Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариновані білі гриби

Мариновані білі гриби

26-11-2015, 14:09
1 098
Мариновані білі гриби
Мариновані білі гриби, приготовлені в домашніх умовах – кращий спосіб порадувати себе і здивувати гостей смачною заготівлею. Будь-яка господиня може з легкістю зробити їх за даними рецептами.

Рецепт маринованих білих грибів


Інгредієнти:

  • білі гриби – 1 кг;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • перець чорний горошком – 4 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;

  • лимонна кислота – 2 г;

  • мелена кориця – за смаком;

  • оцтова кислота – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, перед тим як маринувати на зиму білі гриби, ретельно промиваємо їх, обробляємо, відрізаємо великі ніжки і викладаємо в каструлю. Заливаємо водою, доводимо до закипання і проварюємо 5-7 хвилин, зменшивши вогонь до мінімального. Потім відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо холодною водою і знову викладаємо в каструлю з чистою водою. Додаємо за смаком приправи, оцет, лимонку і проварюємо ще хвилин 10. Далі переміщуємо гриби в банки, на дні яких лежить лавровий листочок. Зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо на водяній бані 30 хвилин. Потім закриваємо кожну баночку капроновою кришкою, перевертаємо і охолоджуємо.

    Рецепт смачних маринованих білих грибів на зиму


    Інгредієнти:

  • білі свіжі гриби – 1 кг


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 05 л;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • запашний перець;

  • сіль дрібна – 2 ст. ложки;

  • гвоздика -2 шт;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • оцет столовий – 100 мл;

  • парасольки кропу – 2 шт.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, заливаємо окропом і відварюємо протягом 20 хвилин. Тим часом готуємо маринад: кип'ятимо окремо воду, додаємо в неї спеції, цукор, вливаємо оцет і викладаємо проварені гриби, виловивши їх шумівкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин. Потім розкладаємо в підготовлені банки, заливаємо гарячим маринадом і закатуємо. Тепер акуратно перевертаємо банки, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

    Мариновані білі гриби на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • білі гриби – 1 кг;

  • перець чорний горошком – 4 шт.;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.


  • Для маринаду:

  • вода – 500 мл;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;
  • Мариновані білі гриби

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • оцтова кислота – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Кожен гриб добре промиваємо, заливаємо водою і варимо 25 хвилин. Не гаючи часу, робимо маринад: воду кип'ятимо, додаємо сіль, цукор і додаємо оцет. Зварені в каструлі гриби викладаємо в маринад і проварюємо 5 хвилин. У заздалегідь підготовлену банку кладемо перець горошком, гвоздику та лавровий листок. Викладаємо білі гриби в банку, заливаємо гарячим маринадом і закриваємо щільно кришкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як маринувати білі гриби?
    Як маринувати білі гриби?
    Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
    Маринад для грибів
    Маринад для грибів
    Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
    Мариновані гриби - рецепт
    Мариновані гриби - рецепт
    Всі ми любимо різні соління. І сьогодні ми з вами поговоримо про маринуванні грибів різними способами. Знайомимося з рецептами і створюємо чудову
    Рецепт маринованих маслюків на зиму
    Рецепт маринованих маслюків на зиму
    Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
    Білі гриби на зиму
    Білі гриби на зиму
    Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде