Сьогодні ми розповімо вам, як замаринувати часник в домашніх умовах. Ця оригінальна і дуже смачна заготівля зберігає в собі всі корисні властивості, але позбавляє від неприємних наслідків його вживання у свіжому вигляді. Вживаючи такий часник, ви можете більше не переживати, що він якось вплине на свіжість дихання.
Крім того маринований часник можна додавати в різні салати та інші страви, доповнюючи їх смак і надаючи пікантності.
Часник маринований зубчиками на зиму
Інгредієнти: зубці часнику – 500 г; очищена вода – 300 мл; сіль крупна, не йодована – 1 ст. ложка; цукровий пісок – 2 ст. ложки; оцет столовий 9% – 50-70 мл; листя лавра – 2 шт.; перець духмяний горошком – 3-5 шт.; горошки чорного перцю – 8-10 шт.; бутони гвоздики – 2 шт.; паличка кориці (за бажанням) – 05 шт. Приготування Зубці часнику позбавляємо від лушпиння, промиваємо, кладемо в підходящу ємність і заливаємо на дві-три хвилинки крутим окропом. Потім відкидаємо гарячі часникові зубці на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо остиглий часник по заздалегідь простерилизованным баночках і приступаємо до приготування маринаду. Для цього наливаємо у кухлик очищену воду, додаємо сіль, цукровий пісок, листи лавра, горошини чорного і запашного перчика, бутони гвоздики і за бажанням половинку палички кориці. Ставимо ємність з маринадом на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх солодких і солоних кристалів.
Тепер вливаємо оцет, знімаємо маринад з вогню, витягаємо корицю і розливаємо пряну рідина по баночках з часничком. Закорковуємо ємності кришками і визначаємо на зберігання до інших заготовок. Через два тижні часник можна буде пробувати.
Маринований часник цілими головками - рецепт швидкого приготування
Інгредієнти: головки часнику – 500 г; очищена вода – 1 л; сіль крупна, не йодована – 1 ч. ложка; оцет столовий 9% – 250 мл; листя лавра – 2-3 шт.; перець духмяний горошком – 3-5 шт.; горошки чорного перцю – 8-10 шт. Приготування В даному випадку ми будемо маринувати цілі головки часнику. Для цього достатньо промити їх і, не очищаючи, укласти в підготовлені заздалегідь стерильні баночки. Тепер наливаємо в каструльку воду, кидаємо лаврове листя, горошини чорного і запашного перцю. Також можна покласти будь-які інші прянощі на свій смак або ж парасольку кропу з насінням, що внесе свою частку пікантності смаку.
Прогріваємо суміш до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом головки часнику в банках, щоб він повністю покривав овоч. Укупориваем заготівлю кришками і ставимо на зберігання в комору.