Маринад для грибів
Любителі смачних маринованих грибочків, хоч раз у житті мріяли приготувати їх в домашніх умовах. Але найголовніше в цій справі – знати хороший рецепт маринаду для грибів. Саме про це ми сьогодні і розповімо.
Інгредієнти:
гриби свіжі – 500 г;
сіль дрібна – 2 ч. ложки;
цукор дрібний – 2 ст. ложки;
оцет столовий – 50 мл;
сухий лист лавровий – 2 шт.;
зерна гірчиці, гвоздика – за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати маринад, гриби обробляємо, заливаємо водою і варимо до закипання на слабенькому вогні. Після цього зливаємо відвар, вливаємо чисту воду, кидаємо дрібну сіль, цукор і проварюємо ще 5 хвилин. Тепер додаємо столовий оцет, приправляємо маринад спеціями, накриваємо кришкою і тушкуємо при слабкому кипінні 10 хвилин. Заздалегідь готуємо невеликі баночки і стерилізуємо їх. Після цього розкладаємо грибочки з маринадом і закатуємо консервацію кришками. Через тиждень ви можете ласувати вже готовими і дуже смачними маринованими грибами.
Інгредієнти:
маслюки свіжі – 1 кг;
фільтрована вода – 1 л;
столовий оцет – 50 мл;
сіль крупного помелу – 20 г;
цукор дрібний – 2 ст. ложки;
перець чорний горошком – 10 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
мелена кориця – 5 р.
Приготування
Маслюки добре промиваємо, обробляємо, нарізаємо на частини і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо гриби холодною водою, підсолюємо за смаком і відварюємо 15 хвилин. Після цього відвар обережно зливаємо, знову заливаємо гриби чистою водою і варимо ще 10 хвилин. Одночасно з цим готуємо маринад: у ковшичек наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і спеції. Перемішуємо, нагріваємо на середньому вогні і проварюємо 10 хвилин. Далі розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо ємності киплячим маринадом зі спеціями. Відразу ж закатуємо консервацію, загортаємо в щільне рушник і залишаємо приблизно на добу, а потім переставляємо мариновані грибочки в прохолодну комору або льох. Насолодитися приголомшливим смаком і ароматом закуски можна буде вже через тиждень після маринування.
Інгредієнти:
опеньки свіжі – 1 кг;
вода фільтрована – 1 л;
оцет столовий – 20 мл;
сіль велика – 20 г;
цукор – 1 ст. ложка;
часник – 4 зубчики;
мускатний горіх мелений – щіпка.
Приготування
Гриби промиваємо, заливаємо водою і відварюємо після закипання 20 хвилин на слабкому вогні. Тим часом приготуємо маринад, додавши в холодну воду столовий оцет, сіль, цукор, спеції і очищені зубчики часнику. Кип'ятимо його протягом 5 хвилин. Потім розкладаємо опеньки в стерилізовані банки , заливаємо киплячим маринадом зі спеціями і закатуємо кришками. Перевертаємо консервацію догори дном і витримуємо в такому стані 10-12 годин. Приблизно через тиждень мариновані опеньки можна буде подавати до столу.
Інгредієнти:
білі гриби – 1 кг;
вода фільтрована – 300 мл;
столовий оцет – 200 мл;
кислота лимонна – 20 р;
сухий лист лавровий – 4 шт.;
насіння гірчиці – 15 ст. ложки;
цукор – 60 г;
сіль – 20 г;
чорний перець – за смаком.
Приготування
У каструлю наливаємо невелику кількість води і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання додаємо цукор, сіль, лимонну кислоту і прянощі. Кип'ятимо маринад 15 хвилин, а потім обережно вливаємо оцет. Білі гриби попередньо обробляємо, відварюємо в підсоленій воді і розкладаємо по підготовленим чистим баночках. Заливаємо їх гарячим маринадом, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном на добу. Через тиждень смачна закуска до будь-якого торжества буде готова!
Маринад для грибів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати маринад, гриби обробляємо, заливаємо водою і варимо до закипання на слабенькому вогні. Після цього зливаємо відвар, вливаємо чисту воду, кидаємо дрібну сіль, цукор і проварюємо ще 5 хвилин. Тепер додаємо столовий оцет, приправляємо маринад спеціями, накриваємо кришкою і тушкуємо при слабкому кипінні 10 хвилин. Заздалегідь готуємо невеликі баночки і стерилізуємо їх. Після цього розкладаємо грибочки з маринадом і закатуємо консервацію кришками. Через тиждень ви можете ласувати вже готовими і дуже смачними маринованими грибами.
Рецепт маринаду для грибів
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки добре промиваємо, обробляємо, нарізаємо на частини і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо гриби холодною водою, підсолюємо за смаком і відварюємо 15 хвилин. Після цього відвар обережно зливаємо, знову заливаємо гриби чистою водою і варимо ще 10 хвилин. Одночасно з цим готуємо маринад: у ковшичек наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і спеції. Перемішуємо, нагріваємо на середньому вогні і проварюємо 10 хвилин. Далі розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо ємності киплячим маринадом зі спеціями. Відразу ж закатуємо консервацію, загортаємо в щільне рушник і залишаємо приблизно на добу, а потім переставляємо мариновані грибочки в прохолодну комору або льох. Насолодитися приголомшливим смаком і ароматом закуски можна буде вже через тиждень після маринування.
Як правильно приготувати маринад для грибів опеньків?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промиваємо, заливаємо водою і відварюємо після закипання 20 хвилин на слабкому вогні. Тим часом приготуємо маринад, додавши в холодну воду столовий оцет, сіль, цукор, спеції і очищені зубчики часнику. Кип'ятимо його протягом 5 хвилин. Потім розкладаємо опеньки в стерилізовані банки , заливаємо киплячим маринадом зі спеціями і закатуємо кришками. Перевертаємо консервацію догори дном і витримуємо в такому стані 10-12 годин. Приблизно через тиждень мариновані опеньки можна буде подавати до столу.
Швидкий маринад для білих грибів
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо невелику кількість води і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання додаємо цукор, сіль, лимонну кислоту і прянощі. Кип'ятимо маринад 15 хвилин, а потім обережно вливаємо оцет. Білі гриби попередньо обробляємо, відварюємо в підсоленій воді і розкладаємо по підготовленим чистим баночках. Заливаємо їх гарячим маринадом, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном на добу. Через тиждень смачна закуска до будь-якого торжества буде готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудза консервована в домашніх умовах
Сьогодні багато використовують консервовану кукурудзу в різних стравах - це всілякі салати і легкі супи і навіть просто в якості овочевого гарніру.
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Перець, маринована з медом
Якщо ви не боїтеся експериментувати в їжі і любите цікаві поєднання продуктів, то вам варто спробувати маринований перець з медом. Гостро-солодкий
Рецепт маринованих маслюків на зиму
Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
Мариновані опеньки - рецепт
Мариновані опеньки - сама популярна закуска. Тому саме ці гриби подають до святкового столу. Приготувати їх дуже просто, потрібно всього лише знати
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде