Всі ми дуже любимо різні соління. А давайте приготуємо разом мариновані гриби і подамо їх на вечерю, наприклад, з смаженою картоплею !
Рецепт маринованих грибів-глив
Інгредієнти: цибулина – 2 шт.; гливи – 1 кг; сіль – за смаком. Для розсолу:
вода – 3 ст. ложки; оцет 9% – 50 мл; цукор – 2 ст. ложки; сіль – щіпка; часник – 2 зубчики; червоний мелений перець – за смаком. Приготування Гриби ретельно промиваємо, шаткуємо невеликими шматочками і відварюємо 10 хвилин в солоній воді. Після цього відкидаємо гливи на друшляк і залишаємо остигати. Цибулину очистити і шаткуємо соломкою. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього очищаємо часник. Наливаємо в каструлю трохи оцту, воду, всипаємо цукор, сіль, видавлений через прес часник і кладемо червоний мелений перець. Все перемішуємо ложкою, а потім укладаємо на дно окремій каструлі трохи нарізаної цибулі, відварені й охолоджені гливи, а потім накриваємо шаром залишився лука. Тепер заливаємо все приготовленим розсолом і ставимо наші гриби під прес. Відправляємо гливи маринуватися на 6-8 годин в холодильник, після чого перекладаємо в банку і зберігати в такому вигляді.
Рецепт маринування білих грибів
Інгредієнти: білі гриби – 1 кг; сіль – 20 г; оцтова кислота – 70 мл; вода – 1 ст.; перець горошком – 10 шт.; лавровий лист – 2 шт.; цукор – 05 ч. ложки; лавровий лист – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; мускатний горіх – щіпка. Приготування Рецепт маринованих грибів на зиму досить простий. Гриби обробляємо, гарненько промиваємо, попередньо вимочивши їх у воді, нарізаємо не дуже дрібно, кладемо в каструлю, солимо за смаком, вливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Потім проварюємо всі 5-10 хвилин, додаємо спеції і нарізану кільцями цибулю, кип'ятимо до готовності і в самому кінці вливаємо оцет. Далі розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і закорковуємо стерильними кришками. Ставимо білі гриби на 3 дні в холодильник, після чого можете їсти їх і насолоджуватися чудовим смаком. Зберігаємо соління тільки в холодильнику і не більше 1 місяця.
Швидкий рецепт маринованих грибів
Інгредієнти: гриби – 700 г; гвоздика – 6 шт.; лавровий лист – 3 шт.; свіжий чебрець – 3 гілочки; цибулина – 1 шт.; вода – 1 ст.; біле сухе вино – 05 ст.; морська сіль – 1 ст. ложка; запашний перець горошком – 1 ч. ложка. Приготування Зараз розповімо, як швидко і при цьому смачно замаринувати гриби. Отже, гарненько їх перебираємо, обробляємо, промиваємо холодною водою, дрібні гриби залишаємо цілими, а великі нарізаємо пластинами. Потім очищаємо цибулину, шаткуємо її півкільцями. Зелень добре промиваємо, стряхиваем і викладаємо на дно стерилізованою банки.
У каструлі з'єднайте гриби з усіма іншими інгредієнтами, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого, кип'ятимо ще 15 хвилин, а потім даємо трохи охолонути. Далі переливаємо гриби з маринадом в банку, охолоджуємо, закрити капроновою кришкою і прибираємо на зберігання в холод.
Рецепт салату з маринованими грибами
Інгредієнти: шинка – 150 г; мариновані гриби – 200 р. Для заправки:
майонез – 4 ст. ложки; зелень петрушки – 1 ст. ложка; мелений чорний перець, спеції – за смаком. Приготування Отже, шинку нарізаємо тонкими скибочками і перекладаємо в миску. Додаємо дрібно нарізані мариновані гриби і гарненько перемішуємо. Окремо в невеликій пиалке змішуємо домашній майонез з меленим перцем і підсолюємо трохи. Потім додаємо дрібно посічену зелень петрушки і заливаємо отриманої заправкою наш салат. Ретельно його перемішуємо і ставимо на стіл.