Мариновані білі гриби, приготовлені в домашніх умовах – кращий спосіб порадувати себе і здивувати гостей смачною заготівлею. Будь-яка господиня може з легкістю зробити їх за даними рецептами.
Рецепт маринованих білих грибів
Інгредієнти: білі гриби – 1 кг; вода фільтрована – 2 л; сухий лист лавровий – 2 шт.; перець чорний горошком – 4 шт.; гвоздика – 3 шт.; цукор – 1 ч. ложка; кухонна сіль – 15 ст. ложки; лимонна кислота – 2 г; мелена кориця – за смаком; оцтова кислота – 3 ст. ложки. Приготування Отже, перед тим як маринувати на зиму білі гриби, ретельно промиваємо їх, обробляємо, відрізаємо великі ніжки і викладаємо в каструлю. Заливаємо водою, доводимо до закипання і проварюємо 5-7 хвилин, зменшивши вогонь до мінімального. Потім відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо холодною водою і знову викладаємо в каструлю з чистою водою. Додаємо за смаком приправи, оцет, лимонку і проварюємо ще хвилин 10. Далі переміщуємо гриби в банки, на дні яких лежить лавровий листочок. Зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо на водяній бані 30 хвилин. Потім закриваємо кожну баночку капроновою кришкою, перевертаємо і охолоджуємо.
Рецепт смачних маринованих білих грибів на зиму
Інгредієнти: білі свіжі гриби – 1 кг Для маринаду:
вода фільтрована – 05 л; перець горошком – 5 шт.; запашний перець; сіль дрібна – 2 ст. ложки; гвоздика -2 шт; сухий лист лавровий – 2 шт.; оцет столовий – 100 мл; парасольки кропу – 2 шт. Приготування Гриби обробляємо, заливаємо окропом і відварюємо протягом 20 хвилин. Тим часом готуємо маринад: кип'ятимо окремо воду, додаємо в неї спеції, цукор, вливаємо оцет і викладаємо проварені гриби, виловивши їх шумівкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин. Потім розкладаємо в підготовлені банки, заливаємо гарячим маринадом і закатуємо. Тепер акуратно перевертаємо банки, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Мариновані білі гриби на зиму без стерилізації
Інгредієнти: білі гриби – 1 кг; перець чорний горошком – 4 шт.; сухий лист лавровий – 2 шт.; гвоздика – 3 шт. Для маринаду:
вода – 500 мл; кухонна сіль – 15 ст. ложки; цукор – 1 ч. ложка; оцтова кислота – 3 ст. ложки. Приготування Кожен гриб добре промиваємо, заливаємо водою і варимо 25 хвилин. Не гаючи часу, робимо маринад: воду кип'ятимо, додаємо сіль, цукор і додаємо оцет. Зварені в каструлі гриби викладаємо в маринад і проварюємо 5 хвилин. У заздалегідь підготовлену банку кладемо перець горошком, гвоздику та лавровий листок. Викладаємо білі гриби в банку, заливаємо гарячим маринадом і закриваємо щільно кришкою.