Як швидко і смачно замаринувати гливи?
Прекрасною альтернативою маринованою лісових грибів і різноманітним грибним соління є гливи мариновані. Крім того, при вживанні такої власноруч приготовленою закуски знижуються нанівець всі ризики пов'язані з поїданням маринованих лісових грибів. Вешенками ви точно не отруїтеся!
Нижче в наших рецептах ми розповімо, як можна швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах. Якщо ви любите гриби, то така закуска точно доведеться вам до душі.
Інгредієнти:
гливи – 1 кг;
сіль велика – 60 г;
цукровий пісок – 25 г;
оцет столовий 9% – 15-20 мл;
горошки чорного перцю – 9-12 шт.;
парасольки кропу з насінням.
Приготування
Гливи промиваємо, нарізаємо на шматочки середнього розміру і укладаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю. Додаємо парасольки кропу, наливаємо воду практично доверху каструлі, прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль і перемішуємо для розчинення всіх кристалів. На смак розсіл повинен бути трохи пересолений. Тепер додаємо оцет і витримуємо при помірному кипінні протягом двадцяти-п'яти хвилин. Даємо грибочкам охолонути в каструлі, а потім перекладаємо в скляні банки, доливаємо розсолу доверху, прикривають кришками і ставимо в холодильник на двадцять чотири години.
Інгредієнти:
гливи – 950 г;
сіль велика – 30 г;
цукровий пісок – 15 г;
оцет столовий 9% – 75 мл;
вода – 550 мл;
горошини запашного перцю – 9-10 шт.;
лаврове листя – 3 шт.
Приготування
Приступаючи до маринування глив, промиваємо їх добряче під проточною водою і даємо стекти. Вливаємо В каструльку воду, додаємо сіль, прогріваємо до кипіння, вливаємо оцет і закладаємо підготовлені грибочки. Проварюємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин на тихому вогні. За п'ять хвилин до завершення процесу приготування додаємо цукровий пісок, листя лавра і горошини запашного перцю. Далі знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо охолонути, перекладаємо в банку разом з маринадом і ставимо в холодильник на пару годин. Після закінчення часу грибочки можна пробувати.
Інгредієнти:
гливи – 550 г;
сіль велика – 05 ст. ложки;
цукровий пісок – 05 ч. ложки;
оцет столовий 9% – 15 мл;
рослинне масло – 70 мл;
вода – 100 мл;
горошки чорного перцю – 9-12 шт.;
бутони гвоздики – 2-3 шт.;
лаврове листя – 2-3 шт.;
сік одного лимона;
часник – 4-5 зубців.
Приготування
Гливи промиваємо, даємо стекти, і крупно нарізаємо. В ковшике змішуємо олію, оцет, воду, лимонний сік, додаємо сіль, горошки перцю, бутони гвоздики, листочки лавра, попередньо очищений і видавлений часник, прогріваємо масу до кипіння і проварюємо протягом десяти хвилин. Гливи укладаємо в підходящу каструлю або сотейник, заливаємо маринадом через друшляк, ставимо на вогонь, даємо закипіти, і проварюємо десять хвилин. Після повного охолодження грибочки можна буде пробувати.
Інгредієнти:
гливи – 950 г;
сіль велика – 3 ч. ложки;
цукровий пісок – 3 ч. ложки;
оцет яблучний – 100 мл;
рослинне масло – 100 мл;
вода – 15 л;
горошки чорного перцю – 7-9 шт.;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
лаврове листя – 2-3 шт.
Приготування
Промиваємо гливи, при бажанні позбавляємося від ніжок, нарізаємо на шматочки і викладаємо в каструлю. Вливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і варимо після повного закипання на помірному вогні протягом двадцяти хвилин. Потім знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо повністю охолонути, перекладаємо в скляні ємності разом з маринадом і ставимо в холодильник на ніч. Вранці грибочки можна пробувати.
Нижче в наших рецептах ми розповімо, як можна швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах. Якщо ви любите гриби, то така закуска точно доведеться вам до душі.
Мариновані гриби гливи швидкого приготування - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гливи промиваємо, нарізаємо на шматочки середнього розміру і укладаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю. Додаємо парасольки кропу, наливаємо воду практично доверху каструлі, прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль і перемішуємо для розчинення всіх кристалів. На смак розсіл повинен бути трохи пересолений. Тепер додаємо оцет і витримуємо при помірному кипінні протягом двадцяти-п'яти хвилин. Даємо грибочкам охолонути в каструлі, а потім перекладаємо в скляні банки, доливаємо розсолу доверху, прикривають кришками і ставимо в холодильник на двадцять чотири години.
Як швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах за пару годин?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до маринування глив, промиваємо їх добряче під проточною водою і даємо стекти. Вливаємо В каструльку воду, додаємо сіль, прогріваємо до кипіння, вливаємо оцет і закладаємо підготовлені грибочки. Проварюємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин на тихому вогні. За п'ять хвилин до завершення процесу приготування додаємо цукровий пісок, листя лавра і горошини запашного перцю. Далі знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо охолонути, перекладаємо в банку разом з маринадом і ставимо в холодильник на пару годин. Після закінчення часу грибочки можна пробувати.
Гливи мариновані швидкого приготування з лимонним соком
Інгредієнти:
Приготування
Гливи промиваємо, даємо стекти, і крупно нарізаємо. В ковшике змішуємо олію, оцет, воду, лимонний сік, додаємо сіль, горошки перцю, бутони гвоздики, листочки лавра, попередньо очищений і видавлений часник, прогріваємо масу до кипіння і проварюємо протягом десяти хвилин. Гливи укладаємо в підходящу каструлю або сотейник, заливаємо маринадом через друшляк, ставимо на вогонь, даємо закипіти, і проварюємо десять хвилин. Після повного охолодження грибочки можна буде пробувати.
Гливи мариновані з яблучним оцтом - швидкий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо гливи, при бажанні позбавляємося від ніжок, нарізаємо на шматочки і викладаємо в каструлю. Вливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і варимо після повного закипання на помірному вогні протягом двадцяти хвилин. Потім знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо повністю охолонути, перекладаємо в скляні ємності разом з маринадом і ставимо в холодильник на ніч. Вранці грибочки можна пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Маринована алича
Маринована алича у фіналі виходить гострою, трохи пряної і чудово поєднується з м'ясними стравами. Але багато хто не обмежуються одним м'ясом і
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде