Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати часник?

Як замаринувати часник?

30-01-2016, 14:48
1 094
Як замаринувати часник?
Сьогодні ми розповімо вам, як замаринувати часник в домашніх умовах. Ця оригінальна і дуже смачна заготівля зберігає в собі всі корисні властивості, але позбавляє від неприємних наслідків його вживання у свіжому вигляді. Вживаючи такий часник, ви можете більше не переживати, що він якось вплине на свіжість дихання.

Крім того маринований часник можна додавати в різні салати та інші страви, доповнюючи їх смак і надаючи пікантності.

Часник маринований зубчиками на зиму


Інгредієнти:

  • зубці часнику – 500 г;

  • очищена вода – 300 мл;

  • сіль крупна, не йодована – 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • оцет столовий 9% – 50-70 мл;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • перець духмяний горошком – 3-5 шт.;

  • горошки чорного перцю – 8-10 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • паличка кориці (за бажанням) – 05 шт.


  • Приготування
    Зубці часнику позбавляємо від лушпиння, промиваємо, кладемо в підходящу ємність і заливаємо на дві-три хвилинки крутим окропом. Потім відкидаємо гарячі часникові зубці на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо остиглий часник по заздалегідь простерилизованным баночках і приступаємо до приготування маринаду. Для цього наливаємо у кухлик очищену воду, додаємо сіль, цукровий пісок, листи лавра, горошини чорного і запашного перчика, бутони гвоздики і за бажанням половинку палички кориці. Ставимо ємність з маринадом на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх солодких і солоних кристалів.
    Тепер вливаємо оцет, знімаємо маринад з вогню, витягаємо корицю і розливаємо пряну рідина по баночках з часничком. Закорковуємо ємності кришками і визначаємо на зберігання до інших заготовок. Через два тижні часник можна буде пробувати.

    Маринований часник цілими головками - рецепт швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • головки часнику – 500 г;

  • очищена вода – 1 л;

  • сіль крупна, не йодована – 1 ч. ложка;

  • оцет столовий 9% – 250 мл;

  • листя лавра – 2-3 шт.;

  • перець духмяний горошком – 3-5 шт.;

  • горошки чорного перцю – 8-10 шт.


  • Приготування
    Як замаринувати часник?

    В даному випадку ми будемо маринувати цілі головки часнику. Для цього достатньо промити їх і, не очищаючи, укласти в підготовлені заздалегідь стерильні баночки. Тепер наливаємо в каструльку воду, кидаємо лаврове листя, горошини чорного і запашного перцю. Також можна покласти будь-які інші прянощі на свій смак або ж парасольку кропу з насінням, що внесе свою частку пікантності смаку.
    Прогріваємо суміш до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом головки часнику в банках, щоб він повністю покривав овоч. Укупориваем заготівлю кришками і ставимо на зберігання в комору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
    Як швидко і смачно замаринувати гливи?
    Як швидко і смачно замаринувати гливи?
    З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
    Як замаринувати кавун?
    Як замаринувати кавун?
    Найсуперечливішим заготівлею у плані смакових переваг є маринований кавун. У цій статті запропоновані рецепти, які напевно здатні звернути нелюбитель
    Як маринувати білі гриби?
    Як маринувати білі гриби?
    Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
    Гогошари з медом на зиму
    Гогошари з медом на зиму
    Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
    Мариновані помідори на зиму
    Мариновані помідори на зиму
    Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій