» » Мариновані білі гриби

Мариновані білі гриби

Мариновані білі гриби
Мариновані білі гриби, приготовлені в домашніх умовах – кращий спосіб порадувати себе і здивувати гостей смачною заготівлею. Будь-яка господиня може з легкістю зробити їх за даними рецептами.

Рецепт маринованих білих грибів


Інгредієнти:

  • білі гриби – 1 кг;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • перець чорний горошком – 4 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;

  • лимонна кислота – 2 г;

  • мелена кориця – за смаком;

  • оцтова кислота – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, перед тим як маринувати на зиму білі гриби, ретельно промиваємо їх, обробляємо, відрізаємо великі ніжки і викладаємо в каструлю. Заливаємо водою, доводимо до закипання і проварюємо 5-7 хвилин, зменшивши вогонь до мінімального. Потім відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо холодною водою і знову викладаємо в каструлю з чистою водою. Додаємо за смаком приправи, оцет, лимонку і проварюємо ще хвилин 10. Далі переміщуємо гриби в банки, на дні яких лежить лавровий листочок. Зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо на водяній бані 30 хвилин. Потім закриваємо кожну баночку капроновою кришкою, перевертаємо і охолоджуємо.

    Рецепт смачних маринованих білих грибів на зиму


    Інгредієнти:

  • білі свіжі гриби – 1 кг


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 05 л;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • запашний перець;

  • сіль дрібна – 2 ст. ложки;

  • гвоздика -2 шт;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • оцет столовий – 100 мл;

  • парасольки кропу – 2 шт.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, заливаємо окропом і відварюємо протягом 20 хвилин. Тим часом готуємо маринад: кип'ятимо окремо воду, додаємо в неї спеції, цукор, вливаємо оцет і викладаємо проварені гриби, виловивши їх шумівкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин. Потім розкладаємо в підготовлені банки, заливаємо гарячим маринадом і закатуємо. Тепер акуратно перевертаємо банки, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

    Мариновані білі гриби на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • білі гриби – 1 кг;

  • перець чорний горошком – 4 шт.;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.


  • Для маринаду:

  • вода – 500 мл;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;
  • Мариновані білі гриби

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • оцтова кислота – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Кожен гриб добре промиваємо, заливаємо водою і варимо 25 хвилин. Не гаючи часу, робимо маринад: воду кип'ятимо, додаємо сіль, цукор і додаємо оцет. Зварені в каструлі гриби викладаємо в маринад і проварюємо 5 хвилин. У заздалегідь підготовлену банку кладемо перець горошком, гвоздику та лавровий листок. Викладаємо білі гриби в банку, заливаємо гарячим маринадом і закриваємо щільно кришкою.
    Додав: admin | 26-11-2015, 14:09
    Переглядів: 719