Як замаринувати кавун?
Бувають такі страви, смак яких викликає невимовне захоплення, або ж навпаки вкрай неприємний. Одним з таких є мариновані кавуни.
Існує маса способів маринування арбузов, і сьогодні ми запропонуємо вам деякі з них. Якщо вам ще не знайомий смак цієї оригінальної заготовки, обов'язково приготуйте її на зиму і заодно дізнаєтесь, чи ставитеся ви та ваші близькі до числа її прихильників.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну 3-х літрову банку:
кавуни – 2 кг;
фільтрована вода – 13-15 л;
цукровий пісок – 50 г;
сіль – 30 г;
кислота лимонна – 1 ч. ложка;
перець чорний горошком – 8 шт.;
часник – 4 зубчики;
листочки лавра – 4 шт.;
зелень селери – 2 гілочки.
Приготування
Приступаючи до маринування арбузов, насамперед підготуємо належним чином тару. Для цього ретельно моєму банки содовим розчином і стерилізуємо над парою протягом десяти хвилин. Також готуємо кришки, проваріть їх в киплячій воді протягом п'яти хвилин.
Тепер укладаємо на дно кожної трилітрової ємності гілочку селери, кидаємо горошки чорного перцю, листочки лавра і очищені й розрізані навпіл зубці часнику. Також можна додати за бажанням паличку кориці або кілька бутонів гвоздики, це зробить смак кавунових скибочок більш пряним. Вимиті кавуни розрізаємо на шматочки такого розміру, щоб вони легко проходили в горлечко банки і заповнюємо ними ємності. Зверху кладемо ще одну гілочку селери і заливаємо все підігрітою до кипіння фільтрованої водою. Прикриваємо банки кришечками і залишаємо при кімнатній температурі на двадцять хвилин.
Після закінчення часу зливаємо рідину назад в каструлю, скориставшись спеціальною кришкою з отворами, додаємо цукровий пісок і сіль, ставимо на вогонь і після закипання проварюємо протягом двох хвилин. Тепер всипаємо прямо в банку лимонну кислоту, заливаємо киплячим розсолом, укупориваем кришки і ховаємо ємності кришками вниз під теплу ковдру. У такому грунтовно закутаному вигляді заготовки повинні знаходитися до повного охолодження. Потім можна прибрати їх на зберігання до комори, підвал або льох.
Інгредієнти:
кавуни – 5 кг;
фільтрована вода – 4 л;
цукровий пісок – 260 г;
сіль – 120 г;
оцет 9% – 250 мл;
прянощі (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати швидкий маринований кавун, попередньо моєму його, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в емальований ємність. В іншій каструлі нагріваємо до кипіння фільтровану воду, додаємо цукровий пісок і сіль, розмішуємо до розчинення всіх кристалів, а потім вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом кавуни. Вони повинні бути повністю покриті розсолом, тому за потреби можна приготувати ще півпорції. При бажанні можна додати до кавунів прянощі.
Маринований кавун за таким рецептом буде готовий через дванадцять-шістнадцять годин в залежності від величини скибочок. Якщо ж ви маринуете половинки арбузов, то їх необхідно витримати в маринаді дві доби, попередньо помістивши ємність з заготівлею у темному місці, прикривши кришкою.
Інгредієнти:
кавуни;
Маринад на один літр води:
цукровий пісок – 100 г;
сіль – 30 г;
оцтова есенція.
Приготування
У заздалегідь підготовлені стерильні банки викладаємо нарізані на шматочки кавуни і заливаємо киплячим маринадом. Для його приготування у воду додаємо сіль, цукровий пісок і доводимо до кипіння, помішуючи, щоб розчинилися всі кристали. Даємо кавунам вистоятися в розсолі десять хвилин, а потім зливаємо, знову прогріваємо до кипіння, проварюємо пару хвилин, і розливаємо по банках, попередньо додавши на кожну літрову банку по чайній ложці оцтової есенції. Закорковуємо герметично кришки, перевертаємо ємності дном догори і грунтовно закутуємо. Залишаємо заготовку в такому вигляді до повного охолодження.
Існує маса способів маринування арбузов, і сьогодні ми запропонуємо вам деякі з них. Якщо вам ще не знайомий смак цієї оригінальної заготовки, обов'язково приготуйте її на зиму і заодно дізнаєтесь, чи ставитеся ви та ваші близькі до числа її прихильників.
Як замаринувати кавун в баках на зиму - кращий рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на одну 3-х літрову банку:
Приготування
Приступаючи до маринування арбузов, насамперед підготуємо належним чином тару. Для цього ретельно моєму банки содовим розчином і стерилізуємо над парою протягом десяти хвилин. Також готуємо кришки, проваріть їх в киплячій воді протягом п'яти хвилин.
Тепер укладаємо на дно кожної трилітрової ємності гілочку селери, кидаємо горошки чорного перцю, листочки лавра і очищені й розрізані навпіл зубці часнику. Також можна додати за бажанням паличку кориці або кілька бутонів гвоздики, це зробить смак кавунових скибочок більш пряним. Вимиті кавуни розрізаємо на шматочки такого розміру, щоб вони легко проходили в горлечко банки і заповнюємо ними ємності. Зверху кладемо ще одну гілочку селери і заливаємо все підігрітою до кипіння фільтрованої водою. Прикриваємо банки кришечками і залишаємо при кімнатній температурі на двадцять хвилин.
Після закінчення часу зливаємо рідину назад в каструлю, скориставшись спеціальною кришкою з отворами, додаємо цукровий пісок і сіль, ставимо на вогонь і після закипання проварюємо протягом двох хвилин. Тепер всипаємо прямо в банку лимонну кислоту, заливаємо киплячим розсолом, укупориваем кришки і ховаємо ємності кришками вниз під теплу ковдру. У такому грунтовно закутаному вигляді заготовки повинні знаходитися до повного охолодження. Потім можна прибрати їх на зберігання до комори, підвал або льох.
Смачний маринований кавун швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати швидкий маринований кавун, попередньо моєму його, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в емальований ємність. В іншій каструлі нагріваємо до кипіння фільтровану воду, додаємо цукровий пісок і сіль, розмішуємо до розчинення всіх кристалів, а потім вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом кавуни. Вони повинні бути повністю покриті розсолом, тому за потреби можна приготувати ще півпорції. При бажанні можна додати до кавунів прянощі.
Маринований кавун за таким рецептом буде готовий через дванадцять-шістнадцять годин в залежності від величини скибочок. Якщо ж ви маринуете половинки арбузов, то їх необхідно витримати в маринаді дві доби, попередньо помістивши ємність з заготівлею у темному місці, прикривши кришкою.
Солодкий маринований кавун
Інгредієнти:
Маринад на один літр води:
Приготування
У заздалегідь підготовлені стерильні банки викладаємо нарізані на шматочки кавуни і заливаємо киплячим маринадом. Для його приготування у воду додаємо сіль, цукровий пісок і доводимо до кипіння, помішуючи, щоб розчинилися всі кристали. Даємо кавунам вистоятися в розсолі десять хвилин, а потім зливаємо, знову прогріваємо до кипіння, проварюємо пару хвилин, і розливаємо по банках, попередньо додавши на кожну літрову банку по чайній ложці оцтової есенції. Закорковуємо герметично кришки, перевертаємо ємності дном догори і грунтовно закутуємо. Залишаємо заготовку в такому вигляді до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з білої черешні на зиму
У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
Консервовані кавуни
Кавун — це смачна і соковита ягода, яку люблять багато. У літній сезон ми їмо її у свіжому вигляді. А щоб її зберегти на зиму использем