Рецепт маринованих маслюків на зиму
Маслюки, мариновані на зиму – одна з найулюбленіших заготовок у багатьох людей. Звичайно, ці гриби дуже складно обробляти, але зате як приємно відкрити таку баночку взимку і поласувати щільними і акуратними грибочками. Якщо ви ніколи не робили таку заготовку, то ми розповімо вам, як приготувати маслюки на зиму.
Інгредієнти:
маслюки – 1 кг;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль – 2 ст. ложки;
вода кип'ячена – 1 л;
оцет – 2 ст. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
часник – 5 зубчиків;
олія – 05 ч. ложки.
Приготування
Маслюки обробляємо, чистимо і промиваємо кілька разів під проточною водою, а після цього відварюємо протягом 40 хвилин. Далі грибочки обережно відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати. У каструлю наливаємо літр чистої води, додаємо цукровий пісок і вливаємо оцет, додаємо сіль і лавровий листочок. Також можете додати за бажанням чорний перчик, гвоздику і влити трохи рослинного масла. Далі ставимо маринад на вогонь, перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо рівно 30 хвилин.
В самому кінці кидаємо очищений часник, який заздалегідь нарізаємо тонкими пластинками. Після цього знімаємо каструлю з вогню і розливаємо його по банках, в яких лежать вже відварені гриби. Всі закатуємо кришками, перевертаємо, прикриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо мариновані маслюки всю зиму тільки в холодному місці.
Інгредієнти:
маслюки – 2 кг;
цибулина – 3 шт.;
сіль – 7 ст. ложок;
селера – 1 пучок;
червоний болгарський перець – 3 шт.;
часник – 5 зубчиків.
Для маринаду:
масло рослинне – 150 мл;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
вода – 1 л;
оцет – 150 мл.
Приготування
Зараз розповімо, ще один варіант як готувати маслюків на зиму. Отже, маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі гриби відварюємо в киплячій трохи підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього акуратно відкидаємо їх на друшляк і залишаємо остигати. Цим часом беремо цибулину, чистимо від луски і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім подрібнюємо листя селери і гарненько промиваємо болгарський перчик , видаляючи все насіння і нарізаємо його соломкою. Часник пропускаємо через прес.
Тепер переходимо до приготування маринаду: в каструльці змішуємо рослинне масло з водою, вливаємо столовий оцет і додаємо цукровий пісок. Після цього ставимо цю суміш на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Далі обережно викладаємо в киплячий маринад часник, гриби, цибуля, болгарський перчик і селеру. Приблизно через пару хвилин перекладаємо всі по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Як тільки маслюки охолонуть, переставляємо їх на зберігання в холод.
Інгредієнти:
маслюки – 1 кг.
Для маринаду:
лавровий лист – 4 шт.;
запашний перець – 5 шт.;
лимонна кислота – 2 г;
гвоздика – 5 шт.;
цукровий пісок – 1 ч. ложка;
оцет – 3 ст. ложки;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.
Приготування
Гриби чистимо, промиваємо і відварюємо протягом 30 хвилин у великій кількості води. Потім відкидаємо маслюки в друшляк і ретельно промиваємо в проточній воді. Тепер беремо овочі, чистимо їх, нарізаємо невеликими шматочками і бланшируем 5 хвилин. Додаємо лавровий лист, гвоздику, лимонну кислоту, сіль, цукор і оцет. Далі в киплячий маринад викладаємо всі гриби, доливаємо воду і пробуємо на смак рідина. Після цього сухі банки наповнюємо маслюками так, щоб маринад майже переливався через край. Тепер закатуємо щільно кришками, перевертаємо баночки і остуджуємо. Зберігаємо заготовку в прохолодному місці.
Маринування маслюків на зиму з часником
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки обробляємо, чистимо і промиваємо кілька разів під проточною водою, а після цього відварюємо протягом 40 хвилин. Далі грибочки обережно відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати. У каструлю наливаємо літр чистої води, додаємо цукровий пісок і вливаємо оцет, додаємо сіль і лавровий листочок. Також можете додати за бажанням чорний перчик, гвоздику і влити трохи рослинного масла. Далі ставимо маринад на вогонь, перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо рівно 30 хвилин.
В самому кінці кидаємо очищений часник, який заздалегідь нарізаємо тонкими пластинками. Після цього знімаємо каструлю з вогню і розливаємо його по банках, в яких лежать вже відварені гриби. Всі закатуємо кришками, перевертаємо, прикриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо мариновані маслюки всю зиму тільки в холодному місці.
Рецепт маринування маслюків на зиму з селерою
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Зараз розповімо, ще один варіант як готувати маслюків на зиму. Отже, маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі гриби відварюємо в киплячій трохи підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього акуратно відкидаємо їх на друшляк і залишаємо остигати. Цим часом беремо цибулину, чистимо від луски і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім подрібнюємо листя селери і гарненько промиваємо болгарський перчик , видаляючи все насіння і нарізаємо його соломкою. Часник пропускаємо через прес.
Тепер переходимо до приготування маринаду: в каструльці змішуємо рослинне масло з водою, вливаємо столовий оцет і додаємо цукровий пісок. Після цього ставимо цю суміш на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Далі обережно викладаємо в киплячий маринад часник, гриби, цибуля, болгарський перчик і селеру. Приблизно через пару хвилин перекладаємо всі по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Як тільки маслюки охолонуть, переставляємо їх на зберігання в холод.
Рецепт маринованих маслюків на зиму з цибулею і морквою
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Гриби чистимо, промиваємо і відварюємо протягом 30 хвилин у великій кількості води. Потім відкидаємо маслюки в друшляк і ретельно промиваємо в проточній воді. Тепер беремо овочі, чистимо їх, нарізаємо невеликими шматочками і бланшируем 5 хвилин. Додаємо лавровий лист, гвоздику, лимонну кислоту, сіль, цукор і оцет. Далі в киплячий маринад викладаємо всі гриби, доливаємо воду і пробуємо на смак рідина. Після цього сухі банки наповнюємо маслюками так, щоб маринад майже переливався через край. Тепер закатуємо щільно кришками, перевертаємо баночки і остуджуємо. Зберігаємо заготовку в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори в желе - рецепт
Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам
Грибний суп з маслюків
Грибні супи відрізняються своїм чарівним ароматом і чудовим яскравим смаком. Особливо, якщо суп приготований з справжніх лісових грибів, наприклад, з
Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо