Прекрасною альтернативою маринованою лісових грибів і різноманітним грибним соління є гливи мариновані. Крім того, при вживанні такої власноруч приготовленою закуски знижуються нанівець всі ризики пов'язані з поїданням маринованих лісових грибів. Вешенками ви точно не отруїтеся!
Нижче в наших рецептах ми розповімо, як можна швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах. Якщо ви любите гриби, то така закуска точно доведеться вам до душі.
Мариновані гриби гливи швидкого приготування - рецепт
Інгредієнти: гливи – 1 кг; сіль велика – 60 г; цукровий пісок – 25 г; оцет столовий 9% – 15-20 мл; горошки чорного перцю – 9-12 шт.; парасольки кропу з насінням. Приготування Гливи промиваємо, нарізаємо на шматочки середнього розміру і укладаємо в чотирьох або п'ятилітрову каструлю. Додаємо парасольки кропу, наливаємо воду практично доверху каструлі, прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль і перемішуємо для розчинення всіх кристалів. На смак розсіл повинен бути трохи пересолений. Тепер додаємо оцет і витримуємо при помірному кипінні протягом двадцяти-п'яти хвилин. Даємо грибочкам охолонути в каструлі, а потім перекладаємо в скляні банки, доливаємо розсолу доверху, прикривають кришками і ставимо в холодильник на двадцять чотири години.
Як швидко і смачно замаринувати гливи в домашніх умовах за пару годин?
Інгредієнти: гливи – 950 г; сіль велика – 30 г; цукровий пісок – 15 г; оцет столовий 9% – 75 мл; вода – 550 мл; горошини запашного перцю – 9-10 шт.; лаврове листя – 3 шт. Приготування Приступаючи до маринування глив, промиваємо їх добряче під проточною водою і даємо стекти. Вливаємо В каструльку воду, додаємо сіль, прогріваємо до кипіння, вливаємо оцет і закладаємо підготовлені грибочки. Проварюємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин на тихому вогні. За п'ять хвилин до завершення процесу приготування додаємо цукровий пісок, листя лавра і горошини запашного перцю. Далі знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо охолонути, перекладаємо в банку разом з маринадом і ставимо в холодильник на пару годин. Після закінчення часу грибочки можна пробувати.
Гливи мариновані швидкого приготування з лимонним соком
Інгредієнти: гливи – 550 г; сіль велика – 05 ст. ложки; цукровий пісок – 05 ч. ложки; оцет столовий 9% – 15 мл; рослинне масло – 70 мл; вода – 100 мл; горошки чорного перцю – 9-12 шт.; бутони гвоздики – 2-3 шт.; лаврове листя – 2-3 шт.; сік одного лимона; часник – 4-5 зубців. Приготування Гливи промиваємо, даємо стекти, і крупно нарізаємо. В ковшике змішуємо олію, оцет, воду, лимонний сік, додаємо сіль, горошки перцю, бутони гвоздики, листочки лавра, попередньо очищений і видавлений часник, прогріваємо масу до кипіння і проварюємо протягом десяти хвилин. Гливи укладаємо в підходящу каструлю або сотейник, заливаємо маринадом через друшляк, ставимо на вогонь, даємо закипіти, і проварюємо десять хвилин. Після повного охолодження грибочки можна буде пробувати.
Гливи мариновані з яблучним оцтом - швидкий рецепт
Інгредієнти: гливи – 950 г; сіль велика – 3 ч. ложки; цукровий пісок – 3 ч. ложки; оцет яблучний – 100 мл; рослинне масло – 100 мл; вода – 15 л; горошки чорного перцю – 7-9 шт.; горошини запашного перцю – 3-5 шт.; лаврове листя – 2-3 шт. Приготування Промиваємо гливи, при бажанні позбавляємося від ніжок, нарізаємо на шматочки і викладаємо в каструлю. Вливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і варимо після повного закипання на помірному вогні протягом двадцяти хвилин. Потім знімаємо ємність з грибами з вогню, даємо повністю охолонути, перекладаємо в скляні ємності разом з маринадом і ставимо в холодильник на ніч. Вранці грибочки можна пробувати.