Маслюки - корисні і дуже смачні гриби, які за своєю харчової цінності абсолютно не поступаються білим. Так як їх плодоношення припадає в основному на період часу з липня по жовтень, то зараз саме час поговорити про страви, які з них готують. Ми розповімо вам сьогодні, як зварити смачний і ароматний суп з маслюків.
Рецепт грибного супу з маслюками
Інгредієнти: маслюки свіжі - 100 г; морква - 1 шт.; корінь селери - 200 г; часник - 3 зубчики; молоко - 100 мл; гострий стручковий перець - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Гриби обробляємо, чистимо, добре промиваємо та нарізаємо скибочками. Потім заливаємо холодною водою і варимо разом з очищеною цибулиною приблизно 15 хвилин. Цим часом чистимо моркву, цибулю, часник подрібнюємо. Підготовлені овочі пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко 10 хвилин, а потім заливаємо окропом і проварюємо 5 хвилин. Корінь селери очищаємо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Додаємо його і гриби в суп, проварюємо 30 хвилин на повільному вогні і підсолюємо за смаком. Кип'ятимо Молоко окремо. Стручок гострого перцю промиваємо, розрізаємо навпіл, очистити від насіння і подрібнюємо. У суп занурюємо блендер і подрібнюємо його до стану однорідного пюре. Після цього вливаємо гаряче молоко і знову доводимо до кипіння. Зелень кінзи промиваємо, подрібнюємо і разом з гострим перчиком кидаємо в каструлю. Проварюємо все разом ще хвилинки 3 , а потім розливаємо готовий суп-пюре з маслюків по тарілках, посипаємо крутонами з білого хліба і відразу ж подаємо до столу.
Рецепт супу з маслюками
Інгредієнти: маслюки свіжі - 300 г; картопля - 600 г; спеції; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Маслюки як слід, промиваємо, обробляємо, відокремлюємо капелюшки від ніжок і нарізаємо окремо невеликими шматочками. Далі капелюшки злегка розминаємо ступкою. Завдяки цьому, наш суп вийде більш ароматним і насиченим. Картоплю чистимо і шаткуємо соломкою. Каструлю наповнюємо до середини водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо гриби, варимо їх приблизно півгодини, періодично помішуючи. По закінченні часу додаємо в каструлю підготовлений картопля, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і проварюємо ще 15 хвилин. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо, пасеруємо на рослинній масло і викладаємо обжарку в суп. Солимо, перчимо страву за смаком, розмішуємо, варимо ще 5 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися приблизно на годинку. Готовий суп зі свіжих маслюків подаємо до столу зі сметанкою і хлібом.
Суп з маслюків в мультиварці
Інгредієнти: маслюки свіжі - 300 г; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; картопля - 5 шт.; спеції; цибулина - 2 шт.; лавровий лист, гвоздика - за смаком. Приготування Гриби промиваємо в холодній воді, знімаємо з капелюшків шкірку і шаткуємо великими шматочками. Дрібні маслюки можна залишити цілими і не різати. Після цього викладаємо грибочки в чашу мультиварки.
Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а картоплю нарізаємо досить великими скибочками. Потім всі овочі додаємо до грибів, наливаємо в каструльку води до відмітки, солимо і перчимо до смаку, додаємо кілька квіточок гвоздики, лавровий листочок і маленьку часточку часничку. Закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, запашний супчик з свіжих грибів буде вже у вас на столі. Розливаємо його по тарілочках, кидаємо в кожну по щіпці дрібно нарізаного кропу, кладемо ложечку сметани і подаємо.