Вернуться назад Распечатать

Смажені вовнянки

Смажені вовнянки
Ще приємніше збору грибів може бути тільки їх поїдання. Осіннім днем можна приготувати ароматні смажені вовнянки, які урізноманітнюють звичний грибний стіл з обридлих гливи та шампіньйонів.

Рецепт смажених вовнянок


Інгредієнти:

  • волнушки - 200 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • часник - зубчик;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Вовнянки ретельно обтираем паперовим рушником, а залишки землі стряхиваем за допомогою пензля. Розрізаємо гриби навпіл.
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізаний пластинками часник протягом 30 секунд. Після закінчення часу, додаємо на сковороду гриби і продовжуємо приготування 4-5 хвилин, перемішуючи вміст сковороди кожну хвилину. Не забуваємо додати трохи солі.
    Подавати смажені вовнянки можна з відварною картоплею , але кращим доповненням стане келих білого вина і скибочку хрусткого білого хліба з вершковим сиром.

    Смажені вовнянки в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • волнушки - 1 кг;

  • сметана - 450 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Вовнянки очищаємо від забруднень і проварюємо в підсоленій воді (1 ст. ложка солі на літр води) протягом 30 хвилин.
    Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до легкого золотистого кольору. Додаємо до смаженого цибулі пропущений через прес часник і продовжуємо приготування протягом 30 секунд. Додаємо до цибулі нарізані гриби і обсмажуємо все разом 5-7 хвилин. Вливаємо на сковороду змішану з борошном сметану і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин. Приправляємо сметанний соус сіллю і перцем за смаком. Готову страву перед подачею посипаємо зеленню.

    Як посмажити гриби вовнянки у фритюрі?


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;

  • гірчичний порошок - 1/3 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • Смажені вовнянки

  • вовнянки (великі) - 7-10 шт.;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Розрізаємо вовнянки навпіл, якщо вони дійсно великі, після чого вимочуємо в підсоленій воді хвилин 15 а потім обсушуємо. Обсушені гриби обвалюємо в 1/2 склянки борошна.
    Змішуємо борошно з гірчицею, цибулею, часником, сіллю і перцем. Молоко збиваємо з яйцями. У фритюрі розігріваємо рослинне масло.
    Занурюємо гриби спершу в молочно-яєчну суміш, а після обвалюємо в суміші борошна та спецій. Обсмажуємо вовнянки в розігрітій олії і викладаємо на паперові рушники.