Вовнянки, посолені на зиму - справжня знахідка для будь-якої господині. Якщо у вас в холодильнику - порожньо, то грибочки неодмінно врятують в цій ситуації. Самий простий варіант обіду або вечері - відварна картопля з солоними грибами . Давайте дізнаємося з вами, як правильно посолити вовнянки та ситно нагодувати всю сім'ю.
Як солити вовнянки в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжі волнушки - 7 кг; сіль грубого помелу - 200 г; капустяний лист - 1 шт.; лавровий лист; спеції; чорна смородина і вишня - за смаком. Приготування Відберіть для засолювання молоді і невеликі грибочки. Потім очищаємо вовнянки всуху щіткою з жорсткою щетиною, складаємо у велику каструлю і заливаємо прохолодною водою, залишаючи вимочуватися на дві доби. Через кожні 5 годин міняємо рідина - тоді вони не скиснут, і віддадуть всю зайву гіркоту. Потім воду зливаємо, знову гриби чистимо щіткою і гарненько обсушуємо на сито.
Після цього викладаємо їх шарами, пересипаючи кожен сіллю і перекладаючи сухими насінням кропу. Зверху в ємність насипаємо сольовий шар товщиною в 2 сантиметри, накриваємо чистим капустяним листом і залишаємо в прохолодному темному місці приблизно на 2 місяці. Перед подачею на стіл солоні вовнянки спочатку вимочуємо в холодній воді протягом дня, щоб вони віддали зайву сіль.
Рецепт цієї закуски можна трохи змінити: спеції та приправи покладіть на дно і на верхній шар грибів і поставте під гніт. Зберігаємо засолені вовнянки при температурі від 0 до 10 градусів, не допускаючи різких стрибків. При більш теплому повітрі гриби швидко прокиснут, а на морозі відразу почнуть кришитися.
Як солити гриби вовнянки?
Інгредієнти: волнушки - 10 кг; сіль грубого помелу - 500 г; лавровий листочок - 10 шт.; листя чорної смородини - 10 шт.; листя хрону - 3 шт.; кріп - 1 пучок; часник -20 зубчиків. Приготування Вовнянки очищаємо від листочків і гілочок, перебираємо, обрізаємо корінці і гарненько промиваємо. Тепер беремо велику каструлю, наливаємо в неї холодну воду і кидаємо трохи солі. У вас повинен вийти приблизно 3-х відсотковий сольовий розчин. Доводимо воду до кипіння і акуратно викладаємо підготовлені гриби.
Варимо їх протягом 10 хвилин, видаляючи піну шумівкою. Потім, відварені грибочки відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. А цим часом готуємо ще одну велику каструлю. Укладаємо в посуд вовнянки шарами, пересипаючи кожен сіллю. По мірі наповнення ємності додаємо листя чорної смородини, хрону, кріп, лавровий листочок і зубчики часничку. Зверху кладемо гніт - природний камінь і прибираємо посуд з грибами у прохолодне місце. Взимку готові солоні вовнянки подаємо до столу, приправивши ріпчастою цибулею, сметанкою або просто полив рослинним маслом.
Як солити вовнянки на зиму?
Інгредієнти: волнушки - 700 г; листя чорної смородини - 2 шт.; гвоздика - 3 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 3 шт.; сіль грубого помелу; спеції. Приготування Вовнянки ретельно обробляємо, промиваємо і акуратно опускаємо в киплячу воду з додаванням листя смородини, перцю і гвоздики. Варимо грибочки близько 15 хвилин, а потім за допомогою друшляка зливаємо зайву воду і перекладаємо їх в окремий посуд.
Додаємо лавровий лист, дрібно порубаний часник, горошини чорного перцю, солимо і заливаємо все це розсолом, в якому варилися гриби. Потім ставимо на прес них і ставимо на добу в холодильник. На наступний день розкладаємо вовнянки в чисті банки і закатуємо. Готову закуску подаємо на стіл з будь-яким гарніром, полив їх сметанкою або посипавши зеленою цибулькою.