Вернуться назад Распечатать

Грибний суп з маслюків

Грибний суп з маслюків
Маслюки - корисні і дуже смачні гриби, які за своєю харчової цінності абсолютно не поступаються білим. Так як їх плодоношення припадає в основному на період часу з липня по жовтень, то зараз саме час поговорити про страви, які з них готують. Ми розповімо вам сьогодні, як зварити смачний і ароматний суп з маслюків.

Рецепт грибного супу з маслюками


Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • корінь селери - 200 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • молоко - 100 мл;

  • гострий стручковий перець - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, чистимо, добре промиваємо та нарізаємо скибочками. Потім заливаємо холодною водою і варимо разом з очищеною цибулиною приблизно 15 хвилин. Цим часом чистимо моркву, цибулю, часник подрібнюємо. Підготовлені овочі пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко 10 хвилин, а потім заливаємо окропом і проварюємо 5 хвилин. Корінь селери очищаємо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Додаємо його і гриби в суп, проварюємо 30 хвилин на повільному вогні і підсолюємо за смаком. Кип'ятимо Молоко окремо. Стручок гострого перцю промиваємо, розрізаємо навпіл, очистити від насіння і подрібнюємо. У суп занурюємо блендер і подрібнюємо його до стану однорідного пюре. Після цього вливаємо гаряче молоко і знову доводимо до кипіння. Зелень кінзи промиваємо, подрібнюємо і разом з гострим перчиком кидаємо в каструлю. Проварюємо все разом ще хвилинки 3 , а потім розливаємо готовий суп-пюре з маслюків по тарілках, посипаємо крутонами з білого хліба і відразу ж подаємо до столу.

    Рецепт супу з маслюками


    Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 300 г;

  • картопля - 600 г;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Маслюки як слід, промиваємо, обробляємо, відокремлюємо капелюшки від ніжок і нарізаємо окремо невеликими шматочками. Далі капелюшки злегка розминаємо ступкою. Завдяки цьому, наш суп вийде більш ароматним і насиченим. Картоплю чистимо і шаткуємо соломкою. Каструлю наповнюємо до середини водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо гриби, варимо їх приблизно півгодини, періодично помішуючи. По закінченні часу додаємо в каструлю підготовлений картопля, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і проварюємо ще 15 хвилин. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо, пасеруємо на рослинній масло і викладаємо обжарку в суп. Солимо, перчимо страву за смаком, розмішуємо, варимо ще 5 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися приблизно на годинку. Готовий суп зі свіжих маслюків подаємо до столу зі сметанкою і хлібом.

    Суп з маслюків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • картопля - 5 шт.;

  • спеції;

  • цибулина - 2 шт.;

  • лавровий лист, гвоздика - за смаком.


  • Приготування
    Гриби промиваємо в холодній воді, знімаємо з капелюшків шкірку і шаткуємо великими шматочками. Дрібні маслюки можна залишити цілими і не різати. Після цього викладаємо грибочки в чашу мультиварки.
    Грибний суп з маслюків
    Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а картоплю нарізаємо досить великими скибочками. Потім всі овочі додаємо до грибів, наливаємо в каструльку води до відмітки, солимо і перчимо до смаку, додаємо кілька квіточок гвоздики, лавровий листочок і маленьку часточку часничку. Закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, запашний супчик з свіжих грибів буде вже у вас на столі. Розливаємо його по тарілочках, кидаємо в кожну по щіпці дрібно нарізаного кропу, кладемо ложечку сметани і подаємо.