Вернуться назад Распечатать

Як солити вовнянки?

Як солити вовнянки?
Вовнянки, посолені на зиму - справжня знахідка для будь-якої господині. Якщо у вас в холодильнику - порожньо, то грибочки неодмінно врятують в цій ситуації. Самий простий варіант обіду або вечері - відварна картопля з солоними грибами . Давайте дізнаємося з вами, як правильно посолити вовнянки та ситно нагодувати всю сім'ю.

Як солити вовнянки в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • свіжі волнушки - 7 кг;

  • сіль грубого помелу - 200 г;

  • капустяний лист - 1 шт.;

  • лавровий лист;

  • спеції;

  • чорна смородина і вишня - за смаком.


  • Приготування
    Відберіть для засолювання молоді і невеликі грибочки. Потім очищаємо вовнянки всуху щіткою з жорсткою щетиною, складаємо у велику каструлю і заливаємо прохолодною водою, залишаючи вимочуватися на дві доби. Через кожні 5 годин міняємо рідина - тоді вони не скиснут, і віддадуть всю зайву гіркоту. Потім воду зливаємо, знову гриби чистимо щіткою і гарненько обсушуємо на сито.
    Після цього викладаємо їх шарами, пересипаючи кожен сіллю і перекладаючи сухими насінням кропу. Зверху в ємність насипаємо сольовий шар товщиною в 2 сантиметри, накриваємо чистим капустяним листом і залишаємо в прохолодному темному місці приблизно на 2 місяці. Перед подачею на стіл солоні вовнянки спочатку вимочуємо в холодній воді протягом дня, щоб вони віддали зайву сіль.
    Рецепт цієї закуски можна трохи змінити: спеції та приправи покладіть на дно і на верхній шар грибів і поставте під гніт. Зберігаємо засолені вовнянки при температурі від 0 до 10 градусів, не допускаючи різких стрибків. При більш теплому повітрі гриби швидко прокиснут, а на морозі відразу почнуть кришитися.

    Як солити гриби вовнянки?


    Інгредієнти:

  • волнушки - 10 кг;

  • сіль грубого помелу - 500 г;

  • лавровий листочок - 10 шт.;

  • листя чорної смородини - 10 шт.;

  • листя хрону - 3 шт.;

  • кріп - 1 пучок;

  • часник -20 зубчиків.


  • Приготування
    Вовнянки очищаємо від листочків і гілочок, перебираємо, обрізаємо корінці і гарненько промиваємо. Тепер беремо велику каструлю, наливаємо в неї холодну воду і кидаємо трохи солі. У вас повинен вийти приблизно 3-х відсотковий сольовий розчин. Доводимо воду до кипіння і акуратно викладаємо підготовлені гриби.
    Варимо їх протягом 10 хвилин, видаляючи піну шумівкою. Потім, відварені грибочки відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. А цим часом готуємо ще одну велику каструлю. Укладаємо в посуд вовнянки шарами, пересипаючи кожен сіллю. По мірі наповнення ємності додаємо листя чорної смородини, хрону, кріп, лавровий листочок і зубчики часничку. Зверху кладемо гніт - природний камінь і прибираємо посуд з грибами у прохолодне місце. Взимку готові солоні вовнянки подаємо до столу, приправивши ріпчастою цибулею, сметанкою або просто полив рослинним маслом.

    Як солити вовнянки на зиму?


    Інгредієнти:

  • волнушки - 700 г;

  • листя чорної смородини - 2 шт.;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • сіль грубого помелу;

  • спеції.


  • Приготування
    Як солити вовнянки?
    Вовнянки ретельно обробляємо, промиваємо і акуратно опускаємо в киплячу воду з додаванням листя смородини, перцю і гвоздики. Варимо грибочки близько 15 хвилин, а потім за допомогою друшляка зливаємо зайву воду і перекладаємо їх в окремий посуд.
    Додаємо лавровий лист, дрібно порубаний часник, горошини чорного перцю, солимо і заливаємо все це розсолом, в якому варилися гриби. Потім ставимо на прес них і ставимо на добу в холодильник. На наступний день розкладаємо вовнянки в чисті банки і закатуємо. Готову закуску подаємо на стіл з будь-яким гарніром, полив їх сметанкою або посипавши зеленою цибулькою.