Гогошари на зиму
Існує чимало різних сортів перцю, як солодкого, так і гострого, однак більшість звикли використовувати тільки болгарські перці, чилі і паприку. Не менш смачні гогошари, на жаль, у продажу зустрічаються порівняно рідко, а тому і знайомі вони невеликій кількості людей. Тим не менш, саме з цього сорти солодких, м'ясистих перців виходить чудова заготівля – мариновані гогошари на зиму.
Маринуємо швидко і легко
Найпростіший рецепт маринованих гогошаров включає небагато інгредієнтів і мінімум операцій.
Інгредієнти:
гогошари – 3 кг;
сіль йодована – 2 ст. ложки з гіркою;
очищена вода – 1 л;
рафінована соняшникова олія, не має вираженого запаху– 15 склянки;
столовий оцет 6% – 15 склянки;
цукор-пісок виробництва країн СНД – 1/2 склянки;
лист лавровий – 4-5 шт.;
перець чорний горошком – 12-15 шт.;
гвоздика – 4-5 суцвіть;
часник – 2 невеликі головки.
Приготування
Щоб замаринувати гогошари на зиму, нам знадобиться заздалегідь помити і простерилізувати банки і кришки. Коли банки вимиті і стікають, займемося чищенням гогошаров: розрізаємо кожне на 6-8 частин, видаляємо насіння і перегородки і добре промиваємо під проточною водою. Даємо стекти воді, тим часом починаємо варити маринад. Змішуємо воду, масло і оцет, коли суміш закипить, додаємо сіль, цукор, перець, гвоздику та лавровий лист. Варимо маринад недовго, хвилини 2 потім порціями закладаємо скибочки гогошаров. Варимо 5 хвилин, розподіляємо по банках, на дно яких кладемо по пару зубчиків часнику, злегка доливаємо киплячим маринадом і закручуємо. Остигають наші заготовки в теплі, а потім можна перенести їх в прохолодне місце.
Медовий маринад
Можна приготувати інакше гогошари на зиму – рецепти дозволяють включати фантазію і експериментувати.
Інгредієнти:
гогошари – 5 кг;
часник – 8-12 часточок;
вода питна очищена – 1 л;
сіль йодована – 2 ст. ложки;
олія соняшникова без запаху – 1 склянка;
цукор білий вітчизняного виробництва – 120 г;
оцет столовий 9% – 1 склянка;
мед липовий або травневий – 2/3 склянки;
лавровий лист – 3-4 шт.;
перець чорний і запашний горошком– по 12 шт.
Приготування
В принципі, технологія, щоб закатати гогошари з медом на зиму, така ж. Чистимо і ріжемо гогошари, моєму і даємо стекти воді. Варимо маринад, стерилізуємо банки і закладаємо в них часник. Кип'ятимо скибочки перцю в маринаді близько 4 хвилин, перекладаємо їх у банки, розподіляємо маринад по банках і закриваємо.
Томат – відмінний консервант
Дуже смачна заготівля – гогошари в томатному соусі, на зиму їх закатати теж нескладно.
Інгредієнти:
гогошари – 3 кг;
сік томатний (томати, прокрученные через м'ясорубку) – 15 л;
сіль йодована – 2 ст. ложки;
цукор – 1 ст. ложка;
оцет яблучний освітлений 6% – 50 мл
Приготування
Чистимо і ріжемо гогошари, бланшируем скибочки в окропі 2 хвилини, перекладаємо в холодну воду. Розподіляємо шматочки по стерилізованим банкам. Варимо маринад: кип'ятимо сік з сіллю і цукром, додаємо оцет, через 3 хвилини заливаємо гогошари томатною заливкою. Стерилізуємо наші консерви 10 хвилин, після чого закатуємо.
Маринуємо швидко і легко
Найпростіший рецепт маринованих гогошаров включає небагато інгредієнтів і мінімум операцій.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб замаринувати гогошари на зиму, нам знадобиться заздалегідь помити і простерилізувати банки і кришки. Коли банки вимиті і стікають, займемося чищенням гогошаров: розрізаємо кожне на 6-8 частин, видаляємо насіння і перегородки і добре промиваємо під проточною водою. Даємо стекти воді, тим часом починаємо варити маринад. Змішуємо воду, масло і оцет, коли суміш закипить, додаємо сіль, цукор, перець, гвоздику та лавровий лист. Варимо маринад недовго, хвилини 2 потім порціями закладаємо скибочки гогошаров. Варимо 5 хвилин, розподіляємо по банках, на дно яких кладемо по пару зубчиків часнику, злегка доливаємо киплячим маринадом і закручуємо. Остигають наші заготовки в теплі, а потім можна перенести їх в прохолодне місце.
Медовий маринад
Можна приготувати інакше гогошари на зиму – рецепти дозволяють включати фантазію і експериментувати.
Інгредієнти:
Приготування
В принципі, технологія, щоб закатати гогошари з медом на зиму, така ж. Чистимо і ріжемо гогошари, моєму і даємо стекти воді. Варимо маринад, стерилізуємо банки і закладаємо в них часник. Кип'ятимо скибочки перцю в маринаді близько 4 хвилин, перекладаємо їх у банки, розподіляємо маринад по банках і закриваємо.
Томат – відмінний консервант
Дуже смачна заготівля – гогошари в томатному соусі, на зиму їх закатати теж нескладно.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо і ріжемо гогошари, бланшируем скибочки в окропі 2 хвилини, перекладаємо в холодну воду. Розподіляємо шматочки по стерилізованим банкам. Варимо маринад: кип'ятимо сік з сіллю і цукром, додаємо оцет, через 3 хвилини заливаємо гогошари томатною заливкою. Стерилізуємо наші консерви 10 хвилин, після чого закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Огірки з корицею на зиму
В кінці сезону масової консервації овочів можна трохи розбавити полиці в коморі незвичайними варіантами солінь. Пропонуємо кілька рецептів заготовки
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
Рецепт маринованих маслюків на зиму
Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо