» » Гогошари на зиму

Гогошари на зиму

Гогошари на зиму
Існує чимало різних сортів перцю, як солодкого, так і гострого, однак більшість звикли використовувати тільки болгарські перці, чилі і паприку. Не менш смачні гогошари, на жаль, у продажу зустрічаються порівняно рідко, а тому і знайомі вони невеликій кількості людей. Тим не менш, саме з цього сорти солодких, м'ясистих перців виходить чудова заготівля – мариновані гогошари на зиму.
Маринуємо швидко і легко
Найпростіший рецепт маринованих гогошаров включає небагато інгредієнтів і мінімум операцій.
Інгредієнти:

  • гогошари – 3 кг;

  • сіль йодована – 2 ст. ложки з гіркою;

  • очищена вода – 1 л;

  • рафінована соняшникова олія, не має вираженого запаху– 15 склянки;

  • столовий оцет 6% – 15 склянки;

  • цукор-пісок виробництва країн СНД – 1/2 склянки;

  • лист лавровий – 4-5 шт.;

  • перець чорний горошком – 12-15 шт.;

  • гвоздика – 4-5 суцвіть;

  • часник – 2 невеликі головки.


  • Приготування
    Щоб замаринувати гогошари на зиму, нам знадобиться заздалегідь помити і простерилізувати банки і кришки. Коли банки вимиті і стікають, займемося чищенням гогошаров: розрізаємо кожне на 6-8 частин, видаляємо насіння і перегородки і добре промиваємо під проточною водою. Даємо стекти воді, тим часом починаємо варити маринад. Змішуємо воду, масло і оцет, коли суміш закипить, додаємо сіль, цукор, перець, гвоздику та лавровий лист. Варимо маринад недовго, хвилини 2 потім порціями закладаємо скибочки гогошаров. Варимо 5 хвилин, розподіляємо по банках, на дно яких кладемо по пару зубчиків часнику, злегка доливаємо киплячим маринадом і закручуємо. Остигають наші заготовки в теплі, а потім можна перенести їх в прохолодне місце.
    Медовий маринад
    Можна приготувати інакше гогошари на зиму – рецепти дозволяють включати фантазію і експериментувати.
    Інгредієнти:

  • гогошари – 5 кг;

  • часник – 8-12 часточок;

  • вода питна очищена – 1 л;

  • сіль йодована – 2 ст. ложки;

  • олія соняшникова без запаху – 1 склянка;

  • цукор білий вітчизняного виробництва – 120 г;

  • оцет столовий 9% – 1 склянка;

  • мед липовий або травневий – 2/3 склянки;

  • лавровий лист – 3-4 шт.;

  • перець чорний і запашний горошком– по 12 шт.


  • Приготування
    В принципі, технологія, щоб закатати гогошари з медом на зиму, така ж. Чистимо і ріжемо гогошари, моєму і даємо стекти воді. Варимо маринад, стерилізуємо банки і закладаємо в них часник. Кип'ятимо скибочки перцю в маринаді близько 4 хвилин, перекладаємо їх у банки, розподіляємо маринад по банках і закриваємо.
    Томат – відмінний консервант
    Дуже смачна заготівля – гогошари в томатному соусі, на зиму їх закатати теж нескладно.
    Інгредієнти:
    Гогошари на зиму


  • гогошари – 3 кг;

  • сік томатний (томати, прокрученные через м'ясорубку) – 15 л;

  • сіль йодована – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • оцет яблучний освітлений 6% – 50 мл


  • Приготування
    Чистимо і ріжемо гогошари, бланшируем скибочки в окропі 2 хвилини, перекладаємо в холодну воду. Розподіляємо шматочки по стерилізованим банкам. Варимо маринад: кип'ятимо сік з сіллю і цукром, додаємо оцет, через 3 хвилини заливаємо гогошари томатною заливкою. Стерилізуємо наші консерви 10 хвилин, після чого закатуємо.
    Додав: admin | 6-10-2015, 17:42
    Переглядів: 1368