і тушкуємо все протягом 8-10 хвилин при відкритій кришці, помішуючи. В кінці смаження додаємо свіжу зелень і акуратно перемішуємо. Подаємо страву в якості легкої гарячої закуски, гарнір до м'яса або рибі.

    Смажена свинина з помідорами


    Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • помідор - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • базилік сушений - 1 ст. ложка;

  • сир фета - 100 г;

  • спеції;

  • листя салату.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, розрізаємо на 4 шматочки, обсушуємо і посипаємо сіллю зі спеціями. Потім обсмажуємо на рослинному масло з 2 сторін до готовності і перекладаємо на тарілку. Накриваємо свинину рушником, щоб вона залишалася теплою. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо його на помірному вогні. Потім кидаємо нарізану цибульку півкільцями і смажимо, помішуючи, до рум'яного кольору.
    Додаємо порубані часточками помідори, подрібнений в чесночници часничок і сухий базилік. Перемішуємо гарненько і тушкуємо близько 3 хвилин, до м'якості томатів. Вливаємо лимонний сік і приправляємо перцем і сіллю. Страву прикрашаємо салатними листям, а зверху викладаємо відбивні і посипаємо смажене м'ясо з помідорами раскрошенной фетою.

    Смажені шампіньйони з помідорами


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • помідори - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Часник теж очищаємо і пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, обсушуємо і рубаємо маленькими кубиками. Печериці обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибуля і часник до золотистого кольору.
    Потім додаємо томати, солимо і перчимо за смаком. Гарненько все перемішуємо і готуємо овочі ще кілька хвилин. Слідом додаємо гриби, накриваємо сковороду кришкою і смажимо печериці на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи. Готову страву посипаємо за бажанням дрібно порізаною зеленню.

    Смажені помідори в сирному клярі


    Інгредієнти:

  • мелена паприка - за смаком;

  • помідори - 4 шт.;

  • часник - за смаком;

  • олія рослинна.


  • Для кляру:

  • яйце - 2 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • Смажені помідори

  • сир твердий - 150 р.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, опускаємо на 10 секунд в окріп і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо кружечками, посипаємо паприкою, видавленим часником і перцем. Тепер робимо кляр: збиваємо яйця, кладемо сметану, додаємо тертий сир і все ретельно перемішуємо. За бажанням кляр підсолюємо за смаком. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло і чекаємо, поки воно прогріється. Далі помідори занурюємо в кляр, викладаємо на сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.