Як замаринувати часник?
Сьогодні ми розповімо вам, як замаринувати часник в домашніх умовах. Ця оригінальна і дуже смачна заготівля зберігає в собі всі корисні властивості, але позбавляє від неприємних наслідків його вживання у свіжому вигляді. Вживаючи такий часник, ви можете більше не переживати, що він якось вплине на свіжість дихання.
Крім того маринований часник можна додавати в різні салати та інші страви, доповнюючи їх смак і надаючи пікантності.
Інгредієнти:
зубці часнику – 500 г;
очищена вода – 300 мл;
сіль крупна, не йодована – 1 ст. ложка;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
оцет столовий 9% – 50-70 мл;
листя лавра – 2 шт.;
перець духмяний горошком – 3-5 шт.;
горошки чорного перцю – 8-10 шт.;
бутони гвоздики – 2 шт.;
паличка кориці (за бажанням) – 05 шт.
Приготування
Зубці часнику позбавляємо від лушпиння, промиваємо, кладемо в підходящу ємність і заливаємо на дві-три хвилинки крутим окропом. Потім відкидаємо гарячі часникові зубці на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо остиглий часник по заздалегідь простерилизованным баночках і приступаємо до приготування маринаду. Для цього наливаємо у кухлик очищену воду, додаємо сіль, цукровий пісок, листи лавра, горошини чорного і запашного перчика, бутони гвоздики і за бажанням половинку палички кориці. Ставимо ємність з маринадом на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх солодких і солоних кристалів.
Тепер вливаємо оцет, знімаємо маринад з вогню, витягаємо корицю і розливаємо пряну рідина по баночках з часничком. Закорковуємо ємності кришками і визначаємо на зберігання до інших заготовок. Через два тижні часник можна буде пробувати.
Інгредієнти:
головки часнику – 500 г;
очищена вода – 1 л;
сіль крупна, не йодована – 1 ч. ложка;
оцет столовий 9% – 250 мл;
листя лавра – 2-3 шт.;
перець духмяний горошком – 3-5 шт.;
горошки чорного перцю – 8-10 шт.
Приготування
В даному випадку ми будемо маринувати цілі головки часнику. Для цього достатньо промити їх і, не очищаючи, укласти в підготовлені заздалегідь стерильні баночки. Тепер наливаємо в каструльку воду, кидаємо лаврове листя, горошини чорного і запашного перцю. Також можна покласти будь-які інші прянощі на свій смак або ж парасольку кропу з насінням, що внесе свою частку пікантності смаку.
Прогріваємо суміш до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом головки часнику в банках, щоб він повністю покривав овоч. Укупориваем заготівлю кришками і ставимо на зберігання в комору.
Крім того маринований часник можна додавати в різні салати та інші страви, доповнюючи їх смак і надаючи пікантності.
Часник маринований зубчиками на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Зубці часнику позбавляємо від лушпиння, промиваємо, кладемо в підходящу ємність і заливаємо на дві-три хвилинки крутим окропом. Потім відкидаємо гарячі часникові зубці на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо остиглий часник по заздалегідь простерилизованным баночках і приступаємо до приготування маринаду. Для цього наливаємо у кухлик очищену воду, додаємо сіль, цукровий пісок, листи лавра, горошини чорного і запашного перчика, бутони гвоздики і за бажанням половинку палички кориці. Ставимо ємність з маринадом на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх солодких і солоних кристалів.
Тепер вливаємо оцет, знімаємо маринад з вогню, витягаємо корицю і розливаємо пряну рідина по баночках з часничком. Закорковуємо ємності кришками і визначаємо на зберігання до інших заготовок. Через два тижні часник можна буде пробувати.
Маринований часник цілими головками - рецепт швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку ми будемо маринувати цілі головки часнику. Для цього достатньо промити їх і, не очищаючи, укласти в підготовлені заздалегідь стерильні баночки. Тепер наливаємо в каструльку воду, кидаємо лаврове листя, горошини чорного і запашного перцю. Також можна покласти будь-які інші прянощі на свій смак або ж парасольку кропу з насінням, що внесе свою частку пікантності смаку.
Прогріваємо суміш до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом головки часнику в банках, щоб він повністю покривав овоч. Укупориваем заготівлю кришками і ставимо на зберігання в комору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як засолити сало в домашніх умовах?
Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
Як замаринувати кавун?
Найсуперечливішим заготівлею у плані смакових переваг є маринований кавун. У цій статті запропоновані рецепти, які напевно здатні звернути нелюбитель
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій