Маслюки, мариновані на зиму – одна з найулюбленіших заготовок у багатьох людей. Звичайно, ці гриби дуже складно обробляти, але зате як приємно відкрити таку баночку взимку і поласувати щільними і акуратними грибочками. Якщо ви ніколи не робили таку заготовку, то ми розповімо вам, як приготувати маслюки на зиму.
Маринування маслюків на зиму з часником
Інгредієнти: маслюки – 1 кг; лавровий лист – 1 шт.; сіль – 2 ст. ложки; вода кип'ячена – 1 л; оцет – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; часник – 5 зубчиків; олія – 05 ч. ложки. Приготування Маслюки обробляємо, чистимо і промиваємо кілька разів під проточною водою, а після цього відварюємо протягом 40 хвилин. Далі грибочки обережно відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати. У каструлю наливаємо літр чистої води, додаємо цукровий пісок і вливаємо оцет, додаємо сіль і лавровий листочок. Також можете додати за бажанням чорний перчик, гвоздику і влити трохи рослинного масла. Далі ставимо маринад на вогонь, перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо рівно 30 хвилин.
В самому кінці кидаємо очищений часник, який заздалегідь нарізаємо тонкими пластинками. Після цього знімаємо каструлю з вогню і розливаємо його по банках, в яких лежать вже відварені гриби. Всі закатуємо кришками, перевертаємо, прикриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо мариновані маслюки всю зиму тільки в холодному місці.
Рецепт маринування маслюків на зиму з селерою
Інгредієнти: маслюки – 2 кг; цибулина – 3 шт.; сіль – 7 ст. ложок; селера – 1 пучок; червоний болгарський перець – 3 шт.; часник – 5 зубчиків. Для маринаду:
масло рослинне – 150 мл; цукровий пісок – 2 ст. ложки; вода – 1 л; оцет – 150 мл. Приготування Зараз розповімо, ще один варіант як готувати маслюків на зиму. Отже, маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі гриби відварюємо в киплячій трохи підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього акуратно відкидаємо їх на друшляк і залишаємо остигати. Цим часом беремо цибулину, чистимо від луски і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім подрібнюємо листя селери і гарненько промиваємо болгарський перчик , видаляючи все насіння і нарізаємо його соломкою. Часник пропускаємо через прес.
Тепер переходимо до приготування маринаду: в каструльці змішуємо рослинне масло з водою, вливаємо столовий оцет і додаємо цукровий пісок. Після цього ставимо цю суміш на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Далі обережно викладаємо в киплячий маринад часник, гриби, цибуля, болгарський перчик і селеру. Приблизно через пару хвилин перекладаємо всі по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Як тільки маслюки охолонуть, переставляємо їх на зберігання в холод.
Рецепт маринованих маслюків на зиму з цибулею і морквою
Інгредієнти: маслюки – 1 кг. Для маринаду:
лавровий лист – 4 шт.; запашний перець – 5 шт.; лимонна кислота – 2 г; гвоздика – 5 шт.; цукровий пісок – 1 ч. ложка; оцет – 3 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт. Приготування Гриби чистимо, промиваємо і відварюємо протягом 30 хвилин у великій кількості води. Потім відкидаємо маслюки в друшляк і ретельно промиваємо в проточній воді. Тепер беремо овочі, чистимо їх, нарізаємо невеликими шматочками і бланшируем 5 хвилин. Додаємо лавровий лист, гвоздику, лимонну кислоту, сіль, цукор і оцет. Далі в киплячий маринад викладаємо всі гриби, доливаємо воду і пробуємо на смак рідина. Після цього сухі банки наповнюємо маслюками так, щоб маринад майже переливався через край. Тепер закатуємо щільно кришками, перевертаємо баночки і остуджуємо. Зберігаємо заготовку в прохолодному місці.