Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як швидко і смачно замаринувати гливи?

Як швидко і смачно замаринувати гливи?

27-12-2015, 20:21
1 084
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
Прекрасною альтернативою маринованою лісових грибів і різноманітним грибним соління є гливи мариновані. Крім того, при вживанні такої власноруч приготовленою закуски знижуються нанівець всі ризики пов'язані з поїданням маринованих лісових грибів. Вешенками ви точно не отруїтеся!
Нижче в наших рецептах ми розповімо, як можна швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах. Якщо ви любите гриби, то така закуска точно доведеться вам до душі.

Мариновані гриби гливи швидкого приготування - рецепт


Інгредієнти:

  • гливи – 1 кг;

  • сіль велика – 60 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • оцет столовий 9% – 15-20 мл;

  • горошки чорного перцю – 9-12 шт.;

  • парасольки кропу з насінням.


  • Приготування
    Гливи промиваємо, нарізаємо на шматочки середнього розміру і укладаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю. Додаємо парасольки кропу, наливаємо воду практично доверху каструлі, прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль і перемішуємо для розчинення всіх кристалів. На смак розсіл повинен бути трохи пересолений. Тепер додаємо оцет і витримуємо при помірному кипінні протягом двадцяти-п'яти хвилин. Даємо грибочкам охолонути в каструлі, а потім перекладаємо в скляні банки, доливаємо розсолу доверху, прикривають кришками і ставимо в холодильник на двадцять чотири години.

    Як швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах за пару годин?


    Інгредієнти:

  • гливи – 950 г;

  • сіль велика – 30 г;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • оцет столовий 9% – 75 мл;

  • вода – 550 мл;

  • горошини запашного перцю – 9-10 шт.;

  • лаврове листя – 3 шт.


  • Приготування
    Приступаючи до маринування глив, промиваємо їх добряче під проточною водою і даємо стекти. Вливаємо В каструльку воду, додаємо сіль, прогріваємо до кипіння, вливаємо оцет і закладаємо підготовлені грибочки. Проварюємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин на тихому вогні. За п'ять хвилин до завершення процесу приготування додаємо цукровий пісок, листя лавра і горошини запашного перцю. Далі знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо охолонути, перекладаємо в банку разом з маринадом і ставимо в холодильник на пару годин. Після закінчення часу грибочки можна пробувати.

    Гливи мариновані швидкого приготування з лимонним соком


    Інгредієнти:

  • гливи – 550 г;

  • сіль велика – 05 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 05 ч. ложки;

  • оцет столовий 9% – 15 мл;

  • рослинне масло – 70 мл;

  • вода – 100 мл;

  • горошки чорного перцю – 9-12 шт.;

  • бутони гвоздики – 2-3 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • сік одного лимона;

  • часник – 4-5 зубців.


  • Приготування
    Гливи промиваємо, даємо стекти, і крупно нарізаємо. В ковшике змішуємо олію, оцет, воду, лимонний сік, додаємо сіль, горошки перцю, бутони гвоздики, листочки лавра, попередньо очищений і видавлений часник, прогріваємо масу до кипіння і проварюємо протягом десяти хвилин. Гливи укладаємо в підходящу каструлю або сотейник, заливаємо маринадом через друшляк, ставимо на вогонь, даємо закипіти, і проварюємо десять хвилин. Після повного охолодження грибочки можна буде пробувати.

    Гливи мариновані з яблучним оцтом - швидкий рецепт


    Інгредієнти:

  • гливи – 950 г;

  • сіль велика – 3 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 3 ч. ложки;

  • оцет яблучний – 100 мл;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • вода – 15 л;

  • горошки чорного перцю – 7-9 шт.;
  • Як швидко і смачно замаринувати гливи?

  • горошини запашного перцю – 3-5 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.


  • Приготування
    Промиваємо гливи, при бажанні позбавляємося від ніжок, нарізаємо на шматочки і викладаємо в каструлю. Вливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і варимо після повного закипання на помірному вогні протягом двадцяти хвилин. Потім знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо повністю охолонути, перекладаємо в скляні ємності разом з маринадом і ставимо в холодильник на ніч. Вранці грибочки можна пробувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як маринувати білі гриби?
    Як маринувати білі гриби?
    Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
    Гогошари з медом на зиму
    Гогошари з медом на зиму
    Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
    Скумбрія пряного посолу
    Скумбрія пряного посолу
    Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
    Маринована алича
    Маринована алича
    Маринована алича у фіналі виходить гострою, трохи пряної і чудово поєднується з м'ясними стравами. Але багато хто не обмежуються одним м'ясом і
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде