Грибний суп з маслюків
Маслюки - корисні і дуже смачні гриби, які за своєю харчової цінності абсолютно не поступаються білим. Так як їх плодоношення припадає в основному на період часу з липня по жовтень, то зараз саме час поговорити про страви, які з них готують. Ми розповімо вам сьогодні, як зварити смачний і ароматний суп з маслюків.
Інгредієнти:
маслюки свіжі - 100 г;
морква - 1 шт.;
корінь селери - 200 г;
часник - 3 зубчики;
молоко - 100 мл;
гострий стручковий перець - 1 шт.;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Гриби обробляємо, чистимо, добре промиваємо та нарізаємо скибочками. Потім заливаємо холодною водою і варимо разом з очищеною цибулиною приблизно 15 хвилин. Цим часом чистимо моркву, цибулю, часник подрібнюємо. Підготовлені овочі пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко 10 хвилин, а потім заливаємо окропом і проварюємо 5 хвилин. Корінь селери очищаємо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Додаємо його і гриби в суп, проварюємо 30 хвилин на повільному вогні і підсолюємо за смаком. Кип'ятимо Молоко окремо. Стручок гострого перцю промиваємо, розрізаємо навпіл, очистити від насіння і подрібнюємо. У суп занурюємо блендер і подрібнюємо його до стану однорідного пюре. Після цього вливаємо гаряче молоко і знову доводимо до кипіння. Зелень кінзи промиваємо, подрібнюємо і разом з гострим перчиком кидаємо в каструлю. Проварюємо все разом ще хвилинки 3 , а потім розливаємо готовий суп-пюре з маслюків по тарілках, посипаємо крутонами з білого хліба і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
маслюки свіжі - 300 г;
картопля - 600 г;
спеції;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Маслюки як слід, промиваємо, обробляємо, відокремлюємо капелюшки від ніжок і нарізаємо окремо невеликими шматочками. Далі капелюшки злегка розминаємо ступкою. Завдяки цьому, наш суп вийде більш ароматним і насиченим. Картоплю чистимо і шаткуємо соломкою. Каструлю наповнюємо до середини водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо гриби, варимо їх приблизно півгодини, періодично помішуючи. По закінченні часу додаємо в каструлю підготовлений картопля, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і проварюємо ще 15 хвилин. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо, пасеруємо на рослинній масло і викладаємо обжарку в суп. Солимо, перчимо страву за смаком, розмішуємо, варимо ще 5 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися приблизно на годинку. Готовий суп зі свіжих маслюків подаємо до столу зі сметанкою і хлібом.
Інгредієнти:
маслюки свіжі - 300 г;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
картопля - 5 шт.;
спеції;
цибулина - 2 шт.;
лавровий лист, гвоздика - за смаком.
Приготування
Гриби промиваємо в холодній воді, знімаємо з капелюшків шкірку і шаткуємо великими шматочками. Дрібні маслюки можна залишити цілими і не різати. Після цього викладаємо грибочки в чашу мультиварки. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а картоплю нарізаємо досить великими скибочками. Потім всі овочі додаємо до грибів, наливаємо в каструльку води до відмітки, солимо і перчимо до смаку, додаємо кілька квіточок гвоздики, лавровий листочок і маленьку часточку часничку. Закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, запашний супчик з свіжих грибів буде вже у вас на столі. Розливаємо його по тарілочках, кидаємо в кожну по щіпці дрібно нарізаного кропу, кладемо ложечку сметани і подаємо.
Рецепт грибного супу з маслюками
Інгредієнти:
Приготування
Гриби обробляємо, чистимо, добре промиваємо та нарізаємо скибочками. Потім заливаємо холодною водою і варимо разом з очищеною цибулиною приблизно 15 хвилин. Цим часом чистимо моркву, цибулю, часник подрібнюємо. Підготовлені овочі пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко 10 хвилин, а потім заливаємо окропом і проварюємо 5 хвилин. Корінь селери очищаємо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Додаємо його і гриби в суп, проварюємо 30 хвилин на повільному вогні і підсолюємо за смаком. Кип'ятимо Молоко окремо. Стручок гострого перцю промиваємо, розрізаємо навпіл, очистити від насіння і подрібнюємо. У суп занурюємо блендер і подрібнюємо його до стану однорідного пюре. Після цього вливаємо гаряче молоко і знову доводимо до кипіння. Зелень кінзи промиваємо, подрібнюємо і разом з гострим перчиком кидаємо в каструлю. Проварюємо все разом ще хвилинки 3 , а потім розливаємо готовий суп-пюре з маслюків по тарілках, посипаємо крутонами з білого хліба і відразу ж подаємо до столу.
Рецепт супу з маслюками
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки як слід, промиваємо, обробляємо, відокремлюємо капелюшки від ніжок і нарізаємо окремо невеликими шматочками. Далі капелюшки злегка розминаємо ступкою. Завдяки цьому, наш суп вийде більш ароматним і насиченим. Картоплю чистимо і шаткуємо соломкою. Каструлю наповнюємо до середини водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо гриби, варимо їх приблизно півгодини, періодично помішуючи. По закінченні часу додаємо в каструлю підготовлений картопля, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і проварюємо ще 15 хвилин. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо, пасеруємо на рослинній масло і викладаємо обжарку в суп. Солимо, перчимо страву за смаком, розмішуємо, варимо ще 5 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися приблизно на годинку. Готовий суп зі свіжих маслюків подаємо до столу зі сметанкою і хлібом.
Суп з маслюків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промиваємо в холодній воді, знімаємо з капелюшків шкірку і шаткуємо великими шматочками. Дрібні маслюки можна залишити цілими і не різати. Після цього викладаємо грибочки в чашу мультиварки. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а картоплю нарізаємо досить великими скибочками. Потім всі овочі додаємо до грибів, наливаємо в каструльку води до відмітки, солимо і перчимо до смаку, додаємо кілька квіточок гвоздики, лавровий листочок і маленьку часточку часничку. Закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, запашний супчик з свіжих грибів буде вже у вас на столі. Розливаємо його по тарілочках, кидаємо в кожну по щіпці дрібно нарізаного кропу, кладемо ложечку сметани і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
Страви з маслюків
Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
Суп локшина в мультиварці
Суп локшина - улюблене блюдо багатьох. Він може бути курячий, грибний або молочний. І сьогодні ми розберемося, як його швидко і просто приготувати в