Любителі смачних маринованих грибочків, хоч раз у житті мріяли приготувати їх в домашніх умовах. Але найголовніше в цій справі – знати хороший рецепт маринаду для грибів. Саме про це ми сьогодні і розповімо.
Маринад для грибів на зиму
Інгредієнти: гриби свіжі – 500 г; сіль дрібна – 2 ч. ложки; цукор дрібний – 2 ст. ложки; оцет столовий – 50 мл; сухий лист лавровий – 2 шт.; зерна гірчиці, гвоздика – за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати маринад, гриби обробляємо, заливаємо водою і варимо до закипання на слабенькому вогні. Після цього зливаємо відвар, вливаємо чисту воду, кидаємо дрібну сіль, цукор і проварюємо ще 5 хвилин. Тепер додаємо столовий оцет, приправляємо маринад спеціями, накриваємо кришкою і тушкуємо при слабкому кипінні 10 хвилин. Заздалегідь готуємо невеликі баночки і стерилізуємо їх. Після цього розкладаємо грибочки з маринадом і закатуємо консервацію кришками. Через тиждень ви можете ласувати вже готовими і дуже смачними маринованими грибами.
Рецепт маринаду для грибів
Інгредієнти: маслюки свіжі – 1 кг; фільтрована вода – 1 л; столовий оцет – 50 мл; сіль крупного помелу – 20 г; цукор дрібний – 2 ст. ложки; перець чорний горошком – 10 шт.; лавровий лист – 2 шт.; мелена кориця – 5 р. Приготування Маслюки добре промиваємо, обробляємо, нарізаємо на частини і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо гриби холодною водою, підсолюємо за смаком і відварюємо 15 хвилин. Після цього відвар обережно зливаємо, знову заливаємо гриби чистою водою і варимо ще 10 хвилин. Одночасно з цим готуємо маринад: у ковшичек наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і спеції. Перемішуємо, нагріваємо на середньому вогні і проварюємо 10 хвилин. Далі розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо ємності киплячим маринадом зі спеціями. Відразу ж закатуємо консервацію, загортаємо в щільне рушник і залишаємо приблизно на добу, а потім переставляємо мариновані грибочки в прохолодну комору або льох. Насолодитися приголомшливим смаком і ароматом закуски можна буде вже через тиждень після маринування.
Як правильно приготувати маринад для грибів опеньків?
Інгредієнти: опеньки свіжі – 1 кг; вода фільтрована – 1 л; оцет столовий – 20 мл; сіль велика – 20 г; цукор – 1 ст. ложка; часник – 4 зубчики; мускатний горіх мелений – щіпка. Приготування Гриби промиваємо, заливаємо водою і відварюємо після закипання 20 хвилин на слабкому вогні. Тим часом приготуємо маринад, додавши в холодну воду столовий оцет, сіль, цукор, спеції і очищені зубчики часнику. Кип'ятимо його протягом 5 хвилин. Потім розкладаємо опеньки в стерилізовані банки , заливаємо киплячим маринадом зі спеціями і закатуємо кришками. Перевертаємо консервацію догори дном і витримуємо в такому стані 10-12 годин. Приблизно через тиждень мариновані опеньки можна буде подавати до столу.
Швидкий маринад для білих грибів
Інгредієнти: білі гриби – 1 кг; вода фільтрована – 300 мл; столовий оцет – 200 мл; кислота лимонна – 20 р; сухий лист лавровий – 4 шт.; насіння гірчиці – 15 ст. ложки; цукор – 60 г; сіль – 20 г; чорний перець – за смаком. Приготування У каструлю наливаємо невелику кількість води і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання додаємо цукор, сіль, лимонну кислоту і прянощі. Кип'ятимо маринад 15 хвилин, а потім обережно вливаємо оцет. Білі гриби попередньо обробляємо, відварюємо в підсоленій воді і розкладаємо по підготовленим чистим баночках. Заливаємо їх гарячим маринадом, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном на добу. Через тиждень смачна закуска до будь-якого торжества буде готова!