Смажений перець на зиму
Пропонуємо перевірені часом рецепти смаженого перцю на зиму, за якими ви впевнено отримаєте неймовірно смачну і ароматну заготовку. Консервувати таким способом можна як солодкий болгарський, так і гострий перець.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
перець солодкий болгарський (великий і м'ясистий) – 5-6 шт.;
часникові зубці – 5 шт.;
гіркий перець – 2 скибочки;
лаврові листи невеликі – 2 шт.;
сіль кам'яна не йодована – 15 ч. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
олія соняшникова без аромату – 90 мл;
вода фільтрована (окріп) – скільки потрібно;
оцет (9%) – 15 ст. ложки.
Приготування
Солодкі болгарські перці споліскують під струменем води й обсушуємо. Смажити плоди ми будемо цілком, тому, як тільки на їх поверхні не залишиться ні краплі вологи, викладаємо примірники у сковороду з прогрітим рослинним без аромату маслом і смажимо на вогні трохи нижче середнього до підрум'янення з двох сторін.
Поки перець смажиться, підготуємо компоненти маринаду і часник. Зубці очищаємо і нарізаємо тоненькими пластинами або дрібненькими кубиками. На дно баночки викладаємо лаврові листи, трохи часнику і скибочки гострого перцю, насипаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Тепер укладаємо гарячі обсмажені перці, щільно притискаючи їх, але намагаючись не порушити цілісність, і посипаємо їх подрібненим часником. Потім заливаємо заготівлю окропом під зав'язку, укупориваем баночки герметично кришками і перевертаємо догори дном під ковдру для повільного остигання.
Інгредієнти:
Розрахунок на дві півлітрові банки:
перець гострий (стручки) – 950 г;
часникові зубці – 3 шт.;
помідори свіжі – 620 г;
цибулина ріпчаста – 120 г;
сіль кам'яна не йодована – 1 ч. ложка або за смаком;
олія соняшникова без аромату – 195 мл;
коріандр мелений – щіпка.
Приготування
Спочатку чистимо цибулину, нарізаємо її тоненькими півкільцями або часточками і викладаємо у розігріте на сковороді олію. Обсмажуємо овоч трохи, після чого додаємо свіжі помідори. Їх необхідно попередньо очистити від шкурочек і нашаткувати невеликими кубиками. Смажимо томати разом з цибулею до випаровування всієї вологи. На даному етапі додаємо в сковороду гострий перець, попередньо плоди ополоснувши і обсушивши. Плодоніжки можна видалити за бажанням, а можна і залишити.
Після того як перчинки стануть м'якими, додаємо в посудину сіль, мелений коріандр, очищені і дрібненько нарубані часникові зубці і ретельно перемішуємо. Тут же розкладаємо гострий смажений перець за сухим і чистим баночках, прикриваємо їх кришками і ставимо на стерилізацію в киплячу воду. Хвилин через п'ятнадцять кришки укупориваем і даємо заготівлі повністю охолонути. Зберігаємо перці в будь-якому зручному темному місці.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
перець солодкий болгарський (великий і м'ясистий) – 5-6 шт.;
часникові зубці – 4 шт.;
сіль кам'яна не йодована – 15 ч. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
олія соняшникова рафінована – 195 мл;
оцет яблучний – 2 ст. ложки.
Приготування
Болгарський перець за даним рецептом ми будемо заготовляти без води. Промиті примірники, не очищаючи, обсмажуємо в рослинному маслі без аромату до рум'яності з усіх сторін і викладаємо у заздалегідь простерилізовану сухі банки, пересипаючи шари очищеним і дрібненько нарубаним часником. Зверху насипаємо необхідну кількість солі, цукрового піску і вливаємо оцет, доливаємо трохи гарячого масла, що залишилося після смаження, укупориваем баночки стерильними кришками і ставимо дном догори під теплу ковдру або плед для повільного остигання і самостерилизации.
Смажений болгарський перець в маринаді з часником на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
Приготування
Солодкі болгарські перці споліскують під струменем води й обсушуємо. Смажити плоди ми будемо цілком, тому, як тільки на їх поверхні не залишиться ні краплі вологи, викладаємо примірники у сковороду з прогрітим рослинним без аромату маслом і смажимо на вогні трохи нижче середнього до підрум'янення з двох сторін.
Поки перець смажиться, підготуємо компоненти маринаду і часник. Зубці очищаємо і нарізаємо тоненькими пластинами або дрібненькими кубиками. На дно баночки викладаємо лаврові листи, трохи часнику і скибочки гострого перцю, насипаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Тепер укладаємо гарячі обсмажені перці, щільно притискаючи їх, але намагаючись не порушити цілісність, і посипаємо їх подрібненим часником. Потім заливаємо заготівлю окропом під зав'язку, укупориваем баночки герметично кришками і перевертаємо догори дном під ковдру для повільного остигання.
Смажений гострий перець на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на дві півлітрові банки:
Приготування
Спочатку чистимо цибулину, нарізаємо її тоненькими півкільцями або часточками і викладаємо у розігріте на сковороді олію. Обсмажуємо овоч трохи, після чого додаємо свіжі помідори. Їх необхідно попередньо очистити від шкурочек і нашаткувати невеликими кубиками. Смажимо томати разом з цибулею до випаровування всієї вологи. На даному етапі додаємо в сковороду гострий перець, попередньо плоди ополоснувши і обсушивши. Плодоніжки можна видалити за бажанням, а можна і залишити.
Після того як перчинки стануть м'якими, додаємо в посудину сіль, мелений коріандр, очищені і дрібненько нарубані часникові зубці і ретельно перемішуємо. Тут же розкладаємо гострий смажений перець за сухим і чистим баночках, прикриваємо їх кришками і ставимо на стерилізацію в киплячу воду. Хвилин через п'ятнадцять кришки укупориваем і даємо заготівлі повністю охолонути. Зберігаємо перці в будь-якому зручному темному місці.
Болгарський перець, смажена цілком на зиму – рецепт без води
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
Приготування
Болгарський перець за даним рецептом ми будемо заготовляти без води. Промиті примірники, не очищаючи, обсмажуємо в рослинному маслі без аромату до рум'яності з усіх сторін і викладаємо у заздалегідь простерилізовану сухі банки, пересипаючи шари очищеним і дрібненько нарубаним часником. Зверху насипаємо необхідну кількість солі, цукрового піску і вливаємо оцет, доливаємо трохи гарячого масла, що залишилося після смаження, укупориваем баночки стерильними кришками і ставимо дном догори під теплу ковдру або плед для повільного остигання і самостерилизации.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гіркий перець, маринована на зиму
Неодмінно заготовте баночку-другу дивно пікантною закуски з гіркого перцю. Розповімо, як замаринувати стручки по двом традиційним кавказьким
Перець в томаті на зиму
Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Мариновані томати на зиму
У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
Огірки в гірчичному соусі на зиму
Цю прекрасну заготовку можна назвати впевнено пікантною, адже гірчиця надає огіркам абсолютно незвичайний смак. Далі підкажемо декілька варіантів
Консервовані помідори з виноградом
Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.