Мариновані гриби - рецепт
Всі ми дуже любимо різні соління. А давайте приготуємо разом мариновані гриби і подамо їх на вечерю, наприклад, з смаженою картоплею !
Інгредієнти:
цибулина – 2 шт.;
гливи – 1 кг;
сіль – за смаком.
Для розсолу:
вода – 3 ст. ложки;
оцет 9% – 50 мл;
цукор – 2 ст. ложки;
сіль – щіпка;
часник – 2 зубчики;
червоний мелений перець – за смаком.
Приготування
Гриби ретельно промиваємо, шаткуємо невеликими шматочками і відварюємо 10 хвилин в солоній воді. Після цього відкидаємо гливи на друшляк і залишаємо остигати. Цибулину очистити і шаткуємо соломкою. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього очищаємо часник. Наливаємо в каструлю трохи оцту, воду, всипаємо цукор, сіль, видавлений через прес часник і кладемо червоний мелений перець. Все перемішуємо ложкою, а потім укладаємо на дно окремій каструлі трохи нарізаної цибулі, відварені й охолоджені гливи, а потім накриваємо шаром залишився лука. Тепер заливаємо все приготовленим розсолом і ставимо наші гриби під прес. Відправляємо гливи маринуватися на 6-8 годин в холодильник, після чого перекладаємо в банку і зберігати в такому вигляді.
Інгредієнти:
білі гриби – 1 кг;
сіль – 20 г;
оцтова кислота – 70 мл;
вода – 1 ст.;
перець горошком – 10 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
цукор – 05 ч. ложки;
лавровий лист – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
мускатний горіх – щіпка.
Приготування
Рецепт маринованих грибів на зиму досить простий. Гриби обробляємо, гарненько промиваємо, попередньо вимочивши їх у воді, нарізаємо не дуже дрібно, кладемо в каструлю, солимо за смаком, вливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Потім проварюємо всі 5-10 хвилин, додаємо спеції і нарізану кільцями цибулю, кип'ятимо до готовності і в самому кінці вливаємо оцет. Далі розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і закорковуємо стерильними кришками. Ставимо білі гриби на 3 дні в холодильник, після чого можете їсти їх і насолоджуватися чудовим смаком. Зберігаємо соління тільки в холодильнику і не більше 1 місяця.
Інгредієнти:
гриби – 700 г;
гвоздика – 6 шт.;
лавровий лист – 3 шт.;
свіжий чебрець – 3 гілочки;
цибулина – 1 шт.;
вода – 1 ст.;
біле сухе вино – 05 ст.;
морська сіль – 1 ст. ложка;
запашний перець горошком – 1 ч. ложка.
Приготування
Зараз розповімо, як швидко і при цьому смачно замаринувати гриби. Отже, гарненько їх перебираємо, обробляємо, промиваємо холодною водою, дрібні гриби залишаємо цілими, а великі нарізаємо пластинами. Потім очищаємо цибулину, шаткуємо її півкільцями. Зелень добре промиваємо, стряхиваем і викладаємо на дно стерилізованою банки.
У каструлі з'єднайте гриби з усіма іншими інгредієнтами, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого, кип'ятимо ще 15 хвилин, а потім даємо трохи охолонути. Далі переливаємо гриби з маринадом в банку, охолоджуємо, закрити капроновою кришкою і прибираємо на зберігання в холод.
Інгредієнти:
шинка – 150 г;
мариновані гриби – 200 р.
Для заправки:
майонез – 4 ст. ложки;
зелень петрушки – 1 ст. ложка;
мелений чорний перець, спеції – за смаком.
Приготування
Отже, шинку нарізаємо тонкими скибочками і перекладаємо в миску. Додаємо дрібно нарізані мариновані гриби і гарненько перемішуємо. Окремо в невеликій пиалке змішуємо домашній майонез з меленим перцем і підсолюємо трохи. Потім додаємо дрібно посічену зелень петрушки і заливаємо отриманої заправкою наш салат. Ретельно його перемішуємо і ставимо на стіл.
Рецепт маринованих грибів-глив
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Гриби ретельно промиваємо, шаткуємо невеликими шматочками і відварюємо 10 хвилин в солоній воді. Після цього відкидаємо гливи на друшляк і залишаємо остигати. Цибулину очистити і шаткуємо соломкою. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього очищаємо часник. Наливаємо в каструлю трохи оцту, воду, всипаємо цукор, сіль, видавлений через прес часник і кладемо червоний мелений перець. Все перемішуємо ложкою, а потім укладаємо на дно окремій каструлі трохи нарізаної цибулі, відварені й охолоджені гливи, а потім накриваємо шаром залишився лука. Тепер заливаємо все приготовленим розсолом і ставимо наші гриби під прес. Відправляємо гливи маринуватися на 6-8 годин в холодильник, після чого перекладаємо в банку і зберігати в такому вигляді.
Рецепт маринування білих грибів
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт маринованих грибів на зиму досить простий. Гриби обробляємо, гарненько промиваємо, попередньо вимочивши їх у воді, нарізаємо не дуже дрібно, кладемо в каструлю, солимо за смаком, вливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Потім проварюємо всі 5-10 хвилин, додаємо спеції і нарізану кільцями цибулю, кип'ятимо до готовності і в самому кінці вливаємо оцет. Далі розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і закорковуємо стерильними кришками. Ставимо білі гриби на 3 дні в холодильник, після чого можете їсти їх і насолоджуватися чудовим смаком. Зберігаємо соління тільки в холодильнику і не більше 1 місяця.
Швидкий рецепт маринованих грибів
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як швидко і при цьому смачно замаринувати гриби. Отже, гарненько їх перебираємо, обробляємо, промиваємо холодною водою, дрібні гриби залишаємо цілими, а великі нарізаємо пластинами. Потім очищаємо цибулину, шаткуємо її півкільцями. Зелень добре промиваємо, стряхиваем і викладаємо на дно стерилізованою банки.
У каструлі з'єднайте гриби з усіма іншими інгредієнтами, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого, кип'ятимо ще 15 хвилин, а потім даємо трохи охолонути. Далі переливаємо гриби з маринадом в банку, охолоджуємо, закрити капроновою кришкою і прибираємо на зберігання в холод.
Рецепт салату з маринованими грибами
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Отже, шинку нарізаємо тонкими скибочками і перекладаємо в миску. Додаємо дрібно нарізані мариновані гриби і гарненько перемішуємо. Окремо в невеликій пиалке змішуємо домашній майонез з меленим перцем і підсолюємо трохи. Потім додаємо дрібно посічену зелень петрушки і заливаємо отриманої заправкою наш салат. Ретельно його перемішуємо і ставимо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Рецепт маринованих маслюків на зиму
Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
Білі гриби на зиму
Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
Мариновані опеньки - рецепт
Мариновані опеньки - сама популярна закуска. Тому саме ці гриби подають до святкового столу. Приготувати їх дуже просто, потрібно всього лише знати
Мариновані печериці в домашніх умовах
Мариновані печериці завжди припадуть до місця, оскільки вони здатні прикрасити смак будь-якої страви. Приготувати їх можна і за 20 хвилин, і за ніч,
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде